Hét döntős helyezés az első selejtezős nap után Izraelben

doszerk - 2023. június 2. 12:30

A negyedik helyen jutott be a tel-avivi világkupa felemáskorlát döntőjébe Makai Lilla, a DKSE tornásza.

Kép forrása: osijekgym (archív felvétel)

A tornászok izraeli világkupáján ezúttal "csak" Makai Lilla képviseli a dunaújvárosi színeket, s mint arról a Magyar Torna Szövetség honlapja beszámolt, szép eredményekkel zárták tornászaink a selejtező első napját.

Bácskay Csenge ugráson (4. helyen) és felemáskorláton (8.), míg Mészáros Krisztofer talajon (1.) és lólengésben (2.) jutott a nyolcas döntőbe. Kiss Balázs gyűrűn (5.), Molnár Botond talajon (7.), Makai Lilla pedig felemáskorláton (4.) lett finalista. Szilágyi Nikolett ugráson, Tomcsányi Benedek lólengésben selejtezett, de egyikőjük sem lépett a nyolc közé.

Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya elmondta, összességében elégedett az első selejtezős nappal. "Külön öröm számomra, hogy felemáskorláton két magyar is lesz a fináléban. Mindenki igyekezett a legjobbat kihozni magából. Bácskay Csenge két szeren is finalista lett, rajta kívül pedig Makai Lilla is kiharcolta a döntőben való részvételt."

"Mészáros Krisztofer jó formát mutat. Annak meg kifejezetten örülök, hogy Kiss Balázs, aki egy sérülésből tért vissza, egyre magabiztosabb. Molnár Botond Várna után itt is döntőzik, bízom benne, hogy mindenki még rá tud tenni egy lapáttal a döntőben." – nyilatkozta Szűcs Róbert a válogatott keret edzője.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.