Kajak-kenu: közel volt a dobogó

spigott - 2023. augusztus 28. 7:30

Kicsivel több mint egy tizeddel maradt le a bronzéremről Hajdu Jonatán és Takács Kincső párosa a duisburgi kajak-kenu világbajnokság zárónapján.

Főoldali és belső kép forrása: MKKSZ

Vasárnap ért véget a kajak-kenusok duisburgi világbajnoksága, s a viadal zárónapján is volt kiért szorítania a sportág dunaújvárosi szerelmeseinek, ugyanis a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán a győri Takács Kincsővel párban vágott neki a mix kenu kettesek 500 méteres fináléjának. Jonatánék a nyolcas pályáról várták a rajtot, s bár az nem sikerült rosszul számukra, a táv felénél "csak" a hatodik helyen álltak az igen erős mezőnyben. A második kettőszázötven métert azonban nagyon megnyomta a magyar páros, mely az iráni és a német kettőst is megelőzve ért célba a negyedik helye úgy, hogy a harmadik olasz egység mindössze 16 századdal előzte meg őket. A világbajnoki címet végül a kanadai hajó szerezte meg, mely nagy fölénnyel, fél másodperccel előzte meg a második lengyeleket. A magyar válogatott végül két aranyéremmel, öt ezüsttel és három bronzzal, az éremtábla hatodik helyén fejezte be a németországi viadalt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.

Szoros siker a felnőttek között

Szoros siker a felnőttek között

2024. máj. 10.

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.

Növelte előnyét a Karmacsi

Növelte előnyét a Karmacsi

2024. máj. 10.

Az éllovas hozta a kötelezőt, a második és harmadik helyezett rangadóját viszont biztosan nyerte a Hangover a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

DSTV: sokan versenyeztek

DSTV: sokan versenyeztek

2024. máj. 09.

Az MMK-ban rendezték meg az Újvárosi Darts Liga második fordulóját a mögöttünk hagyott hétvégén. A Dunaújvárosi Darts Club népszerű saját rendezésű bajnoksága most is sokakat vonzott, 32 férfi és 6 női versenyző állt táblához. Hangkép.