Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

doszerk - 2024. május 11. 16:00

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.

A város is kiváló lehetőségeket kínál a vizes elfoglaltságok szerelmesei számára. 

Úszhatunk az élményben

Az Élményfürdő a városi kikapcsolódási lehetőségek egyik fő központja. Mint azt Mezei Zsolt alpolgármester bejelentette: a május 17-én esedékes nyitásra minden készen áll, a szakemberek elvégezték a megfelelő karbantartási munkálatokat, és a komplexum az elmúlt évek színvonalának megfelelő szolgáltatásokkal készül. 
Kiemelte, hogy az önkormányzati finanszírozásnak köszönhetően még mindig Dunaújvárosban az egyik legalacsonyabb a napi belépő ára – nemcsak a környéken, hanem az egész országban –, és ezt igyekeznek is tartani. 
A nyitás napjától – az emeleti medencék kivételével – valamennyi medence és az élményelemek is üzemelnek majd. 
Az árakról és a nyitvatartásról a www.aquantis.hu oldalon tájékozódhatnak. 

Napközi a fürdőben

Az idei évben is számíthatnak a gyermekek és a szülők az önkormányzati, nyári napközis táborra, amelynek ezúttal is az élményfürdő ad otthont a szünidőben.
Július 1-től hat héten át, augusztus 9-ig az élményfürdő lesz az önkormányzati napközis tábor központja, ahová a GESZ honlapján megtalálható jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni. További részletek a www.dunaujvarosigesz.hu oldalon. 

Irány a vízpart és környezete!

Az önkormányzat több üdülője várja a kikapcsolódásra vágyókat: Siófok-Balatonszabadin, Harkányban, illetve Balatonkenesén bárki számára elérhetőek a szálláshelyek, éppen ezért érdemes időben foglalni – május 15-től ez már lehetséges. 

Harkányban a szálláshely 2 különálló, 4 férőhelyes lakrésszel várja vendégeit a szeptember végéig tartó időszakban. A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő körülbelül 15 perces sétával közelíthető meg az üdülőtől.
A balatonkenesei üdülőbe a Balaton partjától mindössze 300 méterre várják az érdeklődőket. A vendégek 11 darab, 4-6 személyes faház közül választhatják ki a számukra legmegfelelőbb lakrészt. 
Siófok-Szabadifürdőn a vízparttól 300 méterre található üdülő 11 szobából áll. A kétszemélyes szobákat itt is szeptember végéig lehet igénybe venni. 

Foglalás iránt érdeklődni a Dunaújvárosi Kemping recepcióján lehet 2024. május 15-től az alábbi elérhetőségeken:
Szalki-sziget kemping (DVG Zrt.) 
Email:
szallas@dvgzrt.hu
Mobil: 06-20-312-0974
Az árak és képek az üdülőkről a www.dunaujvaros.hu oldalon tekinthetők meg. 

Kempingezés a szabadstrandon

Városunk gyöngyszeméről, a Szalki-szigeti kempingről és szabadstrandról se feledkezzünk meg: festői környezetben szakadhatunk itt ki a városi, rohanó hétköznapokból. 
Legyen szó csobbanásról, vagy épp egy baráti sütögetésről. A szabadstrand már június 15-től látogatható, a Szalki-szigeti kempingbe pedig a fentebb írt elérhetőségek egyikén lehetséges a foglalás.

(Forrás és fotók: DMJV Önkormányzata)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Kiderítettük, hogy mi az IT-biztonság 4 alapvető eleme

Kiderítettük, hogy mi az IT-biztonság 4 alapvető eleme

2024. júl. 17.

A biztonságos digitális világ ma már nem csak azt jelenti, hogy be van állítva a tűzfal. Sajnos ennél már korszerűbb védelemre van szükségük a nagyvállalatoknak, mert a kibertámadások valós fenyegetést jelentenek. (X)

Irigylésre méltó környezetben a táborozók

Irigylésre méltó környezetben a táborozók

2024. júl. 17.

A nyári napközis tábor központjának nem is lehetne ideálisabb helyszíne, mint az élményfürdő. Az idei esztendőben is itt tölthetnek el egy-egy hetet a dunaújvárosi kisiskolások. Az első tábori turnus július elején kezdődött és hat héten keresztül várja a gyerekeket.

Opcionálisan milyen extrák igényelhetők az épített medencékhez?

Opcionálisan milyen extrák igényelhetők az épített medencékhez?

2024. júl. 17.

Sokan vannak, akik alig várják, hogy beköszöntsön az igazi nyári meleg, hogy végre kiélvezhessék a szabadtéri fürdőzés, csobbanás, úszás kellemes élményét. Amint felszökik a hőmérséklet 30 Celsius-fok fölé, ők az elsők, akik útba ejtik a strandokat, vízpartokat. (X)

Akadályok a változás útjában: a halogatás és megoldásai

Akadályok a változás útjában: a halogatás és megoldásai

2024. júl. 16.

A változás egyik legfőbb akadálya a halogatás. Gyakran azért halogatunk, mert nem látjuk reálisan a helyzetünket és annak súlyosságát. Nem vesszük kellőképpen komolyan, amiben vagyunk, vagy akár saját magunkat. Ehelyett magyarázatokat és válaszokat keresünk a miértekre, és a körülmények jobbra fordulásától várjuk a megoldást. (X)

Nem látni még a hőség végét

Nem látni még a hőség végét

2024. júl. 15.

Tikkasztó nyár, melegrekord-dőlések, és csak elvétve fordul elő egy-egy frissítő zápor: folytatódik a kánikula a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. Nagyon durva.

Telitalálat a jacuzzi testvérektől

Telitalálat a jacuzzi testvérektől

2024. júl. 15.

Tudta, hogy a jacuzzi elnevezés névadója a kaliforniai Berkeley-ből származó Jacuzzi család? A céget hét testvér alapította és 1915 óta gyártott mezőgazdasági szivattyúkat. 1948-ban készítettek egy olyan vízszivattyút, ami hatásos volt egyik családtagjuk reumás ízületi gyulladásának a kezelésére. (X)

DSTV: elstartolt a Rockmaraton

DSTV: elstartolt a Rockmaraton

2024. júl. 15.

Beszámolók és képtárak már voltak, most itt a DSTV első hangképes összegzése. Visszaszámlálással, ünnepélyes kapunyitással rajtolt el csütörtökön délelőtt a térség legnagyobb zenei fesztiválja, a Rockmaraton. Hangkép.