Tollaslabda: nyolcan döntőzhetnek

spigott - 2024. március 19. 12:30

Hat dobogós helyezéssel, nyolc továbbjutóval zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a diákolimpia területi versenyeit a mögöttünk hagyott hétvégén.

Kép: Danubius KSE

Újszászon és Seregélyesen szerepeltek a Danubius KSE tollaslabdázói a diákolimpiai sorozat területi versenyein március 16-án és 17-én. A viadalon minden dunaújvárosi versenyző legalább négy mérkőzést tudott játszani, árulta el érdeklődésünkre Jakab János, a Danubius KSE vezetőedzője, akitől megtudtuk, hogy a huszonkilenc fős különítmény hat dobogós helyezéssel gazdagodott, s összesen nyolcan vívták ki a jogot arra, hogy részt vegyenek az országos diákolimpiai döntőn.

Területi bajnok lett Jakab Juliána, ezüstérmet szerzett Váradi Hanna, Naszádos Kamilla, Francioso Dominik, Kiss Angéla, míg Sztankó Zina Inka a dobogó harmadik fokára állhatott. Rajtuk kívül Gerendai Péter és Pávics Koppány egy-egy negyedik helyezéssel jutott el az országos döntőre, melyet Cegléden rendeznek meg április 6-án és 7-én.

A rovat további hírei: Sport

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.

Véghajrában az olimpiai felkészülés

Véghajrában az olimpiai felkészülés

2024. júl. 18.

Várják már olimpiát női vízilabda válogatottunk dunaújvárosi tagjai, de még elsősorban az edzéseken tesznek meg mindent azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a francia fővárosban.

Érmes helyek a strandon

Érmes helyek a strandon

2024. júl. 18.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Kiskőrösön megrendezett országos strandbirkózó bajnokság második fordulójában.

Biztató szavak az olimpia előtt

Biztató szavak az olimpia előtt

2024. júl. 17.

Önkormányzatunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda válogatott dunaújvárosi tagjait.