Kosárlabda: serdülő sikerek

2014. december 8. (hétfő) 13:48 - spigott

Mindkét találkozóját megnyerte a Pest Megyei bajnokság hétvégi fordulójában a Dunaújvárosi Sárkányok serdülő csapata. Fiatal kosárlabdázóink remekül játszottak a fővárosi viadalon, ahol kiváló védekezésüknek is köszönhetően arattak biztos győzelmeket.

A fővárosban rendezték meg hétvégén a kosárlabdázók Pest Megyei serdülő bajnokságának harmadik fordulóját, melyen a Dunaújvárosi Sárkányok együttese is érdekelt volt.
A dunaújvárosi fiatalok két mérkőzést játszottak a megméretésen, az első éppen a házigazda Keresztúri SE ellen, ahol viszonylag könnyen, végig vezetve győzték le ellenfelüket. Mint azt Boda Gábor, a Sárkányok vezetője elmondta, az idei szezonban "felsősöknek" számítanak ebben a korosztályban, s ez elsősorban a kosár alatt munkában látszik meg, mivel már nem számítanak alacsonynak vetélytársaikhoz képest. Ez a Keresztúri SE elleni összecsapáson is mérhető volt, hiszen egyértelmű fölénybe voltak a palánk alatt, s ennek, valamint jó védekezésüknek köszönhetően végül 97-62-es győzelemnek örülhettek a találkozó végén.
Ahogy az elmúlt két fordulóban, úgy ezúttal is a Bicske csapata várt a mieinkre a forduló döntőjében, de a közelmúltban elszenvedett vereségekért most alaposan visszavágtak a Sárkányok. A meccs utáni értékelésből megtudhattuk, hogy idén még nem játszott ennyire fegyelmezetten a dunaújvárosi alakulat, mindenki hajlandó volt küzdeni, rengeteget kommunikáltak egymással a gyerekek a pályán. Ennek is köszönhetően mind a négy negyedet behúzta csapatunk, mely végül 68-51-es sikert aratott vetélytársa felett, komoly fejlődés mutatva ezzel az elmúlt fordulókhoz képest.

Eredmények, pontszerzők:

Keresztúri SE–Pécel - Dunaújvárosi Sárkányok U14
62-97
(18-32, 7-18, 20-23, 17-26)
Pontszerzők: Matucza Gyula 24, Fehérvári Máté 22, Csépányi Zalán 17, Bozsik Vilmos 12, Petrin Richárd 10, Lampert Marcell 8, Benkovics Gábor 2, Braun Patrik 2.

Dunaújvárosi Sárkányok U14 - Radobasket Bicske
68-51
(23-14, 19-17, 16-14, 10-6)
Pontszerzők: Matucza Gyula 21, Petrin Richárd 17, Bozsik Vilmos 11, Fehérvári Máté 10, Csépányi Zalán 6, Lampert Marcell 3, Benkovics Gábor, Braun Patrik.

A rovat további hírei: Sport

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

2020. május 24. (vasárnap)

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.

Felmérték az utánpótlást

Felmérték az utánpótlást

2020. május 24. (vasárnap)

Egyéni indításos felmérést tartott szombaton Makrai Csaba. Az utánpótlás szövetségi kapitány a teljes ifjúsági keretet meghívta Szolnokra, ahol két óra alatt kétszer teljesítették a versenyzők az 5000 métert egyesben, időre.

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

2020. május 23. (szombat)

Fiatalok, idősebbek, a sportágat komolyan űzni vágyók és a játék öröméért játszók is megtalálhatják számításaikat a Danubius KSE tollaslabdázóinál.

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

2020. május 23. (szombat)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) további Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt.

Elhalasztották a rövidpályás úszó-világbajnokságot

Elhalasztották a rövidpályás úszó-világbajnokságot

2020. május 22. (péntek)

A tervezettnél egy évvel később, 2021. december 13. és 18. között rendezi meg a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a soron következő rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

2020. május 22. (péntek)

Jó esetben két másodosztályú együttessel vehetne részt a következő bajnokságban a DUE DSE asztalitenisz szakosztálya.

Most az intenzív osztálynak segítettek

Most az intenzív osztálynak segítettek

2020. május 21. (csütörtök)

A kórtermek tisztítására, fertőtlenítésre alkalmas ózongenerátort adományozott a kórház intenzív osztályának a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.