Elektromos berendezések a műhelyben

doszerk - 2023. december 24. 12:10

Egy műhelyben rengeteg dologra lehet szükségünk annak érdekében, hogy bármilyen feladatot el tudjunk látni, amely csak felmerülhet a munkánk során. (X)

Ráadásul szakmánként eltérő eszközkészlet számít elengedhetetlennek.

Van olyan, amire mindenhol szükség lehet?

Ennek ellenére akad néhány olyan szerszámgép, amelynek a beszerzését érdemes megfontolni, ha egy komolyabb vállalkozást működtetünk. Ilyen például a csörlő, valamint az emelőkeret, amennyiben akad olyan feladat, amely során a magasba kell emelni dolgokat. Míg a PVC csőhegesztő már egy speciálisabb szerszám, addig egy alkatrészmosó szinte bármilyen műhelyben kifejezetten hasznosnak bizonyul, és képes hozzájárulni ahhoz, hogy minél tovább megőrizzük eszközeink kitűnő állapotát. Az Elefántszerszám.hu Webáruház elektromos műhelyfelszerelés kínálatában pedig mindegyiket be tudjuk szerezni.

Miért lehet jó döntés az elektromos változat?

Azzal bizonyára mindenki tisztában van, hogy a legtöbb eszköznek léteznek különféle meghajtású kivitelei, s igazából önmagában az a tény, hogy ezek egyike se veszik ki az elérhető kínálatból, már azt mutatja, hogy mindegyiknek megvan a maga előnye.

Az elektromos szerszámgépeket ugyan kevésbé tudjuk mobilizálni, mint mondjuk az akkumulátoros társaikat, ugyanakkor mindig rendelkezésre tudnak állni, nem függnek az akkumulátorok töltöttségi szintjétől. Cserébe viszont hálózatra kell kötni őket a működtetéshez, ami nyilvánvalóan jár némi kötöttséggel szó szerint is. Sok esetben mégis megvan a létjogosultságuk, például ha kifejezetten a műhelyben szeretnénk alkalmazni ezeket, akkor abszolút ki tudják elégíteni az igényeinket.

Máskülönben kifejezetten jó teljesítmény, megbízhatóság és strapabírás jellemzi az elektromos berendezéseket, nem véletlenül választják ezeket ma is sokan.

Az elektromos csörlők jellemzői

Elsősorban az építőiparban használják, illetve vállalkozások számára is hasznos lehet, amennyiben akadnak olyan feladatok, amelyek során nagy magasságokba kell felemelni komolyabb terheket. Az erős, acélból készült, fonott kötél nagyobb súlyokkal is elboldogul.

A berendezés villanymotorral működik, a lassan mozgó fogaskerék, valamint az elektromechanikus fék garantálja a biztonságos alkalmazást. Emellett alapfelszereltség a hosszú elektromos kábelen található vezérlőkonzol, valamint a mechanikus végálláskapcsoló is. Különböző építési munkafolyamatok alkalmával is hasznosnak bizonyulhat, ám érdemes megbizonyosodni afelől, hogy terhelés szempontjából megfelelő lesz-e a kiszemelt változat.

Egy elektromos mosógép minden műhelyben elkél

A mosógépeket nagyszerűen alkalmazhatjuk autószerelő műhelyekben, valamint vulkanizálási szolgáltatások során. Zárt körös működés jellemzi, és hasznos segítséget nyújt abban, hogy minden szerszám és alkatrész gyorsan és könnyen újra tiszta, szép állapotba kerüljön. Az olyan makacs szennyeződések sem jelentenek problémát, mint az olaj, a zsír vagy akár a forgács.
 

A rovat további hírei: Mozaik

A munkahelyen sem lehetetlen az egészséges étkezés

A munkahelyen sem lehetetlen az egészséges étkezés

2024. aug. 20.

Már megint egy gyorsétteremben kötöttetek ki a kollégákkal? A hét végén ismét feltűnt, hogy a kelleténél több pénzt költöttél az ebédelésre? (X)

Ismét tarolt a " Holdfényfürdő " az élményfürdőben (galériával)

Ismét tarolt a " Holdfényfürdő " az élményfürdőben (galériával)

2024. aug. 19.

A recept bevált és ismerős, ráadásul a délutáni felhőjárás nem durvult be – szépszámú közönséget vonzott, komoly sikert aratott a retróra hangolt program az élményfürdőben múlt szombaton.

Már a hét közepére visszatér a hőség

Már a hét közepére visszatér a hőség

2024. aug. 19.

Érdemi lehűléssel nem igazán számolhatunk a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint, zivatarok azonban augusztus 20-án is lehetnek térségünkben. Aztán megint támad a hőség.

Vajon 40 felett mennyien választják az orvos-esztétikai kezeléseket?

Vajon 40 felett mennyien választják az orvos-esztétikai kezeléseket?

2024. aug. 19.

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a 40 év feletti nők körében a non-ablatív szépészeti beavatkozások iránti érdeklődés hazánkban. Az egyik legnépszerűbb eljárás a hialuronsavas feltöltés, amely kíméletesen segít a bőr fiatalításában. (X)

Idén Pétfürdőn táboroztak a hittanosok

Idén Pétfürdőn táboroztak a hittanosok

2024. aug. 18.

Hűsítő programokkal várták nyári táborba a dunaújvárosi római katolikus hittanosokat a júliusi hőségben, adta hírül a Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia – a közös nyaralás idén is színes közösségi kínálattal csalogatott. 

Újabb játszóeszközök a szabadstrandon

Újabb játszóeszközök a szabadstrandon

2024. aug. 18.

Vízi játszóeszközöket, napvitorlákat és homokozót telepítettek A DVG Zrt. munkatársai a cég által üzemeltetett szabadtsrandon a Szalki-szigeten. 

DSTV: tábori értékelés

DSTV: tábori értékelés

2024. aug. 18.

Színes kínálattal várták a gyerekeket az MMK tematikus táborai, derül ki a DSTV összegzéséből. A táboroztatás azonban nem egy egyszerű dolog, sőt, nagyon sok tényezőből áll össze, és értékes tapasztalatokkal szolgál. Hangkép.