Dunaújváros Hetilap

Végre nyithat a szabadstrand – péntektől lehet csobbbanni!

Öcaline - 2024. június 26. 17:30

A dunai árhullám levonulása után a felügyeleti szervek rendben találták a szabadstrand vizéből beküldött vízmintát, így a hét végén esedékes tikkasztó kánikula idejére már birtokba vehetik a fürdőzők a kedvelt Szalki-szigeti bázist. 

Amint arról korábban beszámoltunk, a Dunán levonult árhullám miatt fürdőzési tilalom lépett érvénybe, nem nyithatott ki június derekán a Szalki-szigeti szabadstrand. A sok esőzés következtében megemelkedett vízszint átlépte a zsilipet, ebből eredően nem lehetett biztosítani a megfelelő vízminőséget a strandon, ezért a hatályos jogszabályoknak megfelelően a DVG Zrt. elhalasztotta a fürdőhely megnyitását. 
Szerencsére a kezdeti lassú apadás után a folyam viszonylag gyorsan visszatért a medrébe, a szakemberek elvégezték a szükséges tisztítási és fertőtlenítési munkákat, így már csak a szükséges engedélyek beszerzése volt hátra. Ez is megtörtént: az önkormányzat hivatalos facebook felületének közlése szerint megkapták a határozatot a Népegészségügyi Hivataltól, a vízminta eredménye minden követelménynek megfelel, így június 29-én, pénteken reggel 9 órától végre kinyithat a Szabadstrand!
A népszerű Szalki-szigeti bázis nyitvatartási ideje délelőtt 9 órától 19 óráig tart, ez idő alatt vízimentő őrzi a fürdőzők biztonságát. Az úszásra kijelölt területen és a gyermekpancsoló részt jelző bójákon túlra az őrzést végzők jelenlétében sem szabad menni. 
Változatlanul kérik a szigetre látogatókat, hogy tartsák be a szabadstrand nyitvatartási idejét, hiszen azok, akik a fenti időkereten kívül mennek a vízbe, szabálysértést követnek el, ami a vízi rendészet büntetését vonja maga után.

Viszont a hét végére nagy meleget ígérnek – irány a vízpart, mindenkit várnak a szabira!

(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Újabb 90 éves polgárt ünnepeltek városunkban

Újabb 90 éves polgárt ünnepeltek városunkban

2024. okt. 27.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Szeleczki Józsefet, Józsi bácsit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte a város vezetése. Szántó Péter önkormányzati képviselő otthonában látogatta meg az ünnepeltet. 

Ismét téli időszámítás vasárnap hajnaltól – egy óra plusz, álomszuszékok!

Ismét téli időszámítás vasárnap hajnaltól – egy óra plusz, álomszuszékok!

2024. okt. 25.

Aki örül a bónusz ajándékba kapott egy órának, azt most is elkeserítem, így vagy úgy, de mindenképpen borítja a már beállt életritmust. Küszöbön a téli időszámítás!

Ismét együtt tesznek a zöldebb, élhető jövőért városunkban

Ismét együtt tesznek a zöldebb, élhető jövőért városunkban

2024. okt. 25.

Szakmai egyeztetés és párbeszéd helyszíne volt a Városháza annak kapcsán, hogy Dunaújvárosban is elkezdődött a Life projekthez köthető munka. A program legfontosabb pilléreiről Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester beszélt. 

Megkezdte munkáját az új közgyűlés

Megkezdte munkáját az új közgyűlés

2024. okt. 24.

A júniusi önkormányzati választás utáni első rendes ülését tartotta városunk újonnan megválasztott közgyűlése csütörtökön délelőtt. A képviselők összesen 37 témában hoztak döntést, a legnagyobb érdeklődés a Béke városrészi postanyitás kérdését kísérte.

A négyszer megünnepelt születésnap

A négyszer megünnepelt születésnap

2024. okt. 24.

Zorinácz Józsefné Ilona néni szeptember 25-én ünnepelte a 90. születésnapját, először. Azóta ugyanis több alkalommal megülték a kerek évfordulót a családdal, az önkormányzati köszöntés már a negyedik volt az összejövetelek sorában.

Közösen búcsúztak a legendás tanártól

Közösen búcsúztak a legendás tanártól

2024. okt. 24.

A közelmúltban állt az égi katedrára Fejős Ádám, akitől a volt pályatársak, egykori diákok közösen búcsúztak a Rudas középiskolában. A dunaújvárosi oktatási szféra legendás alakja volt, emléke örökké él. 

"A mi dolgunk, hogy tovább vigyük a lángot" (galériával)

"A mi dolgunk, hogy tovább vigyük a lángot" (galériával)

2024. okt. 23.

Méltó módon, együtt tisztelgett a hősök előtt Dunaújváros az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 68. évfordulóján. Ez alkalomból elsőként a temetői kopjafánál koszorúzással emlékeztek, majd a Bartók Kamaraszínházban ünnepélyesen átadták a Dunaújvárosért díjat, amelyet idén Petrás Gábor érdemelt ki.