Birkózás: bronzos lányok

2014. november 27. (csütörtök) 10:21 - spigott

Ahogy tavaly, úgy idén is a harmadik helyen fejezte be a diák korosztályú csapatbajnokságot a Dunaferr SE leány birkózó csapata. A dunaújvárosi versenyzők végig nagy elánnal küzdöttek, olykor magasabb súlycsoportban is, így eredményük dicséretre méltó.

A Dorogi NC rendezésében bonyolították le Nagysápon a diák korcsoportos lányok (2001-2002-2003-2004-ben születettek) 2014. évi csapatbajnokságát. Az országból 12 csapat küzdött a helyezésekért, köztük a Dunaferr SE csapata, mely tavalyi helyezése alapján (harmadikként végeztek a mieink) kiemelt csoportba került, ahol a Túrkeve, az Orosháza és a Dél-Zselic együttese volt az ellenfelük.
A körmérkőzések során Túrkevével 12-12-es döntetlent birkóztak a piros-fehérek, az Orosházát 12-8-ra győzték le, míg a Dél-Zselicet 15:9-re múlták felül. A jó pontaránynak köszönhetően a csoport első helyen zárta együttesünk az első fordulót, így a hármas döntőbe jutott, ahol a Dorog és a tavalyi bajnok Ferencváros csapatával küzdött az első helyért.

A Ferencvárostól 11-10-es vereséget szenvedtek, a Dorog ellenében pedig 16-8 arányú pontozással maradtak, így végül az előkelő és minden dicséretet megérdemlő harmadik helyen fejezték be a csapatbajnokságot.
A csapatból kiemelkedett Péntek Vanessza és Szöllősi Anna, akik minden mérkőzésüket megnyerték, ráadásul úgy, hogy egyikük mindig egy súlycsoporttal feljebb birkózott a tényleges testsúlyánál. Tombor István edző Szenczi Alexa teljesítményét is megsüvegelte, hiszen sérülés után visszatérve négy győzelem és egy vereség volt a mérlege. Nehéz feladat hárult Jánosházi Mónikára, akinek a csapatérdek miatt egyel magasabb súlycsoportba kellett birkóznia a nap folyamán.

A rovat további hírei: Sport

Bronzérem a fővárosból

Bronzérem a fővárosból

2020. január 19. (vasárnap)

Egy dobogós helyezésnek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Budapesten megrendezett országos ranglista versenyen.

Megyei rangadó előtt

Megyei rangadó előtt

2020. január 18. (szombat)

Székesfehérváron, a MÁV-Bericap vendégeként folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE röplabda csapata.

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

2020. január 17. (péntek)

A görögök ellen sem hibázott a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

Csak támadásban ment a Kohásznak!

Csak támadásban ment a Kohásznak!

2020. január 17. (péntek)

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett 36-35-ös vereséget a Vác elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Folytatódik a hagyomány

Folytatódik a hagyomány

2020. január 17. (péntek)

Kilenc együttes számára rendeznek szombaton női és férfi kézilabda tornát az Arany iskola tornatermében.

A Vác következik!

A Vác következik!

2020. január 16. (csütörtök)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára a Vác elleni szekszárdi rangadón.

Előnyben a Haladás

Előnyben a Haladás

2020. január 16. (csütörtök)

Kétgólos hátrányból várhatja a Magyar Kupa negyeddöntőjének hazai visszavágóját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.