Durva kánikulával számolhatunk – de csapadék is lehet

Öcaline - 2023. július 10. 9:35

Aki eddig a sok esőre panaszkodott, gyorsan gondolja újra: szerdáig durva hőséget ígér a DO időjárási szakértője, a hét közepén lesz egy kis lehűlés (és a változatosság kedvéért: eső), de utána újra tombol a nyár!

"Akár 37 fok!" – nem beszélt mellé szokásos hétindító prognózisa nyitányakor Krausz Mikes Miklós. A Köpönyeg.hu tematikus portál szakértője szerint ma jobbára derült, helyenként gomolyfelhős időre készülhetünk, estig sok napsütésre számíthatunk. Estétől aztán az északi tájak hegyes-völgyes vidékein előfordulhat egy-egy hűsítő zápor, elvétve kipattanhat zivatar is. Nap közben viszont igazi strandidő lesz, 31-37 fok közötti maximumokkal. 
A közeli kilátások egy tényezőt illetően változást ígérnek a friss modellek szerint: kedden napos, de már gomolyfelhősebb idő lesz – hajnalban és estefelé fordulhat elő elvétve zápor, zivatar, miközben továbbra is 32-33 fok körüli országos kánikula várható. A folytatásban változékonyabbra fordul térségünk időjárása – szerdán gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és újra főleg az északi országrészben alakul ki (akár több hullámban is) zápor, zivatar. Sokfelé megerősödik az északnyugati szél, de kitart a rekkenő hőség, 34-37 fokos csúcsokkal számolhatunk.
A hét közepétől aztán változékonyra fordul, a középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön erősen felhős lesz az ég, és többfelé fordulhat elő eső, zápor, zivatar. A felhősebb vidékeken akár jelentősen, 25 fokra csökkenhet a csúcshőmérséklet, de lesznek térségek, ahol marad a 33-35 fokos kánikula. A hét utolsó napjaiban visszatér a derült idő, tomboló forróságra készülhetünk: pénteken napos, gomolyfelhős időre van kilátás, és már csak néhol fordul elő zápor, zivatar – 30 fok körüli nyári meleg lesz –, a hét végén zavartalan napsütés, 34-36 fokos csúcshőmérséklet várható.

Nem kell nagy jóstehetség hozzá: meglesz a harmadik hőségriasztás is!

(Fotó: Így látjuk MI! – Meskál József felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan csatlakozz vezetőként gyorsan és hatékonyan az új céghez: 5 tipp a sikeres kezdethez

Hogyan csatlakozz vezetőként gyorsan és hatékonyan az új céghez: 5 tipp a sikeres kezdethez

2024. júl. 25.

Amikor új vezetőként csatlakozol egy céghez, az első hetek és hónapok kulcsfontosságúak a hosszú távú sikered szempontjából. Ez az időszak még egy tapasztalattal rendelkező szakembernek is megpróbáltatás lehet. (X)

A Strandok Éjszakájára készül az élményfürdő is!

A Strandok Éjszakájára készül az élményfürdő is!

2024. júl. 24.

Csatlakozott a Strandok Éjszakája című országos kezdeményezéshez, így hosszabbított nyitvatartással, DJ Matkovics zenés bulijával csalogatja a vendégeket az Aquantis Élményfürdő szombaton. Kánikula is lesz, úgyhogy duplán megéri a csobbanást választani! Flyer.

A locsolórendszer már házilag is kiépíthető

A locsolórendszer már házilag is kiépíthető

2024. júl. 24.

Bármilyen kertről is legyen szó az öntözés kulcsfontosságú, ha szép és egészséges növényeket szeretnénk nevelni. A mindennapos kézi locsolás sokszor megterhelő és nem is biztos, hogy mindenki számára kivitelezhető, ám a szakember által kiépített öntözőrendszerek se adják meg mindenkinek az optimális megoldást a borsos áruk miatt. (X)

A növényvédelemhez permetező is kell!

A növényvédelemhez permetező is kell!

2024. júl. 23.

Akinek van kertje, az nap mint nap növényvédelmi feladatokkal találja szembe magát, amihez speciális eszközökre – például permetezőkre is szükség lehet. (X)

Mikor válik szükségessé a bútorok lomtalanítása?

Mikor válik szükségessé a bútorok lomtalanítása?

2024. júl. 23.

Vannak olyan esetek, amikor szeretnénk megszabadulni régi holmijainktól, különösen nagy figyelmet igényel a nagyobb tárgyak, bútorok lomtalanítása. Mit tehetünk, hogy a lehető legegyszerűbb legyen ez a folyamat? (X)

DSTV: tábori mesevarázs az MMK-ban

DSTV: tábori mesevarázs az MMK-ban

2024. júl. 23.

Negyedik hetéhez érkezett az MMK nyári tábori sorozata, derül ki a DSTV összegzéséből. A gyerekek – a sorozat legfiatalabb összetételű csapata – a mesék csodavilágával ismerkedhettek a színes, mozgalmas tábori "varázslatok" során. Hangkép.
 

Marad a kánikula – a város több pontján frissülhetünk

Marad a kánikula – a város több pontján frissülhetünk

2024. júl. 22.

Tombol a kánikula, napok óta 33 fok feletti értékeket mérhetünk országszerte. A rendkívüli hőség idején Dunaújvárosban több helyen is hűsölhetünk, és frissülhetünk.