Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Jön "Máli néni" – Füst Milán vígjátékával startol a színházi évad a Bartókban

Öcaline - 2023. augusztus 21. 15:15

És már meg is kezdődött a készülődés a szeptember második felében esedékes bemutatóra – a darab olvasópróbáját az intézmény színháztermében tartották. Szeretnivaló őrület a küszöbön!

Vérbő, fordulatos és szenvedélyes vígjáték bemutatásával kezdi a 2023/2024-es évadot a Bartók Kamaraszínház – a Máli néni című komédia lesz az új szezon első bemutatója. A történet fókuszában – naná! – a szerelem áll: az 1930-as években írta Füst Milán a vígjátékot a szépséges Margit kisasszonyról, az őt ostromló, ősz halántékú vezérigazgatóról, valamint annak idegtépően szerelmes, gyermeteg Alfonz fiáról, és lányáról, a titokzatos Tildáról. 
Szerepel továbbá a történetben egy rejtélyes kisfiú, akinek talán három anyja van, talán egy sincs; Horváth úr, az epekedő könyvelő, a mindenütt hallgatózó Novák bácsi – és persze utóbbi felesége, az egykor szebb napokat látott Máli néni. A Bartók bemutatóját Czajlik József rendezi, a darabban a vezérigazgató szerepét Őze Áron, fiát Ollé Erika alakítja, Tildát Varga Lívia, Novák bácsit Kiss Attila formálja, míg a címszerepet Kerekes Éva játssza majd.
A vígjáték első olvasópróbája, egyúttal a nyári szünet utáni első társulati találka még múlt szerdán volt a Bartókban, a "Máli néni" premierje szeptember 22-én lesz.

A színházi ajánló szerint Füst Milán darabja szinte azt sugallja: az élet már nem is álom, inkább őrület. De – vígjátékról lévén szó – szeretnivaló őrület...

(Fotó: Bartók Kamaraszínház) 

A rovat további hírei: Kultúra

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán. 

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

2024. máj. 09.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása: gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley-Da Capo iskola közössége. A Bartókban rendezett eseményen több száz növendék lépett színre látványos, változatos műsorral – kétszer is! Hangkép.

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

2024. máj. 08.

Gazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lássuk a kínálatot – nagyon bőséges lesz, úgyhogy csak címszavakban!

Jótékonysági gála a Bartókban

Jótékonysági gála a Bartókban

2024. máj. 08.

Nemes céllal és jelentős erők összefogásával valósul meg az a közösségi kezdeményezés, amelynek a Bartók színházterme ad otthont pénteken délután. 

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

2024. máj. 07.

Jelképes gesztus, hogy éppen az emlékév egyik ünnepeltje, Pentelei Molnár János festőművész kiállítása nyitja a felújított Mondbach kúria időszakos bemutatóinak sorát. A megnyitó szerdán lesz, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

2024. máj. 07.

Folytatódott a József Attila Könyvtár és a SKICC Csoport együttműködése, derül ki a DSTV összeállításából. Ennek keretében nyílt meg Kosztolányi György utolsó tanítványa, Gódányné Homoki Mária egyéni kiállítása a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: zongoristák randevúja

DSTV: zongoristák randevúja

2024. máj. 06.

Különleges programnak adott otthont a Sándor Frigyes Zeneiskola a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben immár második alkalommal szervezték meg a Regionális Zongora Találkozót a Sándor Frigyes Hét előtt. Hangkép.