Szépen fénylő ezüst a hosszú távú bajnokságon

spigott - 2023. május 2. 17:00

Remek időeredménnyel, a második helyen zárták a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Baján megrendezett Hosszú Távú Magyar Bajnokság küzdelmeit a premier open kategóriában.

Kép forrása: Dragon Steel SE

Baján rendezték meg 12. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén. A rangos megméretésen összesen harmincnyolc csapat rajtolt el a különböző kategóriákban, s a mezőnyben ott voltak a dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajósai is, akik egy nagyhajós legénységet neveztek az open, főleg férfiak alkotta kategóriában. A hosszú távú versenyen kategóriától függően négy, vagy nyolc kilométeres táv várt a résztvevőkre, árulta el érdeklődésünkre Tóth Edit, a Dragon Steel SE sárkányhajósainak elnöke, aki természetesen beszámolt különítményük szerepléséről is.

– A szurkolók részére rendkívül izgalmas és látványos a verseny, hiszen a legénységek üldözéses formában kerülik meg a bajai Petőfi-szigetet, a versenytávtól függően egy, vagy két alkalommal. Szerencsénkre az időjárás ezen a napon végre jobbra fordult, még a nap is kibújt a felhők közül és sem eső, sem szél nem nehezítette a versenyzők helyzetét. Tagjaink nagy része volt válogatott, illetve Eb-aspiráns a szeptemberi ravennai Klubcsapat Eb-re, így számukra kötelező volt a részvétel a bajnokságon, s ezért a versenyzőink létszáma is magas volt, összesen huszonhatan utaztunk el a viadalra. Méghozzá igen változatos összetételben, hiszen a 13-tól 75 éves korosztályig voltak versenyzőink, akik között öt hölgy is evezett, s a célunk az volt, hogy tudásunk legjavát nyújtva küzdjünk az első métertől az utolsóig úgy, hogy az elsajátított legszebb stílusban evezzük végig a versenyt. A komoly korkülönbségek ellenére is szépen futott a hajónk, kiváló időeredménnyel, a nagyon előkelő második zártuk a premier open húszfős kategóriát. Nagyon elégedettek voltunk a teljesítményünkkel, ráadásul óriási érzés volt számunkra, hogy a hosszú tél után újra összecsaphattunk vetélytársainkkal, s végül rendkívül fáradtan, rogyadozó lábakkal, mégis felemelő érzéssel szállhattunk ki a sárkányhajóból.

A Dragon Steel SE versenyzőinek névsora: Biró László, Biró Vivien, Bőhm Angéla, Fehér Nárcisz, Fischer Péter, Gálné Tóth Andrea, Guld Lívia, Hallas János, Horváth Attila, Illés Zsolt, Kállay Kristóf, Kótai Ferenc, Körmendi László, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Nyíri Andrea, Putráné Prak Ágnes, Dr. Rubics László, Szabó András, Tóth Edit, Tóth Gergely, Varga Béla, Wágner Petra, Wizner Dávid.

A rovat további hírei: Sport

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.