Kosárlabda: kenguruk a gimiben

doszerk - 2014. október 10. 12:08

A gyermek kosárlabdázók U11-es korosztálya számára rendeznek hétvégén viadalt a Széchenyi iskola tornatermében. Az Országos Kenguru Bajnokság F-csoportjának első fordulójában a Dunaújvárosi Sárkányok két együttese is pályára lép szombaton délelőtt és kora délután.

Dunaújvárosban négy évvel ezelőtt indult újra utánpótlás kosárlabda, akkor tizenöt gyermekkel. A Dunaújvárosi Sárkányok egyesülete jelenleg már több mint kétszáz gyermekkel foglalkozik a városban, ebből több mint száz nebulónak ellenszolgáltatás nélkül tartanak képességfejlesztő órákat a városi iskolákban. Mint azt Boda Gábor, a Sárkányok vezetője elmondta, céljuk a kosárlabda sportág megalapozása, megszerettetése, így foglalkozásaik főként az alsós korosztályt veszik célba.
Ami pedig a versenyzést illeti, három korosztályos csapatuk is részt vesz az országos és megyei bajnokságokban, s az előttünk álló hétvégén éppen Dunaújvárosban, a Széchenyi iskola tornatermében léphetnek fel a Sárkányok U11-es együttesei az Országos Kenguru Bajnokság (közép-dunántúli régió, F-csoport) első fordulójában. A Megméretésen a Dunaújvárosi Sárkányok "A" és "B" csapata mellett a Paksi Atomcsajok nevű formáció is pályára lép, s mint azt Boda Gábor elmondta, természetesen minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a délelőtt tíz órakor kezdődő viadalra.

A szombati torna menetrendje:
2014. 10. 11. 10:00 Dunaújvárosi Sárkányok "A" – Dunaújvárosi Sárkányok "B"
2014. 10. 11. 11:30 Dunaújvárosi Sárkányok "A" – Paksi Atomcsajok
2014. 10. 11. 13:00 Dunaújvárosi Sárkányok "B" – Paksi Atomcsajok

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.