Dunaújváros Hetilap

Tegyen javaslatot, hogy ki kapja meg idén a Dunaújvárosért Díjat!

doszerk - 2024. július 25. 10:30

Az 1991-ben alapított Dunaújvárosért díj olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki vagy amely Dunaújvárosban vagy Dunaújvárosért maradandót alkotott, tett. Felhívás. 

A legfontosabb, hogy augusztus 31-ig bárki, ön is javaslatot tehet a rangos városi elismerés odaítélésére! 
Az ajánlásnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy, illetve közösség nevét, elérhetőségét, tevékenységének általános ismertetését és méltatását, a felterjesztő nevét, aláírását és elérhetőségét.
A Dunaújvárosért Díj elhunyt személynek, posztumusz díjként is adományozható.
A javaslatokat legkésőbb augusztus 31-ig írásban kell eljuttatni Pintér Tamás polgármesternek címezve – 2400 Dunaújváros, Városháza tér 1-2. 

A díj odaítéléséről természetesen a közgyűlés dönt.

(Forrás és illusztráció: DMJV Önkormányzata)
 

A rovat további hírei: Közélet

Halaszthatatlan témák a rendkívüli közgyűlésen

Halaszthatatlan témák a rendkívüli közgyűlésen

2024. aug. 29.

Dunaújváros rendes közgyűlése csak szeptemberben lesz majd, de rendkívüli ügyek és rendkívüli témák bármikor rendkívüli ülés összehívását tehetik szükségessé. Így is történt.

Emelkedő lakásárak Dunaújvárosban is

Emelkedő lakásárak Dunaújvárosban is

2024. aug. 28.

Ingatlan- és albérletárak az egekben, hitelpiaci roham, lakhatási válság – mostanában ilyen és ehhez hasonló híreket hallhatunk a hazai ingatlanpiacról.  A Creditline elemzése nyomán arra kerestük a választ, ezekből a trendekből mi szűrődött le városunkba.

Boldog 90. születésnap a nagy család körében

Boldog 90. születésnap a nagy család körében

2024. aug. 27.

Újabb szépkorú polgárt köszöntött az önkormányzat: Siposné Jánvári Irén, Irénke néni 90 éves lett. A születésnapost Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő köszöntötte otthonában.

Tartsuk fenn, és amennyire lehet, növeljük is zöld értékeinket!

Tartsuk fenn, és amennyire lehet, növeljük is zöld értékeinket!

2024. aug. 27.

Városi zöldterületek Dunaújvárosban – a jelenlegi helyzettel és a változó klíma kihívásaival egyaránt  foglalkozik az a civil szervezésű program, amelynek a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) ad otthont csütörtökön. Nyitott program, aktuális téma, mindenkit várnak!

DSTV: már használható a játszótér

DSTV: már használható a játszótér

2024. aug. 27.

Még télen számolt be a DSTV a BIROK Szabó Magda Tagintézménye jótékonysági báljáról, amely nemes céllal, az iskola udvarán építendő játszótér létrehozásáért rendeztek. A közösségi kezdeményezés elérte a célját – megépült a játszótér. Hangkép.

Elismert lokálpatriótát ünnepeltek

Elismert lokálpatriótát ünnepeltek

2024. aug. 25.

Folytatódott a szépkorú köszöntések sora: Szloboda Lajos bácsit Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő köszöntötte a 90. születésnapja alkalmából otthonában. A nyugalmazott testnevelő tanár felesége társaságában fogadta a város jó kívánságait.

"Pentele értékei bennünk élnek..."

"Pentele értékei bennünk élnek..."

2024. aug. 23.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy az államalapítás ünnepének sorozata városunkban Pentelén kezdődik, amikor is az új kenyér ünnepség részeként átadják a városrész legrangosabb elismerését, a Pro Pentele díjat, a Pentele Hagyományőrző Egyesület jóvoltából.