Birkózás: bronzos lányok

spigott - 2014. november 27. 10:21

Ahogy tavaly, úgy idén is a harmadik helyen fejezte be a diák korosztályú csapatbajnokságot a Dunaferr SE leány birkózó csapata. A dunaújvárosi versenyzők végig nagy elánnal küzdöttek, olykor magasabb súlycsoportban is, így eredményük dicséretre méltó.

A Dorogi NC rendezésében bonyolították le Nagysápon a diák korcsoportos lányok (2001-2002-2003-2004-ben születettek) 2014. évi csapatbajnokságát. Az országból 12 csapat küzdött a helyezésekért, köztük a Dunaferr SE csapata, mely tavalyi helyezése alapján (harmadikként végeztek a mieink) kiemelt csoportba került, ahol a Túrkeve, az Orosháza és a Dél-Zselic együttese volt az ellenfelük.
A körmérkőzések során Túrkevével 12-12-es döntetlent birkóztak a piros-fehérek, az Orosházát 12-8-ra győzték le, míg a Dél-Zselicet 15:9-re múlták felül. A jó pontaránynak köszönhetően a csoport első helyen zárta együttesünk az első fordulót, így a hármas döntőbe jutott, ahol a Dorog és a tavalyi bajnok Ferencváros csapatával küzdött az első helyért.

A Ferencvárostól 11-10-es vereséget szenvedtek, a Dorog ellenében pedig 16-8 arányú pontozással maradtak, így végül az előkelő és minden dicséretet megérdemlő harmadik helyen fejezték be a csapatbajnokságot.
A csapatból kiemelkedett Péntek Vanessza és Szöllősi Anna, akik minden mérkőzésüket megnyerték, ráadásul úgy, hogy egyikük mindig egy súlycsoporttal feljebb birkózott a tényleges testsúlyánál. Tombor István edző Szenczi Alexa teljesítményét is megsüvegelte, hiszen sérülés után visszatérve négy győzelem és egy vereség volt a mérlege. Nehéz feladat hárult Jánosházi Mónikára, akinek a csapatérdek miatt egyel magasabb súlycsoportba kellett birkóznia a nap folyamán.

A rovat további hírei: Sport

Remek hangulatú évzáró Rácalmáson

Remek hangulatú évzáró Rácalmáson

2021. jún. 16.

Elégedetten, egy kiváló hangulatú családi nappal zárták a 2020/2021-es szezont a Rácalmás SE utánpótlás korú kézilabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Hátvéddel bővült a keret

Hátvéddel bővült a keret

2021. jún. 16.

Pozsár Márk is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a 2021/2022-es szezonban.

Szoros vereség az oroszoktól

Szoros vereség az oroszoktól

2021. jún. 15.

Minimális, egygólos vereséget szenvedett az orosz csapattól a magyar női vízilabda válogatott a Világliga Szuperdöntőjének második játéknapján.

DLSZ Tisztelet Díj: várják a jelöléseket

DLSZ Tisztelet Díj: várják a jelöléseket

2021. jún. 15.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága június 30-áig várja a DLSZ Tisztelet Díjának jelöltjeit.

Versenyen ismerkedtek a birkózással

Versenyen ismerkedtek a birkózással

2021. jún. 15.

Tizenhat éremmel a tarsolyukban térhettek haza a fővárosban megrendezett Kizotti Kupáról a DKSE ifjú birkózói.

Kiütéses győzelemmel kezdett a válogatott

Kiütéses győzelemmel kezdett a válogatott

2021. jún. 14.

Huszonhat gólt szerezve gázolt át a japánokon a három dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga Szuperdöntőjének első mérkőzésén.

Fényes érmek Gyöngyösről

Fényes érmek Gyöngyösről

2021. jún. 14.

Remek helyezésekkel zárták a Gyöngyösön megrendezett Parafa Kupát a DKSE úszó szakosztályának fiatal versenyzői.