Újra Dunaújvárosba került az Alcufer Kupa

spigott - 2024. szeptember 30. 17:00

Minden mérkőzését megnyerve hódította el a XII. Alcufer Kupa nemzetközi vállalati kispályás labdarúgó torna első helyét a Liberty Dunaújváros együttese.

Győr-Gyirmóton, az Alcufer Stadionban rendezték meg az Alcufer Kupa nemzetközi vállalati kispályás labdarúgó tornát szeptember 28-én, s a megméretésen újra ott volt a Liberty Dunaújváros együttese, melynek már öt alkalommal sikerült megnyernie a sorozatot. Melyet néhány éve már nemzetközivé alakítottak át a szervezők, hiszen rendszeresen van külföldről is résztvevő.

Mint azt Tóth Imre csapatvezető érdeklődésünkre elárulta, a harmincegy résztvevő együttest hét négycsapatos, illetve egy három csapatos csoportba sorsolták, s a körmérkőzéses rendszerben megvívott első körből a csoportok első két helyezettje jutott be a legjobb tizenhat közé, ahol már kieséses rendszerben folytak tovább a küzdelmek.

A mieink a Széchenyi Egyetem elleni 7-0-s sikerrel vágtak neki a torna első szakaszának, majd a Nagy Bűnügyi Rendészetét verték 2-0-ra, míg a Roto Elzett Certa Kft. elleni 7-1-es sikerrel biztosították be első helyüket csoportjukban. A legjobb tizenhat között az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. gárdáját múlták felül focistáink 5-0-ra, majd az Audi Hungária elleni 4-2-es sikert követően már az elődöntőben léphettek pályára, méghozzá a házigazda, s szintén veretlen Alcufer Kft. ellen.

A képekért köszönet Tóth Imrének!

A mérkőzés hatalmas küzdelmet hozott, de Varga Milán duplájával sikerült behúzni ezt a meccset is, így jöhetett a finálé, melyben a nagyon erős csapatokat kiejtő Rail Cargo Hungária Zrt. volt a mieink ellenfele. A döntő szintén rendkívül kiélezett csatát hozott, de Vincze Dezső és Kővári László találataival összejött a végső győzelem is (2-1), így immáron hatodik alkalommal sikerült elhozni Dunaújvárosba a Alcufer Kupát, ezúttal úgy, hogy a tizenkét gólig jutó Varga Milán a torna gólkirályi címét is megnyerte.

Eredmények, gólszerzők

Csoportkör
Liberty Dunaújváros -   Széchenyi Egyetem 7-0
Gólszerzők: Varga Milán (3), Ivacs Gábor (2), Kővári László (2)

Liberty Dunaújváros - NAV Bűnügyi Rendészet 2-0
Gólszerzők: Varga Milán, Váradi Kornél

Liberty Dunaújváros – Roto Elzett Certa Kft. 6-1
Gólszerzők: Varga Milán (3), Váradi Kornél, Danó Dominik, Azari Zsolt

Nyolcaddöntő
Liberty Dunaújváros - Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. (Karcag) 6-1
Gólszerzők: Varga Milán (2), Kővári László (2), Ivacs Gábor

Negyeddöntő
Liberty Dunaújváros – AUDI Hungária 4-2
Gólszerzők: Ivacs Gábor (2), Varga Milán, Varga Csaba

Elődöntő
Liberty Dunaújváros – Alcufer Kft. 2-1
Gólszerző: Varga Milán (2)

Döntő
Liberty Dunaújváros - Rail Cargo Hungária Zrt. (Budapest) 2-1
Gólszerzők: Vincze Dezső, Kővári László

A csapat tagjai: Peltzer Márk (kapus), Ivacs Gábor, Varga Milán, Vincze Dezső, Varga Csaba, Váradi Kornél, Danó Dominik, Azari Zsolt, Kővári László. Csapatvezetők: Tóth Imre, Horváth Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Megvan az első siker

Megvan az első siker

2024. szep. 30.

Egy nagyon szoros vereséggel és egy meggyőző sikerrel folytatta a korosztályos bajnokság küzdelmeit a DSE Röplabda Akadémia U17-es fiú csapata.

Ezúttal a Jegesmedvék örülhettek

Ezúttal a Jegesmedvék örülhettek

2024. szep. 30.

Hiába állt fel egyszer kétgólos hátrányból, végül 5-3-as vereséget szenvedett Miskolcon a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem volt kérdés, simán nyert a DFC

Nem volt kérdés, simán nyert a DFC

2024. szep. 29.

Az eddig harminc gólt szerző csóri csapatnak esélye sem volt a pontszerzésre a Dunaújváros FC labdarúgói ellen szombat délután.

Újra jégen az Acélbikák

Újra jégen az Acélbikák

2024. szep. 29.

Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék otthonában folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este hat órától.

A Tolna-Mözs sem jelentett akadályt

A Tolna-Mözs sem jelentett akadályt

2024. szep. 28.

Nagyon sima győzelemmel tartotta itthon a három pontot a Tolna-Mözs elleni pénteki bajnokin a Dunaújváros futsal együttese.

Remek hajrá, szép siker a címvédő ellen

Remek hajrá, szép siker a címvédő ellen

2024. szep. 28.

Dunaújvárosban szakadt meg a brassói hokisok jó sorozata az Erste Liga péntek esti fordulójában.

DSTV: tornával emlékeztek

DSTV: tornával emlékeztek

2024. szep. 27.

Immáron negyedik alkalommal rendezte meg a DKSE torna szakosztálya a Pap Zoltán Emlékversenyt, melynek a legendás edzőről elnevezett Pap Zoltán Tornacsarnok adott otthont szeptember 21-én szombaton. Hangkép.