Dunaújváros Hetilap

Indul az őszi lomtalanítás sorozata

doszerk - 2024. szeptember 20. 10:30

A Dózsa II. városrészben élők négy helyszínen szabadulhatnak meg feleslegessé vált tárgyaiktól

Szeptember 21-én szombaton elstartol az őszi lomtalanítás. A már hagyománnyá vált akciósorozat a Dózsa II. városrészben indul. Ezúttal is négy helyszínen várják a lakókat a kihelyezett konténerek, ahol megszabadulhatnak a kidobásra ítélt tárgyaiktól. A városlakók 7 és 14 óra között lomtalaníthatják otthonukat, az akció során elektronikai hulladék is leadható.

A megszokottak szerint

Újabb helyszíneken folytatódik a már bevált rendszer mentén működő lomtalanítás őszi akciója: szeptember 21-én 7 és 14 óra között a Dózsa II. városrész tisztulhat meg a feleslegessé vált használati tárgyaktól – jelentette be Mezei Zsolt alpolgármester.
– 2020 óta zajlik sikeresen az új rendszerű lomtalanítási akció, melynek során szervezett keretek között, önkéntesek segítségével segít az önkormányzat a lakóknak a már nem használt, pincében álló kidobásra ítélt tárgyak elszállításában. Az elmúlt években több ezer köbméter lomtól tisztítottuk meg így Dunaújvárost, és mindezt közösen. Szeptember 21-én az őszi sorozattal ezt most folytatjuk!

Kitért arra, hogy az őszi sorozat is a megszokottak szerint zajlik: négy helyszínen (Köztársaság utca, Derkovits utca, Szórád Márton út, Latinovits Zoltán utca) lesznek kihelyezett konténerek, ahová elektronikai hulladék is leadható.

A hulladékudvar is opció

Mezei Zsolt alpolgármester elmondta: idén öt alkalommal lomtalanítanak. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a lomtalanítás mellett a tavasszal megnyitott Budai Nagy Antal úti hulladékudvar is nyitva áll a városlakók előtt, ahová a lomtalanításokon túl nyitvatartási időben ingyenesen letehetik a felgyűlt hulladékokat.
A hulladékudvarban minden hétköznap 6-tól 14 óráig, szerdán egész nap, azaz 6-18 óra között, szombaton pedig 8-tól 12-ig lehet leadni a hulladékot.
(A lomtalanítások időpontjáról és helyszínéről az alábbiakban tájékozódhatnak. Fontos tudni: az időpontok tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartják!)

(DMJV Önkormányzata)

A rovat további hírei: Közélet

Szabó Zsolt: "Politikusnak lenni állandó tanulási folyamat"

Szabó Zsolt: "Politikusnak lenni állandó tanulási folyamat"

2024. okt. 18.

Szabó Zsolt harminchat éves, és fiatal kora ellenére már jó ideje a közéletben dolgozik. 2010-től önkormányzati képviselő, 2019 óta pedig Dunaújváros gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. A június 9-i választáson, a "Rajta, Újváros!" Egyesület színeiben elsöprő fölénnyel ismét mandátumot szerzett, így közgyűlés tagja maradt. Interjú.

Megérkezett a Magyar Posta engedélye, hamarosan nyitás!

Megérkezett a Magyar Posta engedélye, hamarosan nyitás!

2024. okt. 18.

A Béke városrészben élőknek már évek óta fejtörést okoz a postahivatal hiánya, és főleg az idősebb korosztály az, aki leginkább elszenvedi ennek hiányát. De már látszik az alagút vége! A kampányidőszakban ígérte meg a "Rajta, Újváros!" Egyesület, hogy lesz a Békében posta. És lesz!

A negyedik távhőszezon kezdődött Pomázi Csaba nélkül

A negyedik távhőszezon kezdődött Pomázi Csaba nélkül

2024. okt. 17.

Immár a negyedik távhőszezon kezdődik  Dunaújvárosban úgy, hogy a DVG Zrt. a távhőszolgáltató, egyben a negyedik szezon Pomázi Csaba nélkül. Mint minden évben, úgy most is jelentős beruházások történtek a távhővezetékeken is és az erőművekben is. A szezonkezdésről Pintér Tamás polgármester tartott sajtótájékoztatót a Verebély úti erőműben.

DSTV: az ingatlanpiac trendjei városunkban

DSTV: az ingatlanpiac trendjei városunkban

2024. okt. 17.

Az elmúlt években országos szinten megugrottak az ingatlanárak, és Dunaújvárosban is ez volt tapasztalható, derül ki a DSTV összegzéséből. Mik befolyásolják az árak változását? Milyen lakásokat keresnek jelenleg településünkön? Válaszol a tanácsadó! Hangkép.

Hamarosan elkészül a szovjet hősi emlékmű a köztemetőben

Hamarosan elkészül a szovjet hősi emlékmű a köztemetőben

2024. okt. 16.

Az elmúlt hetekben, hónapokban egymást követték az események a szovjet, majd az egykori szovjet emlékmű helyén. Hamarosan véget ér a kegyhely kialakítása – és így véget ér az áthelyezés.

Ismét diákok nyerhettek betekintést a Polgármesteri Hivatal működésébe

Ismét diákok nyerhettek betekintést a Polgármesteri Hivatal működésébe

2024. okt. 14.

Az elmúlt ciklusban sem volt ritka, hogy kisebb-nagyobb diákcsoportok, óvodások, látogatók nyerhettek betekintést a hivatal működésébe. Barta Endre alpolgármester a Pentelei iskola gimnazistáit fogadta a napokban. 

Tisztelet az aradi vértanúk emlékének

Tisztelet az aradi vértanúk emlékének

2024. okt. 12.

Dunaújvárosban is megemlékeztek a 13 aradi vértanú és Batthyány Lajos miniszterelnök hősiességéről és bátorságáról. A ’48-as emlékműnél tartott eseményen közreműködött Kiss Kálmán költő, tanár; beszédet mondott Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója.