Búcsú a kupától

spigott - 2024. szeptember 14. 17:20

Nem tudták borítani a papírformát a Dunaújváros FC labdarúgói az NB III egyik élcsapata ellen a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Az NB III Észak-Keleti csoportjának harmadik helyén álló Karcag ellen lépett pályára a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában szombaton délután három órától.
Az összecsapásnak egyértelműen a vendégek voltak az esélyesei, s a karcagi gárda ennek megfelelően is kezdte a találkozót, és már az 5. percben megszerezte a vezetést Székely Dávid tizennyolc méteres lövésével (0-1). Nem sokkal később a vendégek kapuja előtt akadt egy nagy helyzet, de Tapiska pörgetése elkerülte a jobb alsót. A folytatásban egyre inkább átvette az irányítást a Karcag, mely a játékrész derekán megduplázta előnyét a kapu elé pontosan érkező Györgye Márknak köszönhetően (0-2). A félidő második felében a mieink is igyekeztek odakerülni ellenfelük kapuja elé, de túl sok lehetőségük nem volt erre, igaz a szünetig már Bolla kapusnak sem kellett már játékba avatkoznia.

Végh Zoltán felvételei

A második felvonásból megint öt perc telt el, mikor Székely kapott jó kiugratást, s nem is hibázta el ziccerét, végleg eldöntve ezzel a továbbjutás kérdését (0-3). Tetemes előnye tudatában nyugodtan játszhatott a Karcag a folytatásban is, ráadásul a meccs hajrájában egyre többször kihagyott a hazai védelem, így a 78. percben Nagy Zsolt, a kettő perccel később Dan Constantinescu, míg a lefújás előtti pillanatokban Hornyák Marcell is bevette a hazai kaput, így a karcagiak végül 6-0-s győzelemmel jutottak be a Magyar Kupa következő fordulójába.

Dunaújváros FC – Karcagi SE 0-6 (0-2)
Gólszerzők: Székely 2, Györgye, Nagy, Constantinescu, Hornyák.

Dunaújváros FC: Bolla – Horváth, Hegedűs (Kiss B., 55.), Király, Ferenczy, Vagyóczki (Gál, 65.), Dorogi, Tapiska (Káveczki, 85.), Bata, Szepessy, Godslove (Tihanyi, 85.). Vezetőedző: Gróf András.

A rovat további hírei: Sport

Nem várt pofon hazai pályán (galériával)

Nem várt pofon hazai pályán (galériával)

2024. szep. 14.

Felejthető védekezéssel szenvedett hétgólos vereséget a Szombathely elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese pénteken este.

DSTV: emlékeztek, kikapcsolódtak

DSTV: emlékeztek, kikapcsolódtak

2024. szep. 13.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség múlt hét pénteken közösen rendezte meg a VI. Ongai Gábor Emléktornát. A résztvevő csapatok az egykori dunaújvárosi rendőrre a már hagyományos módon – sporttal emlékeztek. Hangkép.

Felemás hazai nyitány az utánpótlásnál

Felemás hazai nyitány az utánpótlásnál

2024. szep. 13.

A DKKA U18-as csapata kikapott, az U20-asok viszont remek második félidei játékkal nyerték az Érd elleni korosztályos bajnoki találkozót.

Két DFVE-játékos a vb-csapatban

Két DFVE-játékos a vb-csapatban

2024. szep. 12.

Kardos Dominika és Kardos Laura is tagja a magyar U18-as női vízilabda válogatottnak, mely szeptember 16-án kezdi meg szereplését a kínai világbajnokságon.

Elmarad a Csónakházak Nyílt Napja pénteken

Elmarad a Csónakházak Nyílt Napja pénteken

2024. szep. 12.

A rossz idő miatt nem vesz részt pénteken a DKSE kajak-kenu szakosztálya a Csónakházak Nyílt Napján, melyet bő egy hét múlva rendeznek meg a Családi és Nyílt Nap keretein belül.

Készen állnak a rajtra az Erste Liga csapatai

Készen állnak a rajtra az Erste Liga csapatai

2024. szep. 11.

A DAB hokisainál nem elvárás a rájátszás elérése, de igyekeznek a lehető legjobban szerepelni az Erste Liga 2024/2025-ös szezonjában.

Focival emlékeztek egykori társukra a rendőrök (galériával)

Focival emlékeztek egykori társukra a rendőrök (galériával)

2024. szep. 11.

A Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet focicsapatának győzelmével ért véget a hatodik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktorna a vidámparki műfüves pályán.