Kosárlabda: serdülő sikerek

2014. december 8. (hétfő) 13:48 - spigott

Mindkét találkozóját megnyerte a Pest Megyei bajnokság hétvégi fordulójában a Dunaújvárosi Sárkányok serdülő csapata. Fiatal kosárlabdázóink remekül játszottak a fővárosi viadalon, ahol kiváló védekezésüknek is köszönhetően arattak biztos győzelmeket.

A fővárosban rendezték meg hétvégén a kosárlabdázók Pest Megyei serdülő bajnokságának harmadik fordulóját, melyen a Dunaújvárosi Sárkányok együttese is érdekelt volt.
A dunaújvárosi fiatalok két mérkőzést játszottak a megméretésen, az első éppen a házigazda Keresztúri SE ellen, ahol viszonylag könnyen, végig vezetve győzték le ellenfelüket. Mint azt Boda Gábor, a Sárkányok vezetője elmondta, az idei szezonban "felsősöknek" számítanak ebben a korosztályban, s ez elsősorban a kosár alatt munkában látszik meg, mivel már nem számítanak alacsonynak vetélytársaikhoz képest. Ez a Keresztúri SE elleni összecsapáson is mérhető volt, hiszen egyértelmű fölénybe voltak a palánk alatt, s ennek, valamint jó védekezésüknek köszönhetően végül 97-62-es győzelemnek örülhettek a találkozó végén.
Ahogy az elmúlt két fordulóban, úgy ezúttal is a Bicske csapata várt a mieinkre a forduló döntőjében, de a közelmúltban elszenvedett vereségekért most alaposan visszavágtak a Sárkányok. A meccs utáni értékelésből megtudhattuk, hogy idén még nem játszott ennyire fegyelmezetten a dunaújvárosi alakulat, mindenki hajlandó volt küzdeni, rengeteget kommunikáltak egymással a gyerekek a pályán. Ennek is köszönhetően mind a négy negyedet behúzta csapatunk, mely végül 68-51-es sikert aratott vetélytársa felett, komoly fejlődés mutatva ezzel az elmúlt fordulókhoz képest.

Eredmények, pontszerzők:

Keresztúri SE–Pécel - Dunaújvárosi Sárkányok U14
62-97
(18-32, 7-18, 20-23, 17-26)
Pontszerzők: Matucza Gyula 24, Fehérvári Máté 22, Csépányi Zalán 17, Bozsik Vilmos 12, Petrin Richárd 10, Lampert Marcell 8, Benkovics Gábor 2, Braun Patrik 2.

Dunaújvárosi Sárkányok U14 - Radobasket Bicske
68-51
(23-14, 19-17, 16-14, 10-6)
Pontszerzők: Matucza Gyula 21, Petrin Richárd 17, Bozsik Vilmos 11, Fehérvári Máté 10, Csépányi Zalán 6, Lampert Marcell 3, Benkovics Gábor, Braun Patrik.

A rovat további hírei: Sport

Pontszerzés a véghajrában

Pontszerzés a véghajrában

2019. szeptember 24. (kedd)

Már csak egy csapat áll pont nélkül a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

2019. szeptember 23. (hétfő)

Első magyarként Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) milánói gáláján vehetett át.

Bravúros pontszerzés

Bravúros pontszerzés

2019. szeptember 23. (hétfő)

Tetemes hátrányból felállva ért el 5-5-ös döntetlent a Phoenix Wizards elleni hazai mérkőzésen a DUE-Rudas Floorball Team az NB I második fordulójában.

Szép siker idegenben

Szép siker idegenben

2019. szeptember 23. (hétfő)

Remek második félidei játékkal aratott háromgólos győzelmet a Grosics Akadémia vendégeként a Dunaújváros PASE U19-es labdarúgó csapata.

Második helyen végzett a Dunaferr!

Második helyen végzett a Dunaferr!

2019. szeptember 23. (hétfő)

Székesfehérváron, hat csapatos felkészülési röplabda tornán vett részt a Dunaferr SE csapata, melyen a rendkívül szép második helyet szerezte meg.

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutás a Magyar Kupában

2019. szeptember 22. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.