A természetes kőzetgyapot komplex hőszigetelési megoldást kínál

doszerk - 2023. június 21. 15:30

Ideje gondot fordítani az épületek hőszigetelésére nemcsak az egyre emelkedő energiaárak, és ezáltal a fűtési költségek csökkentése miatt, hanem a környezet védelme, a károsanyag-kibocsátás mérséklése érdekében is. (X)

A hő jelentős része a homlokzatokon, a nyílászárókon, valamint a tetőn, a födémeken és a padlón távozik. Az épületek hővédelme a szigetelések révén biztosítható. A kőzetgyapot nagyszerű választás a tetőszigetelések kapcsán, de a homlokzatok szigetelésére is alkalmas hőszigetelő rendszerek révén. Milyen előnyökkel rendelkezik?

A hőszigetelés szerepe

Az épületek hővédelmét szolgáló, a lakóterek kellemes klímáját biztosító korszerű hőszigetelések növelik az energiahatékonyságot és csökkentik a háztartások energiafogyasztását. Teremts egészséges otthont természetes építőanyagok használatával, válaszd a Premep.hu ásványgyapot szigeteléseit, amelyek nemcsak kiváló hőszigetelő, de akusztikai tulajdonságaik révén is hozzájárulnak a komfortérzet növeléséhez.

Választhatunk természetes és mesterséges anyagú hőszigetelések közül igényeink, a felhasználás helye, valamint az elvárt jellemzők alapján. Akik számára fontos a környezettudatosság, valamint egészséges klímát szeretnének teremteni otthonukban, azok a természetes hőszigetelő anyagokat, a különféle ásványgyapot alapanyagokat választják. A mesterséges szigetelőanyagok közül az EPS táblák a legnépszerűbbek kiváló tulajdonságaik, továbbá jó áruk okán. 

Milyen előnyöket kínál a kőzetgyapot hőszigetelés?

A kőzetgyapot nem tartalmaz semmilyen, az egészségre káros összetevőt, adalékanyagot, kezelőszert, 100%-ban természetes építőanyag. Hőszigetelésre érdemes ezt választani, ugyanis

– Remek hőszigetelő képességgel bír
– Hangszigetelő képessége is kiváló, elnyeli és kizárja a zajokat
– Kiváló páraáteresztő képességgel rendelkezik, “lélegző” anyag
– Gátolja a páralecsapódást, ezáltal a penészedést
– Biztonságos, nem éghető anyag
– Újrahasznosítható

Kedvelt és keresett megoldás, elsősorban tetőszigetelésre, szarufák közé használják, de padlásterek, válaszfalak, rendszerben alkalmazva homlokzatok szigetelésére is ideális. 

Milyen esetekben jó választás a kőzetgyapot szigetelés?

Amennyiben az egészséges lakóklíma és a fenntarthatóság fontos szempontok számodra, a sokoldalú, kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságokkal rendelkező kőzetgyapot szigetelés jó választás. Megfelel a szigetelőanyagokkal szemben támasztott legszigorúbb követelményeknek, hosszú élettartamot garantál.

Zöld építőanyag, így azok számára is megfelelő, akik természetes falazó- és más építőanyagok felhasználásával építik fel a házukat. Korszerű építőanyagokkal éppúgy használható, mint a régi korok újra felfedezett építőanyagával, a vályoggal, így korszerűsítéshez, felújításhoz is nagyszerű.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Idősek világnapja operett- és retró-előadással

Idősek világnapja operett- és retró-előadással

2024. okt. 01.

Ünnepi programra várja a szépkorúakat az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Baráti kör: az idősek világnapja alkalmából szervezett szórakoztató műsort a Városháza "C" szárnya dísztermében rendezik kedden. Meghívó.

Alternatív megoldások online pénztárgépek helyett: ePénztárgép kisokos

Alternatív megoldások online pénztárgépek helyett: ePénztárgép kisokos

2024. okt. 01.

A gyorsan digitalizálódó világban a hatékony és megbízható pénzügyi tranzakciók kulcsfontosságúak mind a vállalkozások, mind a fogyasztók számára. (X)

DSTV: esküvői smink trendek

DSTV: esküvői smink trendek

2024. okt. 01.

A nyarak egyre forróbbak, de még mindig ez a legkedveltebb évszak, ha esküvőkről van szó. Katona-Tóth Nóra második szezonját zárta esküvői sminkesként, ennek apropóján a szakmai tapasztalatairól kérdeztük. Hangkép.

Napos nyitány után újabb csapadékzóna – hűvös idővel

Napos nyitány után újabb csapadékzóna – hűvös idővel

2024. szep. 30.

Visszavonhatatlanul itt az ősz, változékony hétre számíthatunk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – hűvös, majd a hét második felében csapadékos napokkal kezdődik az október.

Újra autóvásárt rendeznek Dunaújvárosban!

Újra autóvásárt rendeznek Dunaújvárosban!

2024. szep. 30.

Legalább negyven pluszosnak kell lenni ahhoz, hogy valaki emlékezzen az egykori használatautó-vásárok gyakorlatára és hangulatára. Mezei Zsolt városüzemeltetési alpolgármester most azt javasolja, hogy elevenítsük fel!

DSTV: négylábú kedvenc a lakásban

DSTV: négylábú kedvenc a lakásban

2024. szep. 29.

Egyre többen kaptak kedvet arra városunkban is, hogy családjukat egy négylábú társsal bővítsék, derül ki a DSTV összegzéséből. Ám a kutyatartás felelősséget kíván, érdemes megfontoltan döntenünk négylábú kedvencünkről. Hangkép.

Szép születésnap a Városháza téren (galériával)

Szép születésnap a Városháza téren (galériával)

2024. szep. 28.

Előadásokkal, kiállítókkal és sportos bemutatókkal ünnepelte első születésnapját a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület a Városháza téren múlt hétvégén.