Nem látni még a hőség végét

Öcaline - 2024. július 15. 9:30

Tikkasztó nyár, melegrekord-dőlések, és csak elvétve fordul elő egy-egy frissítő zápor: folytatódik a kánikula a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. Nagyon durva.

"Irány a vízpart!" – ezzel a határozott felszólítással kezdi szokásos hétindító prognóziság Krausz Mikes Miklós. Nem véletlen a Köpönyeg.hu tematikus portál szakértő szerkesztőjének nógatása – egész héten brutális hőség várható. Sok napsütés lesz ma is délutáni gomolyfelhőkkel. Frissítő zápor, zivatar inkább csak elszórtan, jobbára a keleti tájakon fordul elő. Az északkeleti szél megélénkül, de nagyon meleg lesz: 35 és 40 fok között alakul a hőmérséklet.
A friss modellek szerint kedden picivel mozgalmasabb lesz időjárásunk: sok napsütéssel kezdődik a nap, majd délután zivatarok törhetnek ki – elsősorban az északi hegyes-völgyes vidékek lakói számíthatnak égi áldásra. Ezzel együtt rendkívül meleg lesz: a csúcsérték eléri a 35-43 fokot. Számottevő változás szerdán sem várható – perzselő napsütésre van kilátás, majd estétől elszórtan lehetnek záporok, futó zivatarok. Marad a tikkasztó hőség – változatlanul 35-40 fokot mérhetünk. 
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a hét közepétől se várható érdemi elmozdulás: makacsul kitart a hőség csütörtök és pénteken is. Folytatódik a hőhullám sok napsütéssel, de mindkét nap előfordulhat elszórtan zápor, zivatar. Egyelőre marad a 33-40 fokos csúcsérték – még nem igazán látni a hőség végét.
Némi enyhülést csak a szombat, meg pláne a vasárnap ígér: mindkét napon lehetnek záporok, helyenként komoly zivatarok is – szombaton 32-37 fok lehet, míg vasárnap már "csak" 30-32 fok lehet.

Hogy is javasolta Mikes: irány a vízpart!

Kapcsolódó tartalom:
Tippek és trükkök a tikkasztó napokra (katt)>>

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

Kutyás programok sora: a kemping helyett a Városháza lesz a helyszín!

Kutyás programok sora: a kemping helyett a Városháza lesz a helyszín!

2024. szep. 16.

A kemping területe helyett a Városházán rendez egész napos kutyás programsort a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület szeptember 21-én, szombaton abból az alkalomból, hogy most lettek egyévesek. Várnak minden gazdit és kutyáját, de azokat is, akik csupán szeretik a négylábúak társaságát.

A hűvös, esős napok után kellemes őszi idő várható

A hűvös, esős napok után kellemes őszi idő várható

2024. szep. 16.

Még néhány napig hűvös idő lesz, majd lassú, de biztos melegedés kezdődik a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét közepétől újra 20 fok feletti értékeket mérhetünk.

DSTV: jó ügy érdekében futottak

DSTV: jó ügy érdekében futottak

2024. szep. 15.

A beszámolót már olvashatták, most mutatjuk a DSTV összegzését a múlt heti közösségi akcióról. Több száz résztvevő kapcsolódott be a Fuss velünk, fuss értünk jótékonysági futóverseny programjába – a közösségi kezdeményezés ezúttal is szép sikert aratott. Hangkép.

DST: a csodakert bűvöletében

DST: a csodakert bűvöletében

2024. szep. 14.

Nem is olyan régi vendégjárást elevenít fel a DSTV összeállítása. A nyár közepén vezette körbe a 79 éves Szántai Lajos a stábot nagy gonddal ápolt, csodaszép kertjében. Az Ivó utcai oázis szépsége méltán nyűgöz le minden vendéget. Hangkép.
 

Fanok, figyelem, újra itt a Dunaújvárosi Képregényfesztivál!

Fanok, figyelem, újra itt a Dunaújvárosi Képregényfesztivál!

2024. szep. 12.

Kisjubileumot ül a közösségi kezdeményezés. idén már ötödszörre rendezik meg a Dunaújvárosi Képregényfesztivált. A seregszemlének ezúttal is a Munkásművelődési Központ ad otthont, szombaton csalogatják a műfaj régi és új rajongóit. Lehet, hogy Darth Vader is befut!

DSTV: tréfás eszközarzenál a Máltai Játszótéren

DSTV: tréfás eszközarzenál a Máltai Játszótéren

2024. szep. 12.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV hangképes összegzése a Máltai Játszótéren rendezett, Huncut-Pong névre keresztelt bolondos asztalitenisz versenyről. A lényeg: a versenyzők bármilyen eszközt bevethettek a jó hangulatú viadal során – kivéve a pingpongütőt. Hangkép.

Kézműves Kincsek Vására – újra az MMK-ban

Kézműves Kincsek Vására – újra az MMK-ban

2024. szep. 11.

Egyszer már belevágtak, ám a vírus miatt megszakadt a szép sorozat – most a jubileumi esztendő lehetőséget teremt az újrázásra: ismét zászlót bont a Kézműves Kincsek Vására a Munkásművelődési Központban.