Új verseny, új bizonyítási lehetőség

spigott - 2024. június 14. 12:30

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.

Főoldali és belső kép forrása: MKKSZ

Mint arról beszámoltunk, előfutamának második helyén végzett Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában a szegedi Európa-bajnokságon, így a mieink egyenes ágon biztosították helyüket a szám vasárnapi fináléjában. A futamot követően a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) közösségi oldalán értékelték csütörtök délutáni teljesítményüket kenusaink, s mint azt Jonatán kiemelte, bíznak abban, hogy a fináléban még jobb teljesítményt tudnak nyújtani.

– Erre a délutánra elég volt az, amit csináltunk, mindenképpen meg akartuk nyomni az első háromszázat, erre talán rá is foghatjuk, hogy sikerült, de a közepétől már nem ment úgy a pálya, ahogy az máskor, a világkupa döntőben, vagy a válogatón szokott. Ez azonban még csak egy előfutam volt, majd a vasárnapi döntőre összerakjuk, és remélhetőleg fejben is jobban ott leszünk.
Jonatán elmondta még, hogy a hiába jutottak ki az olimpiára a válogató versenyeket megnyerésével, ez nem jelent semmi könnyedséget erre az Európa-bajnokságra.

– Nem hiszem, hogy bármi könnyedséget jelentene most számunkra az, hogy már ott vagyunk az olimpiai csapatban, mert ez egy új verseny, melyen újra teljesíteni szeretnénk és bizonyítani magunknak folyamatosan, hogy jók vagyunk és fejlődőképesek. Az elmúlt három napban otthon voltam, már pakoltam, hogy újra jöjjek le Szegedre, szóval talán még egy kicsit nehéz volt átállni arra, hogy most itt vagyunk és újra teljesíteni kell.

A rovat további hírei: Sport

Torna: sorsoltak Párizsra

Torna: sorsoltak Párizsra

2024. jún. 27.

Női tornászaink felemáskorláton kezdenek az olimpián az utolsó csoportban. Mészáros Krisztofer az első csoportban, korláton mutatja be először a gyakorlatát.

Már az érmekért küzdenek csütörtökön

Már az érmekért küzdenek csütörtökön

2024. jún. 26.

A Kemi-Ker Kft. és a Jóbarátok Ködi Generál együttese jutott be a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának fináléjába.

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

2024. jún. 26.

A dánok elleni nyolcgólos győzelemmel nyerte meg középdöntős csoportját a két DKKA-játékossal felálló magyar válogatott a szkopjei U20-as világbajnokságon.

DSTV: hogyan kezdjük el?

DSTV: hogyan kezdjük el?

2024. jún. 25.

Az időjárást elnézve ha a vízben még nem is vagyunk nyakig, a strandidőben biztosan. Sokan ilyenkor riadnak meg az egészségüket-küllemüket illetően, ám az életmódváltás egy hosszú folyamat – Dóczi Zsuzsa segítségét kértük a témában, aki gyűjtötte az elhatározás nulladik lépésének legfontosabb pontjait. Hangkép.

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

2024. jún. 25.

Kiváló eredményekkel zárták a fővárosban megrendezett tánc világbajnokságot a Szent Pantaleimon és a Violin iskola növendékei.

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

2024. jún. 24.

A veretlenül megvívott csoportkör után a középdöntőt is biztos győzelemmel kezdte a két DKKA-játékossal felálló U20-as női kézilabda válogatott a szkopjei világbajnokságon.

Tizenhatan folytatják a felkészülést

Tizenhatan folytatják a felkészülést

2024. jún. 24.

Három DFVE játékos maradt a magyar női vízilabda válogatott tizenhatosra szűkített olimpiai felkészülési keretében.