Fél tucat érem a diákolimpiáról

spigott - 2024. október 22. 15:00

Jól szerepeltek a DKSE és fiókszakosztályainak ifjú birkózói a Zalaegerszegen megrendezett országos szabadfogású diákolimpiai döntőn a mögöttünk hagyott hétvégén.

Zalaegerszegen rendezték meg a birkózók országos szabadfogású diákolimpiai döntőjét, az V. Zrinszki Alapítvány Kupát az U10-es és U11-es korosztály számára október 19-én. A rangos megméretésen a DKSE és fiókszakosztályai (Gurics György BDSE, Enying VSE) összesen tizenhárom fiatal tehetséggel vágtak neki a küzdelmeknek. Mint azt Tombor István, a DKSE birkózóinak vezetőedzője elmondta, két korcsoportban összesen kétszázharminc birkózó palánta mondta el az olimpiai esküt az ünnepélyes megnyitón, s az eseményt megtisztelte jelenlétével Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok birkózó, a Kozma István Birkózó Akadémia szakmai igazgatója, akinek buzdító szavai után megkezdődtek a küzdelmek.

Képek forrása: DKSE birkózó szakosztály

– Ami az eredményeknél is fontosabb ebben a korosztályban, hogy sokszor nagyon tudatos, jól felépített birkózást mutattak a fiúk és a küzdeni akarással sem volt probléma, ugyanis láttunk utolsó pillanatban megnyert meccset és 2-11-es állásról megfordított mérkőzést is. A helyezésekre sem lehet panasz, hiszen egy arany-, három ezüst- és két bronzérem mellett még egy negyedik és két ötödik helyezést is szereztek sportolóink, akiket Fehér Krisztián, Kiss Károly, Telekné László Csilla, Sipos Zsolt, Piros Tibor, Dudás György, Tombor István készített fel a hétvégi viadalra.

 Eredmények

1. hely: Szloboda Lóránt (63 kg) DKSE
2. hely: Kovács Bene Árpád (46 kg) DKSE, Erdősi Krisztofer (29 kg) EVSE, Pálfalvi Csaba (69 kg) EVSE
3. hely: Kéri Dániel (+69 kg) DKSE, Visnyei Zoltán (29 kg) Gurics GYBDSE
4. hely: Bayerle-Berecz Levente (50 kg) Gurics GYBDSE
5. hely: Katona Kristóf (32 kg) DKSE, Szalona Mihály (35 kg) Gurics GYBDSE

Nem jutottak a legjobb hat közé: Hir Tamás György (35 kg), Szélpál-Stadler Benett (35 kg), Várnagy Ákos (35 kg), Szabó Maximilián Brendon (32 kg)

A rovat további hírei: Sport

Ezúttal nem volt esély a bravúrra

Ezúttal nem volt esély a bravúrra

2024. okt. 28.

Bár korán vezetést szerzett, végül 6-1-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a DEAC vendégeként az Erste Liga vasárnap esti fordulójában.

Hazai éremeső a ranglista versenyen

Hazai éremeső a ranglista versenyen

2024. okt. 27.

Remekül szerepeltek a Danubius KSE tollaslabdázói a Szent Pantaleimon iskola tornatermében megrendezett országos ranglista versenyen.

Tisztes helytállás a címvédő ellen

Tisztes helytállás a címvédő ellen

2024. okt. 27.

Remekül küzdött a DFVE női vízilabda csapata a spanyol Sabadell ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzésén, de a spanyol sztárcsapat végül ötgólos sikerrel vitte el a három pontot Dunaújvárosból.

Könnyed siker hazai pályán

Könnyed siker hazai pályán

2024. okt. 26.

Nem okozott gondot a három pont megszerzése a Dunaújváros FC labdarúgóinak a Martonvásár elleni hazai bajnokin.

DSTV: Hámori Luca Dunaújvárosban

DSTV: Hámori Luca Dunaújvárosban

2024. okt. 26.

A párizsi olimpián ötödik helyezett Hámori Luca volt a DÖSE ökölvívóinak vendége az elmúlt szombaton délelőtt. Mint az edzéssel súlyosbított beszélgetés során kiemelte, hatalmas élmény volt az olimpiai szereplés. Hangkép.

Ezt gyorsan felejtsük el

Ezt gyorsan felejtsük el

2024. okt. 26.

Gyenge kezdés után hasonló folytatás: hazai pályán szenvedett kiütéses vereséget a DAB hokicsapata a BJA HC ellen az Erste Liga péntek esti fordulójában.

Átadták a DLSZ Aréna új műfüves pályáját (galériával)

Átadták a DLSZ Aréna új műfüves pályáját (galériával)

2024. okt. 25.

Városunk, valamint a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetésének jelenlétében adták át a DLSZ Aréna új műfüves labdarúgó pályáját pénteken délelőtt.