Mit csinál egy körömdizájner?

doszerk - 2023. október 17. 9:15

A szépészeti képzések nagyon népszerűek manapság, egyre többen tanulják ki a műkörömépítő, a szemöldök-tetováló vagy akár a fodrász, kozmetikus szakmát is. (X)

Különösen nagy az érdeklődés a manikűrös és körömdizájner tanfolyamok iránt, de mire lesz jogosult az, aki elvégez egy ilyen kurzust?

Mitől különleges egy ilyen képzés?

Az OKJ megszűnését követően átalakult a szakképzés rendszere, de szerencsére az iskolarendszeren kívül is lehet szakképesítést szerezni. Aki elkötelezett híve a szépségtanácsadói divatszakmáknak, és szeretne műkörmös szalont nyitni, annak a Tanfolyam.hu Manikűrös és körömdizájner képzését ajánljuk e célból, mert ennek elvégzését követően önállóan is lehet dolgozni.

A klasszikus műkörmös tanfolyammal ellentétben ez a képzés érettségihez kötött és szakmai vizsgával zárul. Ha valaki a tanúsítvány megszerzését követően számot ad tudásáról, az szakmai bizonyítványt is kap, ennek birtokában pedig el lehet helyezkedni a szalonokban manikűrösként, körömdizájnerként, műkörmösként, de saját vállalkozásba is belekezdhet.

Ha tehát komolyak a szándékaid e téren, és érettségivel is rendelkezel, ezt a tanfolyamot érdemes megcéloznod. Az országban több helyen is indulnak a képzések, tantermi és online oktatásban is részesülsz, és a Tanfolyam.hu biztosít számodra egy kezdőkészletet is a legfontosabb manikűrös eszközökkel.

A manikűrös és körömdizájner feladatai

De nézzük, mit is csinál tulajdonképpen egy körömdizájner! A feladatok elég összetettek, így több szempontból is fontos, hogy megfelelő képzés keretében sajátítsd el a tudnivalókat. A műkörmös szalonokban dolgozóknak ugyanis sok mindenhez kell érteniük, többek közt egészségügyi és adózási, marketingismereteket is kell szerezniük ahhoz, hogy helyt álljanak.

Íme, néhány dolog, amivel foglalkoznak:

– Diagnosztizálás, a kézbőr állapotának felmérése
– A körömdíszítéshez szükséges eszközök kiválasztása, azok alkalmazása
– Javaslattétel a stílus, a körömforma megválasztására, díszítés
– Higiénikus munkavégzés
– Adminisztrációs tevékenységek

A tanfolyam keretén belül megtanulod, kinek, milyen körömformát érdemes viselnie, és a gyakorlatban is elsajátíthatod a körömdíszítés különböző módozatait. Használni fogsz tipeket, zseléket, leoldókat, UV-lámpát, díszítőeszközöket is a munkád során.

Természetesen a folyamatos önképzés a vizsga után sem maradhat el, hiszen a divat állandóan változik, így a későbbiekben már önállóan kell figyelemmel követned az aktuális trendeket.

Fontos az empátia!

A műkörmösként, manikűrösként, körömdizájnerként dolgozó embereknek rendelkezniük kell pár olyan személyes tulajdonsággal, amelyek e szakmákban elengedhetetlenek. Ezek közül a legfontosabb az empátia: mindig értő figyelemmel kell fordulni a vendég felé, meghallgatni őt – sokan ezért is szeretnek körmöshöz járni.

Ha viszont egy csendesebb, befelé forduló egyén a vendéged, akkor nem szabad erőltetni a beszélgetést. A szakmai tanfolyamon önismeretet is tanulhatsz, ez is hasznodra lesz a munkavégzés során!
 

A rovat további hírei: Mozaik

Folyamatos a szúnyoggyérítés

Folyamatos a szúnyoggyérítés

2024. júl. 27.

Az országos központi szúnyoggyérítés program részeként az elmúlt napokban az ország több pontján, köztük Dunaújvárosban is volt irtás – az idei évben már hatodik alkalommal. Fontos, hogy a lakosság is tehet a vérszívók tömeges megjelenése ellen.

DSTV: élménytábor a Duna partján

DSTV: élménytábor a Duna partján

2024. júl. 26.

A hírről már beszámoltunk e hasábokon, most következzen a DSTV összegzése. A hónap elején nyitotta meg kapuját, és egészen augusztus legvégéig várja a táborozó diákokat a DESE Duna-parti szabadidőparkja. Élményekkel teli heteket ígérnek! Hangkép.

Hogyan csatlakozz vezetőként gyorsan és hatékonyan az új céghez: 5 tipp a sikeres kezdethez

Hogyan csatlakozz vezetőként gyorsan és hatékonyan az új céghez: 5 tipp a sikeres kezdethez

2024. júl. 25.

Amikor új vezetőként csatlakozol egy céghez, az első hetek és hónapok kulcsfontosságúak a hosszú távú sikered szempontjából. Ez az időszak még egy tapasztalattal rendelkező szakembernek is megpróbáltatás lehet. (X)

A Strandok Éjszakájára készül az élményfürdő is!

A Strandok Éjszakájára készül az élményfürdő is!

2024. júl. 24.

Csatlakozott a Strandok Éjszakája című országos kezdeményezéshez, így hosszabbított nyitvatartással, DJ Matkovics zenés bulijával csalogatja a vendégeket az Aquantis Élményfürdő szombaton. Kánikula is lesz, úgyhogy duplán megéri a csobbanást választani! Flyer.

A locsolórendszer már házilag is kiépíthető

A locsolórendszer már házilag is kiépíthető

2024. júl. 24.

Bármilyen kertről is legyen szó az öntözés kulcsfontosságú, ha szép és egészséges növényeket szeretnénk nevelni. A mindennapos kézi locsolás sokszor megterhelő és nem is biztos, hogy mindenki számára kivitelezhető, ám a szakember által kiépített öntözőrendszerek se adják meg mindenkinek az optimális megoldást a borsos áruk miatt. (X)

A növényvédelemhez permetező is kell!

A növényvédelemhez permetező is kell!

2024. júl. 23.

Akinek van kertje, az nap mint nap növényvédelmi feladatokkal találja szembe magát, amihez speciális eszközökre – például permetezőkre is szükség lehet. (X)

Mikor válik szükségessé a bútorok lomtalanítása?

Mikor válik szükségessé a bútorok lomtalanítása?

2024. júl. 23.

Vannak olyan esetek, amikor szeretnénk megszabadulni régi holmijainktól, különösen nagy figyelmet igényel a nagyobb tárgyak, bútorok lomtalanítása. Mit tehetünk, hogy a lehető legegyszerűbb legyen ez a folyamat? (X)