Magyarország Szeretlek! - Kétnapos rendezvény a Városháza téren!

Rendezvény | Városháza | Forrás
Rendezvény

2015.09.26-27.

Magyarország Szeretlek! - Kétnapos rendezvény a Városháza téren!

Itthon vagyunk, Dunaújvárosban is.  A város, ahol élünk, az a hely, amelyben a legplasztikusabban testesül meg a haza, az otthon…

Ahogy Radnóti mondja:

 

„Tudom, hogy merre mennek, kik mennek az úton,
s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.”

 

Egy település múltja, jelene, jövője összekapcsolódik személyes sorsunkkal és szeretteink életével. Ez teszi egyetlenné és megismételhetetlenné bármelyik települést, ettől válik otthonná, hazává, mint nekünk Dunaújváros.

Itthon vagyunk. Ismerjük egymást. Örülünk egymás sikereinek, s büszkék vagyunk azok teljesítményeire, akik közülünk valók. Éppen ezért az általunk összeállított kétnapos program legfontosabb hangsúlya azokra a produkciókra, közösségi élményekre épül, amelyeket olyan személyek, csoportok hoztak létre, akik dunaújvárosiként értek el hazai, sőt esetenként nemzetközi sikereket.

 

A szeptember 26-ai szombati nap a helyi közösségeké.  Azokon belül is elsősorban a fiatalokat célozza meg. Nyárbúcsúztató hangulatot szeretnénk a városunk főterére varázsolni. Helyi művészekből szerveződött a Szélrózsa társulat interaktív meséit nagyon szeretik a kisgyermekek. A zenekarok közül színpadra lép a hazai könnyű zenei életben méltán elismert Pentele Ska, valamint a „keményebb” zenét kedvelők között népszerű szókimondó szövegeivel a BeatKOHO. De a nemzetközi díjakat magának mondó Flash tánccsoport ifjú tanítványai is színpadra állnak. A színpadi produkciók mellett ingyenes játszóház, légvár, vízigolyó várja a gyerekeket.

 

A Szeptember 27-ei rendezvény elsősorban az identitás erősítésére helyezi a hangsúlyt. Így a színpadi produkciók nyitányaként városunk hírességeit várjuk egy kis időre a színpadra. A tereferét követően a szórakoztató műsoroké a főszerep.

A többi között a Széchenyi Gimnázium fiúkórusa több hazai énekversenyt is megnyert már, a bordalai igazi ínyencséget ígérnek. Az iskolai zenés, táncos közösségek bemutatkozása mellett nagy érdeklődésre tart majd számot a Vasas Táncegyüttes produkciója is. De igazi térzenei hangulatot képes varázsolni a Dunaújvárosi Fúvószenekar. Este a Rockbox rajongói örülhetnek.

 

2015. szeptember 26.:

 

- 15.00 óra: Szélrózsa Egyesület – interaktív mese

- 16.00 óra: Flash Tánccsoport

- 16:30 óra: Pentele Ska Club élő koncertje

- 18:00 óra: BeatKOHO élő koncertje

- 20.00 óra: Anna and the Barbies élő koncertje

 

2015. szeptember 27.:

 

- 10.00 óra: Terefere Dunaújvárosról

- 12.00 óra: Széchenyi István Gimnázium Kórusa - bordalok

- 12.30 óra: Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes műsora (utánpótlás)

- 13.00 óra: My Way Dance School

- 13.30 óra: Móricz Zsigmond Általános Iskola műsora

- 13.50 óra: Ayaty Tribal Hastánccsoport

- 14.15 óra: Spartan Cheerleaders akrobatikus bemutatója

- 14.30 óra: Flash Tánccsoport

- 15.00 óra: Gárdonyi Géza Általános Iskola tánccsoportja

- 15.30 óra: MaxPain Sportiskola táncműsora

- 16.00 óra: Pannon Oktatási Központ és Magángimnázium műsora

- 16.30 óra: Dunaújvárosi Fúvószenekar műsora

- 17.00 óra: Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola

- 18.00 óra: Rockbox műsora

- 19.30 óra: Szent Mihály - napi tűzgyújtás a Vasas Táncegyüttessel

- 20.00 óra: Magashegyi Underground élő koncertje

 

 

A Városházával szemközt található Intercisa Múzeum is nyitott kapukkal várja az érdeklődőket. Városunkba érkezik a Zsidó kéziratok és szertartási tárgyakat bemutató tárlat. Szeptember 27-én vasárnap a látogatók ingyenesen tekinthetik meg a jeruzsálemi múzeum vándorkiállítását, melynek egyedülálló anyaga először szerepel magyarországi múzeumban.

 

A helyszín sem mindennapi. Az egy esztendővel ezelőtt átadott, gyönyörűen felújított Városháza tér, amely immáron számtalan közösségi élménynek biztosított teret. A tér közepén áll egy szökőkút, amelyet városunk lakói Orgonasípnak neveztek el, látványával odacsalja a sétálókat. A tér egy sétányba torkollik, amely kivezet a Duna-partra, ahonnan nem csupán fantasztikus a panoráma, hanem egy európai szinten is egyedülálló játszótér fogadja a kisebbeket és nagyobbakat, valamint egy sportpálya is. A sétány háttérben a kanyargó Dunával lesz a Szent Mihály napi tűzgyújtás színtere. A nemzetközi hírű Vasas Táncegyüttes fáklyákkal fogja kivezetni a máglyához a programsorozat résztvevőit. Ott pedig egy tűztánccal teszi emlékezetessé és felejthetetlen a kétnapos programot.