Visszavágott a címvédő

spigott - 2024. október 7. 7:30

Már az első harmadban nehéz helyzetbe hozta magát a DAB a Brassó ellen, így hiába próbálkozott a folytatásban becsülettel, háromgólos vereséget szenvedett a címvédő otthonában.

A Gyergyói HK elleni vereség után a címvédő Brassó ellen korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában vasárnap este.

Somogyi Balázs alakulata igyekezett jobban beleállni a meccsbe, mint tette azt két nappal korábban, s bár az első bő kilenc percben megoldotta feladatait, az emberelőnyben játszó házigazdák Van Wormer beleérős találatával a harmad derekán így is megszerezték a vezetést (1-0). A bekapott gólra sajnos nagyon rosszul reagáltak a mieink, hiszen három perc múlva Zagidullin lőtt a jobb felsőbe, majd újabb fél perc elteltével megint ő volt eredményes egy kontra végén, s máris 3-0-s hazai fórt mutatott az eredményjelző.

A játékrész hajrájában voltak lehetőségei a Bikáknak is, de két nagy ziccert sem sikerült gólra váltani, így a első dunaújvárosi találatra a 29. percig kellett várni, mikor Jensen egy remek támadás után húzta fel a pakkot a felső sarokba (3-1). Ez a harmad lényegesen nagyobb küzdelmet hozott, mint az azt megelőző, s bár lövésszámban a Brassó dominált, mégis kiegyenlítettebb játékot láthattak a meccsre kilátogatók, újabb gólt azonban már nem.

Képek forrása: CSM Corona Brasov

Egészen a 49. percig, mikor Van Wormer kapáslövése kifogott Sági kapuson, s ezzel végleg eldőlt az összecsapás (4-1). A mieink próbálkoztak továbbra is, s Jones kétperces kisbüntetése alatt Zohovs pontos lövésével megint visszajöttek kettőre, de a hajrában hiába hozták le kapusukat is, ebből Szkacskov volt eredményes, így a Corona végül 5-2-es győzelemmel tartotta otthon a pontokat.

CSM Corona Brasov – DAB 5-2 (3-0, 0-1, 2-1)

DAB: Sági – Tóth (1), Kluuskeri, Mikkel Jensen1 (1), Zohovs 1, Watkins (1) – Raszkin, Sysak, Sági, Ritter, Hári – Faith, Jurkovics, Sári, Mazzag, Csémi – Léhi, Bánki, Jensen, Cseh, Nagy. Vezetőedző: Somogyi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Továbbjutott a DFVE a Bajnokok Ligájában!

Továbbjutott a DFVE a Bajnokok Ligájában!

2024. okt. 06.

Mindkét francia ellenfelét magabiztosan győzte le a DFVE női vízilabda csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Vereséggel startolt a DKSE az Extraligában

Vereséggel startolt a DKSE az Extraligában

2024. okt. 06.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a házigazda TFSE dolgát a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga első fordulójában.

Felemás kezdés a BL-ben

Felemás kezdés a BL-ben

2024. okt. 05.

A házigazdát legyőzte, a BVSC-től viszont kikapott a DFVE női vízilabda csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjének első két találkozóján.

Vereséggel kezdte erdélyi túráját a DAB

Vereséggel kezdte erdélyi túráját a DAB

2024. okt. 05.

Gyergyószentmiklóson kapott ki a szezon első erdélyi vendégjátékának nyitómeccsén az Acélbikák alakulata pénteken délután. 6-1 lett a vége, ennél jóval több kell az eredményesebb folytatáshoz.

Idegenben kezdi a szezont a DKSE

Idegenben kezdi a szezont a DKSE

2024. okt. 04.

A TFSE vendégeként vág neki az Extraliga 2024/2025-ös szezonjának a DKSE felnőtt röplabda csapata szombaton délután három órától.

DSTV: sporttal ünnepeltek

DSTV: sporttal ünnepeltek

2024. okt. 04.

Nem meglepő módon sportos programokkal készültek a Magyar Diáksport Napjára a Vasvári Pál Általános Iskolában. A múlt pénteki esemény volt egyébként a Vasvári hét nyitánya – ragyog a zöld és a sárga, programözön lesz az iskolában. Hangkép.

Erdélyi túrán az Acélbikák

Erdélyi túrán az Acélbikák

2024. okt. 04.

Két találkozó vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira idei első erdélyi túrájukon pénteken és vasárnap.