Közel volt a bravúr

spigott - 2023. december 8. 7:30

Sokat dolgozott a pontszerzését DAB jégkorong csapata a Brassó otthonában, de végül 3-2-es vereséget szenvedett erdélyi túrája első találkozóján.

A remek erőkből álló Brassó elleni találkozóval kezdte meg második idei erdélyi túráját együttesünk csütörtökön este fél hattól. A találkozó 3. percében sajnos egy nagyon balszerencsés gólt kaptak Acélbikáink, mert egy palánk mellett kipasszolt korong az illesztésről pont Piché elé pattant, aki betört a kapunk elé, majd fonákkal kilőtte a bal felsőt (1-0). A folytatás sem alakult szépen, mert Koskinen könnyű síppal befújt kiállításából Zagidullin lőtt a kapuba, s már a 8. percben 2-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A házigazdák élesebbek voltak ebben a harmadban, s bár akadt nagy helyzete a mieinknek is, megérdemelt volt a hazaiak vezetése az első felvonás után.

A térfélcserét követően igyekeztek nagyobb tempót diktálni hokisaink, s össze is jött a szépítés, ráadásul emberhátrányban, ugyanis egy szerzett koronggal Sillanpäa lódult meg a védekező harmadból, egy brassóit lerázott, egyet kicselezett, majd kíméletlenül kihasználta ziccerét a 27. percben (2-1). Nem sokáig örülhettünk azonban ennek, mert másfél perccel később Maarnela passzolt pontatlanul maga mögé, s a korongeladásból Cornet büntetett kíméletlenül (3-1). A folytatásban is több dolga volt Tóth Balázsnak, ám állta a rohamokat, így azért ígért még izgalmat a záró húsz perc.

Képek forrása: Corona Brasov

Melynek elején gyorsan emberfórba kerültek Acélbikáink, s bár a fórt nem sikerült kihasználni, mikor kiegészültek a hazaiak, egy szépen kijátszott akció végén Lorraine ismét visszahozta egyre a Bikákat (3-2). Az újabb dunaújvárosi találat láthatóan meghozta a mieink kedvét, míg a hazaiak egy kicsit elbizonytalanodtak, de hiába a sok nagy helyzet emberelőnyben és egyenlő létszámban, csak nem tudtuk megszerezni az egyenlítő találatot. A mérkőzés hajrájára ismét kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, az utolsó percben Tóth kapus is lekorcsolyázott, de az eredmény már nem változott, vagyis a Brassó 3-2-s sikerrel tartotta otthon a pontokat, míg Acélbikáink ma este fél hattól a Gyergyói HK ellen próbálhatnak meg javítani.

Corona Brasov – DAB 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)

Brassó: Dubeau - Williams, Piché 1, Valchar, VanWormer (1), Cornet 1 – Boriszenko (1), Lowney, Kóger, Blackwater, Sills - Holwell, Bors, Szabó K., Gajdó B., Zagidullin (1) - Kovács E., Kovács M., Rokaly-Boldizsár. Vezetőedző: Dave MacQueen.

DAB: Tóth - Svars, Maarnela, Szalma, Nemes, Dostalek - Léránt, Sziszak, Hadzinikolic (1), Sillanpää 1, Koskinen - Marosi, Blomberg, Somogyi, Lorraine 1, Elomaa - Raszkin, Atamancsuk, Strenk (1), Szabó Cs., Károly. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a labdarúgók őszi sorsolása

Elkészült a labdarúgók őszi sorsolása

2024. aug. 06.

Idegenben kezdi, majd hazai pályán fejezi be a Fejér Vármegyei I. osztály 2024/2025-ös szezonjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Mihók Attila: "Nekünk itt dominálni kellett volna"

Mihók Attila: "Nekünk itt dominálni kellett volna"

2024. aug. 05.

A nagyobb vállalkozókedvet hiányolta az ausztrálok ellen elveszített mérkőzés után Mihók Attila, a női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Újra itthon Czifra Bettina Lili

Újra itthon Czifra Bettina Lili

2024. aug. 05.

A DKSE tornászai és városunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiáról hazatért Czifra Bettina Lilit, aki a 21. helyen végzett a tornászok egyéni összetett versenyében.

Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

2024. aug. 04.

Óriási küzdelemben, ötméteresek után szenvedett vereséget az ausztráloktól, így csoportjának harmadik helyén végzett a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.

Bravúros továbbjutás a kupában

Bravúros továbbjutás a kupában

2024. aug. 04.

Remek második félidei játékkal aratott 3-1-es győzelmet a volt válogatott játékosokkal felálló Unione FC ellen a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Magyar Kupa első fordulójában.

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

2024. aug. 03.

A már biztos negyeddöntős magyar női kézilabda-válogatott 30-26-ra kikapott Hollandiától a párizsi olimpia szombati versenynapján, a csoportkör utolsó fordulójában.

Nyolc között a női válogatott

Nyolc között a női válogatott

2024. aug. 03.

Ijesztő első tíz perc után sima győzelmet aratott Kína ellen, s ezzel tovább is jutott csoportjából a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.