Paksra látogatnak a focisták

spigott - 2023. augusztus 18. 15:00

A tabella negyedik helyén álló Paks II. otthonában folytatja az NB III-as pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, szombaton délelőtt tizenegy órától.

Kép: DO-archív

Nem úgy alakultak a Dunaújváros FC labdarúgóinak eddig mérkőzései az NB III Dél-Nyugati Csoportjában, ahogy azt a gárda szakvezetése, játékosai, valamint drukkerei remélték. Dobos Barna alakulata a nyitófordulóban úgy játszott 1-1-es döntetlent a Gárdonnyal, hogy az utolsó fél órát emberhátrányban töltötte, majd Dunaföldváron egy újabb kiállítás miatt szenvedett 3-2-es vereséget, míg a legutóbbi fordulóban hazai pályán szaladt bele egy méretes pofonba a Nagykanizsa ellen, így három játéknap után a tizennegyedik helyen áll a tizenhat csapatot felvonultató mezőnyben.

Labdarúgóinkra a negyedik fordulóban sem vár könnyű feladat, ugyanis szombaton délelőtt tizenegy órától Pakson, a Paks II. ellen kell pályára lépnie az együttesnek. A házigazdák lényegesen jobban kezdték a bajnokságot a mieinknél, ugyanis az első két fordulóban előbb a Bonyhád-Majos, míg a másodikban az MTK II. alakulatát győzték le, s bár közel voltak a pontszerzéshez a tavalyi bajnok Iváncsa otthonában is, végül a hosszabbításban kapott góllal 4-3-as vereséget szenvedtek.

A paksiak nyilván az újabb sikerre készülnek hazai pályán, míg a mieink a javítás reményében húznak szerelést, ám mint azt Dobos Barna vezetőedző elárulta, ehhez a játék minden elemében javulniuk kell legutóbbi összecsapásukhoz képest, s az mindenképp javíthatja együttesünk esélyeit, hogy Tapiska letöltötte eltiltását, így ő biztosan visszatérhet a meccskeretbe.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.