Labdarúgás: előny a Ligakupában

spigott - 2014. december 2. 15:57

Egygólos, 2-1-es győzelmet aratott a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Videoton elleni Ligakupa-párharc első mérkőzésén. Dobos Barna együttese már az első félidőben kétgólos előnyt szerzett, s bár a székesfehérváriak a meccs hajrájában szépítettek, a mieink győzelme nem forgott veszélyben.

Komoly ellenfél, az NB I-ben listavezető Videoton csapata várt ma délután a Dunaújváros PASE labdarúgóira a Ligakupa nyolcaddöntőjének első, dunaújvárosi összecsapásán.
Dobos Barna együttese azonban nem foglalkozott igazán az esélyekkel, bátran kezdte az összecsapást, s nem sokon múlt, hogy már a harmadik percben megszerezze a vezetést, ugyanis egy baloldali szabadrúgást követően Gavric lőtt hatalmas kapufát hét méterről. A folytatásban is nagyon elszántan játszott a DPASE, s bár a játékrész derekához érve felpörögtek a vendégek is, mégis a mieink szerezték a meccs első találatát, méghozzá a 23. percben, mikor Dodlek jobboldali, kissé lecsúszott beadását a vendégek hálóőre ütötte saját kapujába (1-0). A DPASE vezető gólja után felpörgött a Videoton is, de a dunaújvárosi védelem jól állt a lábán, igaz, egy esetben a kapufa is kisegítette csapatunkat. A félidő végén tovább növelte előnyét együttesünk, igaz ehhez kellett Muscat szemfülessége is, aki elszedte a játékszert a vendégek cselezni próbáló kapusától, majd a hálóba passzolt (2-0).
A térfélcserét követően mindkét edző több cserével frissítette együttesét, s ahogy az várható is volt, a vendégek igyekeztek is nagyobb sebességre váltani, hogy minél előbb megszerezzék szépítő találatukat. A DPASE azonban jól tartotta magát, s kontráiban rendre ott volt a gólveszély sőt, Orosz Márk zúgó kapufája jelezte is a vendégeknek, hogy a mieink sem mondtak le az előny növeléséről. A véghajrában egyre inkább állandósult a Videoton fölénye, s a 84. percben össze is jött a szépítés a székesfehérváriaknak, mert Dániel buktatta a tizenhatoson belül Feczesint, s a megítélt büntetőt sajnos a sértettnek sikerült is gólra váltania (2-1). Az utolsó percekben még egy kimaradt hazai lehetőség miatt szomorkodhattunk, de az eredmény már nem változott, így a mieink várhatják egygólos előnyből a Ligakupa nyolcaddöntőjének jövő heti visszavágóját.

DPASE – Videoton
2-1
(2-0)
Gólszerzők: Dodlek a 23., Miscat a 44., illetve: Feczesin a 84. percben.

DPASE: Dániel, Hangya, Gavric, Szalai, Szauter (Villám), Dodlek, Muscat, Peric, Thiago (Lázár), Godslove (Pascua), Sóron (Orosz). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.