Dunaújváros Hetilap

Már a Kertvárosban is elérhető az ingyenes meleg étel

Fábos Zsolt - 2024. február 4. 9:15

Lassan egy éve már, hogy Dunaújvárosban szociális konyha nyílt, ahol regisztrációt követően a rászorultak ingyen meleg ételhez juthatnak. A Római városrészi osztópont után most egy újabb nyílt a Kertvárosban.

Májusban nyílt a Római körúton a szociális konyha szolgáltatása, ahol az igénylők egy regisztráció után térítésmentesen vihetnek haza egy tál melegételt. A visszajelzések szerint finom ételeket főznek, szeretik az emberek. Néhány napja a Kertvárosban, az Erdősor 36. szám alatt nyílt új iroda, ahol regisztrációra és az ételek átvételére is lehetőség van – az új osztópontot csütörtökön délelőtt adta át Pintér Tamás polgármester és Szabó Zsolt alpolgármester. 

Rohamosan növekszik az ellátotti kör

Pintér Tamás polgármester szerint mostantól lényegesen növekedhet az igénylők száma:
– A Római városrészben bár nagyon sokan vették igénybe a Szociális konyha szolgáltatását, de több visszajelzés érkezett, hogy különböző nehézségek miatt (mozgáskorlátozottság, idős kor) nem minden rászoruló tud eljutni az osztópontra. A második osztópont indulása óta rohamosan növekszik az ellátotti kör száma, nagyon sokan járnak ide a hely közelsége miatt és rengeteg új regisztrálót is vonzott az új helyszín. Egyrészt nagyon örülök, hogy segíthetünk a rászorulókon, ugyanakkor szomorú is mindez, hogy szükség van rá. De tesszük a dolgunkat, segítünk, ahol lehet, és ahol tudunk.

Az új osztópont az Erdő sor 36. cím alatt, a város kertvárosi részén, a Festők Boltja mellett található. A szociális ellátóbázis minden hétköznap 11-13 óra között látogatható; további, a regisztrációval és az ellátással kapcsolatos információt a 20/351-6156-os telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Finoman főznek – és akadály nélkül megközelíthető!

Lecsós tarhonya, zöldséges gombóccal volt a menü most csütörtökön, és az illatok jók voltak. Folyamatosan jöttek az igénylők és többen elmondták, hogy örülnek a lehetőségnek és köszönik, hogy ingyen ebédhez juthatnak, ráadásul finomhoz. Szabó Zsolt alpolgármester szerint nagyon fontos, hogy egy új városrészben érhető el a szolgáltatás:
– Nagyon örülök annak, hogy tágas, szépen felújított osztótérben, akadálymentes környezetben és több buszmegállóhoz közel várják az ide érkezőket. Az első nap tapasztalata, hogy akik a környéken laknak, örülnek, hogy nem kell buszra szállniuk azért, hogy ebédhez jussanak. Jelenleg egy kisebb létszámú ellátotti kör veszi igénybe még itt a szolgáltatást, de a létszám folyamatosan és gyors ütemben növekszik, köszönhetően annak, hogy akik az Erdő sorról hordják az ebédet, azok közül sokan még eljártak a Rómaira az ebédért, és nagyon várták, hogy a lakóhelyük közelében is megnyíljon egy osztópont. Sokan hozzák ismerőseiket és szomszédaikat is regisztrálni, de vannak olyan új regisztrálók, akik most hallottak először erről a lehetőségről. 

Az alpolgármester megerősítette: a jövőben szeretnék tovább bővíteni ezt a szolgáltatást a városban.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújváros is csatlakozott a Virágos Magyarország versenyhez

Dunaújváros is csatlakozott a Virágos Magyarország versenyhez

2024. júl. 19.

Városunk idén is benevezett az országos környezetszépítő versenybe, amelyet az idei évben  31. alkalommal rendeznek meg.  A Virágos Magyarország három tagú zsűrije szerdán városunkba látogatott, és körbejárta a város főbb virágosított helyszíneit és zöldterületeit. 

A nyári ülésszünet előtti közgyűlés komolyabb vita nélkül zajlott le

A nyári ülésszünet előtti közgyűlés komolyabb vita nélkül zajlott le

2024. júl. 18.

A nyár kellős közepén is vannak fontos ügyek, ugyanúgy kell döntéseket hozni, ilyenkor is dolgozik városunk közgyűlése. Csütörtökön délelőtt tartották a testület rendes havi közgyűlését, ahol a képviselők 40 napirendi pontot tárgyaltak meg. 

Megszületett a döntés: költözik a szovjet emlékmű

Megszületett a döntés: költözik a szovjet emlékmű

2024. júl. 16.

Évek óta hallani arról, városvezetésünk azon dolgozik, hogy a Pentelén található szovjet katonai emlékművet áthelyezzék a kúria elől. Orosz Csaba a terület önkormányzati képviselője időről-időre beszámolt már a tárgyalások eredményeiről, és azt ígérte, hamarosan döntés születhet. Megszületett. Költözhet az emlékmű.

Ha egy városvezetés átgondoltan gazdálkodik, akkor vannak lehetőségek

Ha egy városvezetés átgondoltan gazdálkodik, akkor vannak lehetőségek

2024. júl. 16.

Bár egy hónappal ezelőtt voltak az önkormányzati választások és már sokan kielemezték az eredményeket, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester a jövőbeli uniós lehetőségeinkről tartott tájékoztatóján kitért a választás értékelésére is. 

Folyamatosan harcban állunk a szúnyogokkal!

Folyamatosan harcban állunk a szúnyogokkal!

2024. júl. 13.

Vannak helyek, ahol egészen jó a helyzet és bizony vannak olyan zöldterületek, ahol nagyon sok a bestia. A szúnyogokról van szó. A hét elején megint ment a szúnyogirtó autó, és közel ezer hektáron fújta ki a permetet. De a légi irtás engedélyeztetése egyelőre még várat magára.

Műanyagmentes július – komoly kihívás Dunaújvárosban is!

Műanyagmentes július – komoly kihívás Dunaújvárosban is!

2024. júl. 08.

Idén is csatlakozott városunk a Műanyagmentes július elnevezésű nemzetközi kihíváshoz. A megmozdulás célja, hogy ebben a hónapban az embereket az egyszer használatos műanyagok alkalmazásának csökkentésére ösztönözze.

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

2024. júl. 05.

Az egészségügyi dolgozók napján kórházunk közössége minden évben elismeri a kiváló dolgozókat-kollégákat, gazdára találnak a Szent Pantaleon emlékérmek is. Ez idén sem volt másképp, megemlékezést tartottak és ünnepeltek a szakemberek.