Biztos győzelem az edzőmeccsen

spigott - 2023. október 13. 17:00

Fokozatosan javuló játékkal győzte le tíz góllal az Alba FKC-t a DKKA felnőtt női kézilabda csapata a két gárda csütörtöki felkészülési találkozóján.

Kép: DO-archív

A válogatott szereplése miatti bajnoki szünetet is hasznosan tölti a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely csütörtökön az Alba FKC elleni hazai edzőmeccsen igyekezett fejleszteni játékát. A két gárda az idei szezonban már találkozott egymással, s a bajnokság második fordulójában lejátszott találkozón a mieink örülhettek a 35-33-as sikernek.

Rapatyi Tamás együttese kiválóan kezdett, szűk tíz perc elteltével már néggyel vezetett, ám erre egy 3-0-s sorozattal válaszolt a megyei rivális. A folytatás hullámzó játékot hozott, mert hiába volt sokáig a mieinknél az előny, a játékrész második tíz percének végére fordított a hazai hibákat könyörtelenül megbüntetők fehérvári alakulat (8-9). A félidő hajrájára szerencsére rendezte védekezést a DKKA, mely nem engedte gólt szerezni ellenfelét, így a szünetre már 11-9-es fórral vonulhatott.

A fordulás után 12-12-ig fej fej mellett haladtak a felek, ám ekkor újra rálépett a gázra a Kohász, s egy 8-3-as etappal sikerült meglépnie öt góllal vetélytársától (20-15). Az Alba játékosai hiába próbálkoztak bármivel, együttesünk a hajrában sem vett vissza a tempóból, remek játékkal növelte tovább előnyét, s végül magabiztos, 30-20-as győzelemmel zárta a mindkét gárda számára hasznos edzőmeccset.

DKKA – Alba FKC 30-20 (11-9)

DKKA: Oguntoye – Horváth A. 2, Trawczynska 1, Paróczy 5, Szalai 1, Horváth P. 2, Krupják-Molnár 6. Csere: Bartók, Wéninger (kapusok), Sallai 4, Moreno, Bouti 1, Csáki 2, Nick 4, Borgyos 1, Lakatos 1. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.

Szoros siker a felnőttek között

Szoros siker a felnőttek között

2024. máj. 10.

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.

Növelte előnyét a Karmacsi

Növelte előnyét a Karmacsi

2024. máj. 10.

Az éllovas hozta a kötelezőt, a második és harmadik helyezett rangadóját viszont biztosan nyerte a Hangover a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

DSTV: sokan versenyeztek

DSTV: sokan versenyeztek

2024. máj. 09.

Az MMK-ban rendezték meg az Újvárosi Darts Liga második fordulóját a mögöttünk hagyott hétvégén. A Dunaújvárosi Darts Club népszerű saját rendezésű bajnoksága most is sokakat vonzott, 32 férfi és 6 női versenyző állt táblához. Hangkép.