Betyáros győzelem kispályán

spigott - 2024. augusztus 21. 7:30

A Betyárok csapatának sikerével ért véget az ötödik alkalommal megrendezett Augusztális Foci Kupa a DLSZ Arénában.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án rendezte meg az Augusztális Foci Kupát a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, mely ezúttal is a DLSZ Arénában várta a viadalon résztvevő csapatokat.

Az ötödik alkalommal megrendezett tornára nyolc együttes nevezését fogadták el a szervezők, akik két négycsapatos csoportba osztották a résztvevőket, s a csoportmeccseken reggel nyolc órától egészen délután fél egyig küzdöttek a játékosok az elődöntőt jelentő első két helyért. Az A-jelű négyesből végül a Betyárok és a Szil-Ker Ablak, míg a B-csoportból a Jóbarátok Ködi Generál Kft., valamint a Mirage-Ristorante Azzari csapatai jutottak be a legjobb négy közé.

Az elődöntők előtt és után játszották le az ötödik és a hetedik helyről döntő találkozókat, melyek BKSZ és a Bro csapatainak sikereit hozták, a fináléba jutásért a Betyárok 4-0-ra verték a Mirage gárdáját, míg a Jóbarátok 1-0-ra legyőzték a Szil-Ker Ablak gárdáját. Az éremcsatákban előbb a Mirage-Ristorante Azzari 3-1-re legyőzte a Szil-Ker Ablakot, míg az aranymeccs 2-2-es döntetlennel ért véget, ám a hétmétereseket a Betyárok lőtték pontosabban (4-2), így időn ők hódították el az Augusztális Foci Kupa első helyét.

Főoldali és belső képek forrása: DLSZ/Ihász Martin

Ahogy azt a DLSZ rendezvényein már megszokhattuk, az eredményhirdetésen nemcsak a legjobb csapatokat, hanem az egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is elismerték. A legjobb játékosnak Varga Milánt (Jóbarátok), a legjobb kapusnak Gulyás Tibort (Szil-Ker Ablak) választották, a gólkirálynak járó díjat Rabijász Dávid (Betyárok) érdemelte ki, a DLSZ+ díjat Danó Dominik (Betyárok), míg a Miklós István és a Carissa díjat Palotai Márk (Mirage-Ristorante Azzari) vehette át az eredményhirdetésen.

Az V. Augusztális Foci Kupa végeredménye: 1. Betyárok, 2. Jóbarátok Ködi Generál, 3. Mirage-Ristorante Azzari, 4. Szil-Ker Ablak, 5. BKSZ, 6. Gamma Metal Kft., 7. Bro, 8. Tour Mix.

Különdíjak
Legjobb játékos: Varga Milán (Jóbarátok-Ködi Generál)
Legjobb kapus: Gulyás Tibor (Szil-Ker Ablak)
Gólkirály: Rabijász Dávid (Betyárok)
DLSZ+ díj: Danó Dominik (Betyárok)
Miklós István díj: Palotai Márk (Mirage-Ristorante Azzari)
Carissa díj: Palotai Márk (Mirage-Ristorante Azzari)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

DSTV: készül a Fox SE

DSTV: készül a Fox SE

2024. aug. 20.

A nyári pihenő után a FOX SE tagjai újra belevágtak a munkába. Az ősz igazán mozgalmas lesz, hiszen nemzetközi versenyeken vesznek majd részt a sportolók. Hangkép.

Fiatal holland válogatottat igazolt a DKKA

Fiatal holland válogatottat igazolt a DKKA

2024. aug. 20.

A húsz esztendős Daphne Luchies már a holland felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott a közelmúltban.

Hajdu Jonatán is indul a vb-n

Hajdu Jonatán is indul a vb-n

2024. aug. 19.

A DKSE kenusa két számban térdel hajóba az üzbegisztáni világversenyen.

Tornagyőzelem Csehországban

Tornagyőzelem Csehországban

2024. aug. 19.

Két győzelemmel és egy döntetlennel nyerte meg a Most Kupa küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: cheerleaderek a Pannonban

DSTV: cheerleaderek a Pannonban

2024. aug. 18.

A nyári időszakban két tábort is szervez-szervezett a Spartan Cheerleading Sportegyesület. Július végén az egészen fiatal korosztály délelőtti edzésére kaptunk meghívást, akik a Pannon iskolában tevékenykedtek. Hangkép.

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2024. aug. 18.

Sok munka vár még a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira a FEHA19 elleni felkészülési találkozó után.

DSTV: nagy munkában a DKKA

DSTV: nagy munkában a DKKA

2024. aug. 17.

A Telekom Veszprém férfi csapatának eddigi másodedzője, Gulyás Péter vette át a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének irányítását. A sportolók megkezdték a felkészülést, szeptemberben pedig indul az NB I-es bajnoki szezon. Hangkép.