Gurisatti Gyuláért szoríthattunk Párizsban

spigott - 2024. szeptember 2. 14:00

A dunaújvárosi sportlövő a 22. helyen fejezte be a sportpisztolyosok 25 méteres versenyszámának küzdelmeit a párizsi paralimpián.

Főoldali és belső kép forrása: MTI-archív (Koszticsák Szilárd felvételei)

A sportpisztolyosok 25 méteres selejtezőjével folytatta szereplését a párizsi paralimpián városunk kiváló sportlövője, Gurisatti Gyula. Az 58 esztendős sportolóra hatvan lövés várt a programban, melyben előbb pontlövésben kellett helyt állnia, majd jöhetett a rapig verseny, melyben egy-egy lövés között mindössze három másodperc pihenő jut a versenyzőknek.

Az ötödik olimpiáján szereplő sportlövő vegyes kategóriában (férfiak és nők is indulhatnak a viadalon) mérette meg magát, először a precíziós lövészetben, melynek első sorozatában 92, a másodikban és a harmadikban egyaránt 90 kört ért el, így féltávnál 272 körrel a 23. helyen állt a mezőnyben.

Kis pihenőt követően, délután egytől jöhetett a rapid lövészet, melyben az első sorozat nem sikerült túl jól (84), a másodikban viszont 94, a harmadikban 92 kört lőtt a dunaújvárosi olimpikon, aki végül 542 kört elérve a 22. helyen fejezte be a versenyszám küzdelmeit. A mezőny másik magyar versenyzője, Dávid Krisztina a 21. helyen végzett 553 körrel, míg a selejtezőt a dél-koreai Kim Jungnam nyerte 579 körrel.

Gurisatti Gyula számára most egy kis pihenő következik, ugyanis legközelebb szerdán, a pisztolyosok 50 méteres versengésében méreti meg magát a párizsi paralimpián.

A rovat további hírei: Sport

Újabb arany a Szarvasi Kenumaratonon

Újabb arany a Szarvasi Kenumaratonon

2024. szep. 02.

Remekül szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Szarvasi Kenumaraton elnevezésű vízitúrán augusztus derekán.

DSTV: a mozgás érdekében

DSTV: a mozgás érdekében

2024. szep. 01.

A héten is ellátogattunk Dóczi Zsuzsa egy edzésére, az air bungee fitness után a gymstic edzéseket elevenítettük fel. Az előzőhöz hasonlóan ez a mozgásforma is mindenkinek ajánlott, hiszen egy-egy rúd különböző ellenállású gumival van felszerelve, így a teljesen amatőrök is bátran belevághatnak a mozgásba. Hangkép.

Megkezdték a felkészülést az új szezonra

Megkezdték a felkészülést az új szezonra

2024. szep. 01.

Eredményes, sikeres edzőtáborokon vettek részt a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői a közelmúltban.

DSTV: új szezon előtt

DSTV: új szezon előtt

2024. aug. 31.

Megkésve bár, de megkezdte a felkészülést a következő szezonra a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese. A remények ellenére Tóth Árpád tanítványai nem jutottak be az NB II felsőházi küzdelmeibe – idén újra megpróbálják. Hangkép.

A Karmacsié a Szuperkupa

A Karmacsié a Szuperkupa

2024. aug. 31.

Hiába hajrázott nagyot a Jóbarátok, a Karmacsi Autó FC gárdája hódította el a Szuperkupát a kispályás labdarúgók hagyományos szezonnyitóján.

Győzelem az utolsó edzőmeccsen

Győzelem az utolsó edzőmeccsen

2024. aug. 31.

A második félidőre jelentősen feljavult a DKKA női kézilabdázóinak védekezése a NEKA elleni felkészülési találkozón.

Álom maradt a döntő 10 méteren

Álom maradt a döntő 10 méteren

2024. aug. 30.

Nem sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé Gurisatti Gyulának a légpisztolyosok 10 méteres versenyszámában a párizsi paralimpián.