A munkahelyen sem lehetetlen az egészséges étkezés

doszerk - 2024. augusztus 20. 9:30

Már megint egy gyorsétteremben kötöttetek ki a kollégákkal? A hét végén ismét feltűnt, hogy a kelleténél több pénzt költöttél az ebédelésre? (X)

Ezek a gyakori jelenségek megnehezíthetik a munkahelyi étkezést, pláne ha ezzel együtt fel is szalad néhány kiló.

Az egyik legjobb alternatíva a hétköznapokra

A munkanapok forgatagában nem mindig jut idő minőségi ételek elkészítésére. Sőt, egyeseknél ez a téma majdhogynem az utolsó helyet foglalja el a teendők listáján. Enni azonban attól kell, csak nem mindegy, hogy napi szinten mit viszünk be a szervezetünkbe.

Ha a munkahelyünkön is szeretnénk tápláló ételekhez jutni, érdemes átnézni a Yolofood hetente frissülő kínálatát. Az étlapon mindenki megtalálhatja azt a fogást, amelyet jó szívvel fogyaszt, és a tápanyagtartalma is megfelel az igényeinknek.

Az ételszállítás lehetősége egyre több emberhez ér el, és méltán válik népszerűvé a felhasználók körében. Persze ez is követel némi tervezést, hiszen előre ki kell választani a nekünk tetsző fogásokat, és leadni a rendelést. Azonban szerencsére ez a pár kattintás egy szempillantás alatt kivitelezhető.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy jóval költséghatékonyabb, mintha folyton kijárnánk a közeli büfékbe. A munkahelyi étkeztetés sokszor hasonló áron mozog, de valljuk be, hogy nem a legjobb színvonalú fogásokat kapjuk. Ráadásul szinte kiváltságnak számít, ha van ilyen az épületben, mivel ezt csak a nagyobb vállalatok engedhetik meg maguknak.

Ezekre mindenképp ügyelj!

Bármilyen macerásnak is tűnik, szükséged lesz egy rutinra. Hidd el, hogy a tested meghálálja, ha rendszert viszel a mindennapokba a táplálkozás terén is, és megközelítőleg ugyanannyiszor és ugyanakkor eszel.

Valószínűleg a legtöbbünknél az ebéd a sarkalatos pont, de a reggelire is hangsúlyt kell fektetni. Lehetőleg ne csak egy kávéval indítsd a napot, hanem fogyassz teljes értékű reggelinek valót! Emellett szánj időt az étkezésre, ugyanis a gép előtt ülve könnyen abba a hibába eshetünk, hogy a kelleténél többet eszünk. Továbbá ilyenkor kerül elő mindenféle snack, és talán fel sem tűnik, hogy a böngészés közben egy egész zacskó mogyoró vagy keksz elfogyott.

Figyelj oda a folyadékbevitelre is, mivel a dehidratáltság hamar a koncentráció lankadásához, fáradtsághoz, és kellemetlen fejfájáshoz vezethet. A friss gyümölcsök, zöldségek sokat segítenek, akár önmagukban, akár turmix formájában.

A közösség ereje nagy befolyással bír

Nem egyszerű ellenállni, ha az egész csapat leugrik a kedvenc gyorséttermetekbe, vagy minden egyes nap drága helyekről rendel. A szokások ragadósak, így ha rossz példát látunk magunk előtt, észrevétlenül felvehetjük ezt a viselkedésmódot.

Törekedjünk arra, hogy a munkatársakkal karöltve olyan légkört teremtsünk, amely az egészséges életmódra és kiegyensúlyozott táplálkozásra ösztönöz. Étkezzünk közösen és válasszunk tápanyagdús ételeket! Ha tehetjük, járjunk el együtt mozogni, és szerezzünk olyan élményeket, amelyek minden szempontból építik a közösséget!

A rovat további hírei: Mozaik

Ismét tarolt a " Holdfényfürdő " az élményfürdőben (galériával)

Ismét tarolt a " Holdfényfürdő " az élményfürdőben (galériával)

2024. aug. 19.

A recept bevált és ismerős, ráadásul a délutáni felhőjárás nem durvult be – szépszámú közönséget vonzott, komoly sikert aratott a retróra hangolt program az élményfürdőben múlt szombaton.

Már a hét közepére visszatér a hőség

Már a hét közepére visszatér a hőség

2024. aug. 19.

Érdemi lehűléssel nem igazán számolhatunk a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint, zivatarok azonban augusztus 20-án is lehetnek térségünkben. Aztán megint támad a hőség.

Vajon 40 felett mennyien választják az orvos-esztétikai kezeléseket?

Vajon 40 felett mennyien választják az orvos-esztétikai kezeléseket?

2024. aug. 19.

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a 40 év feletti nők körében a non-ablatív szépészeti beavatkozások iránti érdeklődés hazánkban. Az egyik legnépszerűbb eljárás a hialuronsavas feltöltés, amely kíméletesen segít a bőr fiatalításában. (X)

Idén Pétfürdőn táboroztak a hittanosok

Idén Pétfürdőn táboroztak a hittanosok

2024. aug. 18.

Hűsítő programokkal várták nyári táborba a dunaújvárosi római katolikus hittanosokat a júliusi hőségben, adta hírül a Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia – a közös nyaralás idén is színes közösségi kínálattal csalogatott. 

Újabb játszóeszközök a szabadstrandon

Újabb játszóeszközök a szabadstrandon

2024. aug. 18.

Vízi játszóeszközöket, napvitorlákat és homokozót telepítettek A DVG Zrt. munkatársai a cég által üzemeltetett szabadtsrandon a Szalki-szigeten. 

DSTV: tábori értékelés

DSTV: tábori értékelés

2024. aug. 18.

Színes kínálattal várták a gyerekeket az MMK tematikus táborai, derül ki a DSTV összegzéséből. A táboroztatás azonban nem egy egyszerű dolog, sőt, nagyon sok tényezőből áll össze, és értékes tapasztalatokkal szolgál. Hangkép.
 

A táplálkozás szerepe az egészségünk fenntartásában

A táplálkozás szerepe az egészségünk fenntartásában

2024. aug. 17.

Közismert tény, hogy a táplálkozásnak jelentős szerepe van az egészségünkre nézve. A betegségek nagy százaléka is kapcsolatba hozható a helytelen étkezési szokásokkal. Az optimális mennyiségű és minőségű tápanyagok bevitelének fontossága tehát vitathatatlan. (X)