Kézilabda: most nem volt esély

doszerk - 2014. október 31. 20:31

A negyvenötödik percig bírta a Fradi elleni mérkőzést a DKKA női kézilabda csapata, ám ezt követően a fővárosiak átgázoltak a sok hibát vétő Mátéfi-csapaton, s végül 19-28 arányú megérdemelt győzelmet arattak a két gárda találkozóján a sportcsarnokban ma este.

DKKA – FTC
19-28 (11-13)
DKKA: Triffa, Vincze, Bulath 7, Ferling 3, Takács D. 1, Triscsuk 5, Azari 1. Csere: Nagy É., Vig V. (kapusok), Kamper, Takács B. 1, Hosszu 1, Rádl, Berta. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.
 
 
Az elmúlt hetek jó eredményeivel felvértezve, bizakodva, jó kedvűen várta a Ferencváros elleni hazai rangadót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női csapata. Mátéfi Eszter vezetőedző nagyon kemény mérkőzésre számított, s mint azt a kezdés előtt elárulta, ahhoz, hogy sikerrel vegyük az újabb akadályt, a csapat minden tagjának egyenletes, jó teljesítményt kell nyújtania hatvan percen keresztül.

Vezet a pontosabb

Ehhez képest már a kezdés sem alakult túl jól, ugyanis a zöld-fehérek első három támadásukból betaláltak, míg a mieink csak a negyedik percben szerezték első góljukat, vagyis nagyon hamar kezébe vette az irányítást Elek Gábor alakulata (1-4). Triffa védései, valamint Triscsuk góljai után úgy tűnt, hogy sikerül felzárkóznia a mieinknek, ám Bulath kiállítását két találattal büntette a Fradi, mely ismét ellépett három fával (3-6). Ugyan ezt követően többször is visszajött egy találatra együttesünk, ám hiába akadt lehetőség arra, hogy egalizáljon a Kohász, a kulcspillanatokban vagy eladtuk a labdát, vagy Szikorát tettük naggyá ziccerek kihagyásával, így Mátéfi Eszter a 21. percben kénytelen volt időt kérni, hogy rendezze a sorokat (7-9).
Ez sem sokat segített azonban a mieinken, akik nem nagyon találták a ferencvárosiak jó védekezésének ellenszerét, ráadásul az egyre inkább játékba lendülő Tomorival sem bírtak, így a vendégek nem csak tartották két-háromgólos vezetésüket, de a 25. perchez érve már négy góllal álltak jobban csapatunknál (9-13). Az utolsó öt percre szerencsére sikerült összekapnia magát Ferlingéknek, akik több vendégtámadást kivédekeztek, s ennek is köszönhetően megfelezték hátrányukat, így ígért még izgalmakat azért a második felvonás (11-13).

Megérdemelt Fradi-siker

A térfélcserét követően pontosabb, keményebb játékra volt szükség a mieinktől ahhoz, hogy életben tartsák pontszerzési reményeiket, s bár Tomori ellen továbbra sem volt ellenszer, a 35. percre így is sikerült feljönni egy találatra (14-15). A folytatásra azonban egyre inkább elbizonytalanodott együttesünk, mely főként támadásban nem tudta megvalósítani az elképzelteket, így a fővárosiak újra megléptek négy góllal, s a 44. percbe újra időt kellett kérnie a hazai szakvezetésnek (16-20). Ekkor ugyan Ferling még egy szép találattal feljebb hozta a Kohászt, ám a játékrész derekától sorozatban követte el a hibákat csapatunk, s ezt könyörtelenül kihasználta a Fradi, mely sorozatban lőtt hat góllal végleg eldöntötte a mérkőzést (17-26). Az utolsó percek már viszonylag békésen teltek, egyedül Mészáros ütésért kapott piros lapja okozott még némi izgalmat, de a Fradi sima győzelmét nem veszélyeztette semmi, így a fővárosiak végül 19-28-as sikerrel távoztak a Dunaújvárosi Sportcsarnokból.
Érthetően szomorú is volt a mérkőzés végén Mátéfi Eszter vezetőedző, aki a Fradi jó védekezésében, valamint – hazai oldalon – a jó egyéni teljesítmények elmaradásában látta a vereség okát.
- Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de a játék képét tekintve sajnos megérdemelt volt a Fradi győzelme. Ellenfelünk jól felkészült a nyitott védekezésünkből, ráadásul a zártabb fallal sem tudtuk megakadályozni támadásait, míg védekezésben nagyon jól megfogtak minket. A jobb eredményhez sokkal több jó egyéni teljesítményre lett volna szükség, de ezek most elmaradtak. Természetesen sajnáljuk a vereséget, igyekszünk tanulni belőle, s dolgozunk tovább, mert várnak még ránk fontos mérkőzések.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.