Durván tavaszias idővel búcsúzik a tél

Öcaline - 2024. február 26. 9:30

Döntően napsütés, helyenként 20 fok(!!!) körüli csúcsok – egyértelműen tavaszias idő vár ránk a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint.  Semmi jele érdemi változásnak.

A naptár utoléri az időjárást, immár papíron is beköszönt a tavasz – és tavaszias idő jellemzi az előttünk álló időszakot, derül ki Krausz Mikes Miklós prognózisából. A Köpönyeg.hu tematikus portál szakértője szerint ma a borongós, párás reggel után fokozatosan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Elszórtan fordul elő záporeső, viszont a délkeleti szél többfelé megélénkül – meleg lesz, 13-19 fok várható délután.
A folytatás is hasonlóan alakul a friss modellfuttatások szerint, kedden gyakran lesz erősen (fátyol)felhős az ég, ám csak néhol fordul elő kisebb csapadék. Sokfelé lesz élénk a délkeleti szél, és emelkedik a hőmérséklet – 14 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk. A hét közepén folytatódik a tavaszias idő: szerdán és csütörtökön is sok felhő lesz felettünk, de csak kevés helyen fordulhat elő gyenge zápor – elsősorban az északi hegyes-völgyes vidékek lakóinak nem szabad otthon felejteni reggelente az ernyőt. Mindkét napon élénk lehet a délkeleti, majd a keleti szél – marad a 16 fok körüli maximum, de néhol akár 20 fok is lehet.
A periódus utolsó napjai sem ígérnek érdemi változást a középtávú előrejelzések specialistája szerint: pénteken – a naptári tavasz első napján –, valamint hét végén változóan felhős időre van kilátás, érdemi csapadék nélkül. Megerősödik a délkeleti szél, a tavasz első napjaiban változatlanul 15-20 fok közötti csúcsokkal számolhatunk.

Nincs mese, visszavonhatatlanul itt a tavasz!

(Fotó: Így látjuk MI! – Holczer Tibor felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Küszöbön a nyár, adott a lehetőség: hűsöljünk a város szökő- és ivókútjainál!

Küszöbön a nyár, adott a lehetőség: hűsöljünk a város szökő- és ivókútjainál!

2024. máj. 30.

A korsós lány, az Öntelt mackó vagy a Vízivirág – csak néhány azok közül az emblematikus szökőkutak közül, amelyek a városunk köztereit díszítik, és a korábbi évekhez hasonlóan a tavasz utolsó hónapjában életre keltek. 

Gyermeknapi rajzverseny sok-sok ajándékkal

Gyermeknapi rajzverseny sok-sok ajándékkal

2024. máj. 29.

Dunaújvárosban nagy hagyománya van a DLSZ által szervezett gyermeknapi rajzversenyeknek. A program idén is folytatódott: 11 egyedülálló rajz díszíti a Kultik Mozi előtti teret, főszerepben a szabadtéri sportolás élményeivel. 

Mi határozza meg a gyémánt minőségét?

Mi határozza meg a gyémánt minőségét?

2024. máj. 29.

A gyémánt keletkezése nagyon sokáig tart, általában 1-3,3 milliárd évesek a felszínre került darabok. A tudósok majd 200 éve kísérleteznek a mesterséges előállításával, és először 1953-ban sikerült szintetikusan létrehozni. (X)

DSTV: mindent a gyermekekért (galériával)

DSTV: mindent a gyermekekért (galériával)

2024. máj. 29.

A gyermeknapra időzítve avatták fel a Bocskai utcai új játszóteret, derül ki a DSTV összegzéséből. Ezt korábban ígérte meg a terület két önkormányzati képviselője – most valóra váltották, múlt pénteken színes kavalkád csalogatta a családokat! Meséljenek a képek is! 

Huszonnyolc játszóterünk van, nagy többségük napvitorlával üzemel

Huszonnyolc játszóterünk van, nagy többségük napvitorlával üzemel

2024. máj. 28.

A tavasz nagyon sok mindennek a szezonját hozta el, többek között a játszóterekét is. Városunkban most huszonnyolc játszóteret készítettek fel a gyerkőcök fogadására, többségükbe pedig napvitorlát helyeznek a homokozók fölé. 

A medencék, jakuzzik vízkezelése

A medencék, jakuzzik vízkezelése

2024. máj. 28.

A kikapcsolódás központja a családi házakban ma már egyre inkább a kertre tevődik át, itt pedig a sütőhelyek, a kiülők és más pihenési-szórakozási lehetőségek kialakításával járulhatunk hozzá a rekreációhoz. (X)

Parázs-Varázs, gyermeknap: sikerszéria a Szalki-szigeten (galériával)

Parázs-Varázs, gyermeknap: sikerszéria a Szalki-szigeten (galériával)

2024. máj. 27.

Nagy tömeget vonzott és kegyetlenül jól sikerült a kavalkád, amit idén is vétek lett volna kihagyni – írom ezt úgy, hogy vasárnap reggelre de facto leszakadt a jobb lábam. Címszavas és hiperszubjektív beszámoló jön, kapaszkodjatok. És -nak.