A kevesebb néha több – tanácsok induló webáruházanak

Öcaline - 2024. szeptember 24. 14:30

Amikor eldöntöttük, hogy online is szeretnénk árulni a termékeinket, akkor először is azt kell eldönteni, hogy a webáruházat béreljük-e vagy saját bolttal indulunk. Ha saját webshop mellett tettük le a voksunkat, akkor a következő lépés a megfelelő webfejlesztőt megtalálni hozzá. (X)

Eddig rossz tapasztalataid voltak? Elhisszük! Nehéz jó szakembert találni, pláne olyat, aki még rá is ér, és ha van szabad kapacitása, akkor meghatározott időpontra el is készíti a webáruházat.

Ha nincs a látóteredben ilyen fejlesztő, akkor bízd nyugodtan a munkát egy ügynökségre, ahol megoszlik a kapacitás, hiszen nem csak egy ember dolgozik a feladaton. Weboldal készítés terén fordulhatsz bátran Marketinges Erika és csapatához. Ők olyan site-okat készítenek, ami mind funkcionálisan, mind dizájban megfelel a mai kor elvárásainak. 

Nézzük most meg, hogy indulásnál mi mindenre érdemes figyelni, hogyan tudsz lépésről lépésre egyre nagyobb sikereket elérni a webáruházaddal! Az eredményes működés kulcsa a fokozatos növekedés.

Kevesebb termékkel jobb időgazdálkodás

Amikor debütál a webshopod, abszolút elég, ha eleinte kevesebb termékkel vagy csak jelen. Így több időt tudsz fordítani egyéb elengedhetetlen feladatokra, mint a marketingre vagy a termékfejlesztésre. Réspiacot is egyszerűbben találsz majd, a hirdetések sem lesznek annyira komplikáltak, és persze a kommunikáció is könnyebb lesz. 

Nem kell ezerfelé szakadnod, mégis jönnek majd az eredmények. Akár kísérletezni is tudsz majd, így átfogó képet kapsz a célközönségedről. A változó trendekre, a hírekből érkező információcunamira is jobban lehet reagálni, amikor szűkebb egy webáruházban a termékkör.

Aztán ha elértél egy bizonyos vásárlói kört és forgalmat, akkor lépésenként folyamatosan bővítheted az online shopot. 

Mélyebb, árnyaltabb információk

Ahhoz, hogy egyre nagyobb sikereket tudj elérni, alaposan ismerned kell a termékeidet és a vásárlóidat is. Ha nem vagy képben azzal, hogy mi mindenre képesek a termékportfóliód egyes árucikkei, akkor lemaradsz a versenytársaktól. Tudnod kell, hogy milyen élettartammal rendelkeznek, illetve azt is, hogy milyen a minőségük. Amennyiben nincsenek meg ezek az alapvető termékadatok, akkor nehéz helyzetbe kerülhetsz, és könnyen elpártolhatnak tőled a már elkötelezett vevők is. 

Az online vásárlók főbb típusai

A célzottabb és személyre szabottabb kommunikáció érdekében nem árt tudni, hogy milyen vevőtípusok vannak napjainkban az online térben. Beszélhetünk egyszeri és visszatérő vásárlókról éppúgy, mint akcióhajhászokról vagy az úgynevezett “most kell” vevőkről. Vannak természetesen impulzív és szükség által vezérelt típusok is, és semmiképp ne feledkezzünk meg a “nagy kedvencekről”, a hűséges vásárlókról sem!

Indulj kevesebb termékkel a webáruházadban, és azokat ismerd A-tól Z-ig! Aztán apró lépésekben bővülj, hogy legyen időd analizálni a termékkört és a célközönséget is. Ha ezeket a javaslatokat megfogadod, jól fog működni a webshopod!

A rovat további hírei: Mozaik

10 éves a Máltai Játszótér – együtt ünnepelnek szombaton

10 éves a Máltai Játszótér – együtt ünnepelnek szombaton

2024. szep. 26.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 10 éve van jelen Dunaújváros szívében – ekkor nyitották meg a játszótér kapuit a családok előtt. Vidáné Varga Tímea intézményvezető összegzése a jubileumi ünnepség részleteit is tartalmazza.

Egy riasztó, amiben mindig megbízhat

Egy riasztó, amiben mindig megbízhat

2024. szep. 26.

Létezik egy olyan riasztómárka, amiben ön is maximálisan megbízhat, ha a biztonságáról van szó. (X)

Mikor jelent jó megoldást az egyszerűsített cégbejegyzés?

Mikor jelent jó megoldást az egyszerűsített cégbejegyzés?

2024. szep. 26.

Az üzleti környezet dinamikus változásai miatt gyakran előfordul, hogy egy vállalkozó vagy befektető gyorsan szeretne céget alapítani, hogy kihasználjon egy adódó lehetőséget. Ilyen esetekben az egyszerűsített cégbejegyzés nagyszerű megoldás lehet. (X)

DSTV: vége a nyárnak a Halászcsárdában is

DSTV: vége a nyárnak a Halászcsárdában is

2024. szep. 26.

Még az árvízi fenyegetés előtt készült a DSTV nyári szezont záró összeállítása a Dunagyöngye Halászcsárdában. Fókuszban a kínálat: milyen ételeket kerestek az emberek, milyen újdonságokkal tudtak készülni az egységek a friss zöldségeknek köszönhetően? Hangkép.

Csillagos ötös közösségi kezdeményezések a Móriczban

Csillagos ötös közösségi kezdeményezések a Móriczban

2024. szep. 25.

Csatlakoztak az országos Bicibusz-akcióhoz, újra várják a hagyományos családi piknik résztvevőit, ráadásként nem maradhat el a zenei világnap megünneplése sem a Móricz iskolában. Hírcsokor.

Az adótanácsadás elengedhetetlen minden vállalkozás számára

Az adótanácsadás elengedhetetlen minden vállalkozás számára

2024. szep. 25.

Az adóhatóság gyakran oszt meg híreket a különböző platformokon az általa végzett ellenőrzésekkel, a kiszabott bírságokkal kapcsolatban. Olyannyira, hogy szinte minden napra jut egy-egy hír a hivatal háza tájáról. Ezek célja nem más, mint az elrettentés és a figyelemfelhívás az adózási szabályok betartására vonatkozóan. (X)

A névjegy átadásának szabályai

A névjegy átadásának szabályai

2024. szep. 25.

Bár a híroldalak nem hozzák címoldalon, de a névjegyek világában komoly átalakulás zajlik: a hagyományos, papíralapú névjegykártyákkal szemben egyre nagyobb teret követelnek maguknak a különböző formátumú digitális névjegyek. (X)