Csak a gól hiányzott, de az nagyon

spigott - 2024. március 25. 7:30

Hiába a helyzetek, a két kapufa, hadilábon állt a gólszerzéssel a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Ferencváros II. elleni hazai bajnokin.

Kép: DO-archív

A balul sikerült szekszárdi fellépés után hazai környezetben, a javítás reményében vágott neki a tabellán hetedik Ferencváros II. elleni bajnokinak a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután.

Dobos Barna alakulata a tétnek megfelelő elszántsággal vetette is magát a csatába, az első negyed órában óriási fölényben játszva harcolta ki egymás után a szögleteket, melyek után kétszer is büntetőt reklamáltak a mieink, sajnos hiába. A 16. percben kontrából sikerült meglepni a fővárosiakat, de Puskás csúsztatott fejese után a jobb oldali kapufa mentette meg a góltól a vendégeket. A játékrész második felében is irányította a játékot együttesünk, de komoly helyzetig nem jutott, míg a túloldalon egyszer, a 43. percben kellett védenie Halasinak, így a szünetre 0-0-s állással vonultak a felek.

A második etap elején egy közeli fejest hárított a fővárosiak hálóőre, majd nem sokkal később újra Halasinak kellett játékba avatkoznia egy távoli lövés után. A folytatásra valamelyest visszaesett a tempó, feljebb jött a Fradi, mely szintén számon kért egy tizenegyest a játékvezetőn, de ezen kívül nem sok veszélyt jelentettek a vendégek a hazai kapura. A hajrához közeledve újra magához ragadta a kezdeményezést a DFC, sorra jöttek a beadások, s Tapiska tizenegy méterről leadott lövése után ezúttal a felső léc húzta ki a bajból a Fradit, így pedig maradt a gól nélküli döntetlen, amivel a vendégek lehettek sokkal elégedettebbek.

Dunaújváros FC – FTC II. 0-0

DFC: Halasi – Stampfel, Kis (Horváth, 46.), Szepessy, Puskás, Rédling (Hegedűs, 92.), Bata, Jakab, Molnár, Kozma (Gál, 67.), Vörös (Tapiska, 57.) . Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.