Ritter Zalán is Acélbikaként folytatja

spigott - 2024. május 30. 7:30

A 23 esztendős csatár a BJAHC csapatának mezét cseréli dunaújvárosira a 2024/2025-ös szezonban.

Főoldali és belső kép: BJAHC/Várhegyi Erna

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata szerdán este, hogy egy újabb játékossal, a 23 esztendős Ritter Zalánnal erősítette meg játékoskeretét a 2024/2025-ös szezonra. Zalán a gyermek éveit az UTE csapatában töltötte, itt ismerkedett meg a jégkoronggal, majd a Budapest Stars-nál, illetve a későbbiekben a MAC-nál nevelkedett. A korosztályos csapatokat végig járva, 2020-ban érkezett el az idő számára, hogy bemutatkozzon az Erste Ligában az akkori MAC HKB Újbuda színeiben.

A debütálást ezek után további három “rozsomák” év követte, s akárcsak a közelmúltban igazolt Sági Martin, úgy ő is a BJA oszlopos tagjának számított. Míg 2022-ben 33 mérkőzésen 7 pontot szerzett, addig a legutóbbi Erste Ligás kiírásban már 36 mérkőzés jutott neki és összesen 14 pontot szorgoskodott össze. A budapesti évek után elérkezett az idő, hogy egy másik egyesületben is kipróbálja magát, s mint azt elmondta, izgatottan várja az előtte álló időszakot.

– Örültem, hogy megkeresett a Dunaújváros, s nagyon tetszett a Soma által felvázolt koncepció. Mind az edzők, mind pedig a teljes stáb nagyon segítőkész. Szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani a következő szezonban. Tudom, hogy nagy múltja van a jégkorongnak Dunaújvárosban és remélem, hogy jövő szezonban sikerül végre előrébb lépnünk a tabellán úgy, ahogy azt a szurkolók is valójában elvárják tőlünk. Izgatottan várom, hogy piros-fehér színekben léphessek jégre.

A rovat további hírei: Sport

Biztos sikernek örülhettek

Biztos sikernek örülhettek

2024. okt. 19.

Remek mentalitással, nagyon fegyelmezetten játszva aratott háromgólos győzelmet a Mad Dogs elleni hazai bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese pénteken este.

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

2024. okt. 19.

Hiába a vezetés és az első játékrészben nyújtott jó játék, a második harmadtól jobban, fegyelmezettebben játszó Újpest is elvitte a három pontot a jégcsarnokból.

A továbbjutás kapujában a DFVE

A továbbjutás kapujában a DFVE

2024. okt. 19.

Fél lábbal már a legjobb négy között van a DFVE női vízilabda csapata a Magyar Kupában, miután a negyeddöntő első meccsén négy góllal nyert Szentesen.

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

2024. okt. 18.

Véget ért a Dunaújvárosi Darts Club saját szervezésű sorozatának az egyéni viadalsora. Az idei ÚDL egyéni nyertese Tömöri Tibor lett, míg a dobogó második fokára Kiss Péter, a harmadikra pedig Füzesi Zsolt állhatott fel. Hangkép.

Hazai meccs előtt az Acélbikák

Hazai meccs előtt az Acélbikák

2024. okt. 18.

Idén már másodszor lép pályára az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

2024. okt. 17.

Az idei volt az 50. elkezdett tanév a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium életében. A jeles jubileum alkalmából nagyon sok programmal készül az iskola – a sportos vonal nyitánya pedig a Rudas50 Kupa elnevezésű sportesemény volt. Hangkép.

Olimpiai bronzérmes kapust igazolt a DFVE

Olimpiai bronzérmes kapust igazolt a DFVE

2024. okt. 17.

Dunaújvárosban folytatja pályafutását az orosz női válogatott 31 esztendős kiváló hálóőre, Anna Karnaukh.