NB I-es bajnok a Dunaújvárosi Egyetem DSE!

spigott - 2023. május 9. 7:30

Legnagyobb riválisát legyőzve biztosította be bajnoki címét a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztalitenisz csapata az NB I-es pontvadászatban.

Közhely, de igaz, hiába áll valaki a siker kapujában, sokszor az utolsó lépést a legnehezebb megtenni ahhoz, hogy a csúcsra érhessen. A Dunaújvárosi Egyetem DSE első számú asztalitenisz együttesére ezért is várt rendkívül komoly feladat a mögöttünk hagyott hétvégén, ugyanis az NB I Nyugati csoportjában kiválóan szereplő csapatnak mindössze egyetlen pontra volt szüksége ahhoz, hogy a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül bebiztosítsa bajnoki címét a sorozatban.

A legnagyobb rivális ellen kellett bebiztosítani a bajnoki címet

Volt ráadásul még egy nehezítő tényező az egyenletben, ugyanis a dunaújvárosi pingpongosok ellenfele az a PTE PEAC volt, mely a második helyen állt a bajnoki tabellán, vagyis legnagyobb riválisa ellen kellett jól szerepelnie az egyetemistáknak ahhoz, hogy bajnoki címet ünnepelhessenek. A Jeszenszki Dániel, Nemes Vince, Éliás Attila, Biró Bálint összetételű együttes azonban ezúttal is bizonyította, hogy nem véletlenül jutott el idáig, hiszen a két párost megnyerve került gyorsan előnybe a párharcban, majd az egyesekben óriási, nem egyszer ötszettes meccseket vívva, közel négy órás csatában aratott 9-5-ös sikert, s pontosan olyan arányban győzte le ellenfelét, mint tette azt a két gárda pécsi összecsapásán. Ez egyben azt is jelentette, hogy a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül megnyerte az NB I-es bajnokságot a DUE DSE gárdája, s az csak tovább növeli a bravúr értékét, hogy mindezt újoncként, első NB I-es évében érte el vitték véghez asztaliteniszezőink.

Menekülés a győzelembe, kiesés helyett bajnoki cím

A 9-5-re megnyert rangadó végén érthetően nagy volt az öröm, járt az őszinte gratuláció mindenkinek, nem véletlenül emelte ki a csapat egységét Nemes Vincze is, mikor a bajnoki cím megszerzésének titkáról kérdeztük.

Végh Zoltán felvételei

– Érdekes szezon volt, elsősorban a kiesés elől menekültünk, mert úgy álltunk hozzá, hogy NB II-ből feljutott csapatként nem szeretnénk kiesni, próbáljunk meg kapaszkodni. Nos, ez a menekülés olyan jól sikerült, hogy az élre törtünk, és ezt meg is tartottuk a szezon végéig. U21-es játékosunk, Biró Bálint rengeteget fejlődött, ezzel talán mi sem számoltunk, míg ellenfeleink azzal nem, hogy egy rendkívül konzisztens csapatot alkottunk idén. Nem voltak lefele kilógó emberek, mindig hajtottunk, nagyon egyenletes teljesítményt nyújtottunk. Ezzel nehéz volt megbirkóznia vetélytársainknak, idén ez csak a Tatának sikerült egyszer, s bár a bajnoki címet bebiztosítottuk, szeretnénk azért a hátralévő két mérkőzést is megnyerni.

Varga Richárd csapatvezető ugyancsak a meghatódottság hangján nyilatkozott a találkozót követően.
– Hihetetlen szezonon vagyunk túl. Amikor elkezdtük ezt a munkát több mint 10 éve, csak álmodtunk NB1-es bajnoki címről. Az, hogy ez a bajnoki cím egy kiemelt olimpiai sportágban sikerült, óriási fegyvertény, amire még Dunaújvárosban is nagyon ritkán kerül sor. Ez hatalmas siker a város és az egyetem számára is. A jövő egyelőre még ködös. A jobb játékosok már találtak csapatot, nálunk még nem tudni, hogy előre tudunk-e lépni, vagy eddig tartott a menetelés. Napokon belül erre is választ kapunk, addig pedig egy kis ünneplést követően az utolsó két fordulóra készülünk.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.