Futsal: még előrébb lépnének

spigott - 2015. február 20. 18:15

Rendkívül sikeresnek ítélte az alapszakasz küzdelmeit, de a rájátszásban is a bravúrra tör a Dunaferr DF Renalpin FC futsal együttese. A dunaújvárosi futsal csapat ereje az egységben rejlik, s hétfőn, az Aramis elleni mérkőzésen már a felsőházban szurkolhatunk Aradiéknak.

A minimális célkitűzést magasan felülteljesítve szerepelt az élvonalbeli bajnokság alapszakaszában a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata, mely a békéscsabai, végletekig kiélezett találkozón aratott 5-4-es győzelmével azt a komoly bravúrt vitte véghez, hogy első NB I-es szezonjában bejutott a bajnoki felsőház küzdelmeibe, vagyis az ország legjobb hat csapata közé.

Fejlődési mutatók

A szép eredménnyel természetesen rendkívül elégedettek voltak az együttes vezetői is, akik ma délután sajtótájékoztatón osztották meg véleményüket a mögöttük hagyott időszakról, s már egy kicsit a jövőbe is tekintettek.
Az összejövetelt Zemankó Zoltán, a csapat ügyvezetője nyitotta meg, kiemelve, hogy hatalmas bravúrt ért el együttesünk azzal, hogy bejutott a legjobb hat közé a szezonban, ám az alapszakasz értékelését meghagyta Budavári Árpád stratégiai vezetőnek, illetve Baranyai Pál vezetőedzőnek.

Előbbitől megtudhattuk, hogy rendkívül büszkék a csapat által elért eredményekre
- Úgy jutottunk be a rájátszásba, hogy a legjobb hat csapat közül csak a hétfőn Dunaújvárosba látogató Aramis tudott minket oda-vissza megverni, mindenki mástól sikerült pontot, netán pontokat elvennünk, ezért egyáltalán nem véletlen, hogy a szakemberek szerint is nagyon erős rájátszás elé néz a bajnokság élvonala. Emellett az sem mellékes, hogy nem csak a felnőtt együttes, hanem az utánpótlás is szépen fejlődik, már U20-ban és U17-ben is vannak figyelemre méltó eredményeink, s most hétvégén az U13-as csapatra vár komoly feladat Székesfehérváron.

Egyre többen vagyunk olyanok, akik komolyan veszik ezt a sportágat, de ez nem is véletlen, hiszen remek talajra, az ország egyik legjelentősebb vidéki kispályás labdarúgó bázisára tudtunk építeni, amikor megalakultunk, s az NB I-ben is megmaradt a dunaújvárosi mag, amit sikerült remekül megerősítenünk. Voltak persze döccenők, de mellénk állt a város, a Dunaferr, valamint egyéb szponzorainknak is rengeteget köszönhetünk, hiszen nélkülük nem alakulhatott volna ilyen szépen ez a szezon. Annak különösen örülünk, hogy rengeteg szurkolót érdekelnek a mérkőzéseink, s ezért is volt fontos a felsőházba jutás, hiszen így öt nagyon komoly csapat ellen játszhatunk majd hazai környezetben, s ez nem csak nekünk, hanem a meccseinkre kilátogató drukkereknek is nagyon sokat jelent.

Közös siker és egy újabb álom

Nagyon örült az alapszakaszban nyújtott teljesítménynek Baranyai Pál vezetőedző is, aki azonban nem elégszik meg a hatba jutással, s szeretne még előrébb lépni együttesével.
- Amikor idejöttem, az elsődleges cél az volt, hogy maradjunk az NB I-ben, de az én álmomban már ekkor is a legjobb hat közé jutás szerepelt. A békéscsabai 5-4-es győzelem után bátran kijelenthetjük, hogy minimális céljainkat elértük, sikerült bent maradnunk az első osztályban. Nem volt könnyű, időnként kifejezetten nehéz út volt ez, de szerencsére mindenki mellénk állt, együtt, igazi csapatként tudtuk elérni ezt a szép eredményt, s jutottunk el odáig, hogy a rájátszásban senki sem mehet majd biztosra ellenünk.

Rettentően sokat jelent számunkra a felsőház, de nekem az az újabb álmom, hogy még itt is előrébb tudunk majd lépni, s bejutunk a legjobb négy közé, ami újabb óriási siker lenne a csapat életében. hétfőn jön az Aramis csapata, mely idén kétszer is legyőzött minket, de most vissza szeretnénk nekik vágni, majd az ezt követően háromhetes bajnoki szünetet a feltöltődésre, s a lehető legjobb felkészülésre fordítjuk.
Ezt követően Zemankó Zoltán osztotta meg velünk a bajnoki felsőház pár technikai információját. Mint megtudtuk, a továbbjutó hat csapat körmérkőzéses rendszerben, összesen tíz mérkőzést játszik a felsőházban, s az így kialakult sorrend dönt majd a végső helyezésekről. Az alapszakaszban szerzett pontokat nem viszik tovább a csapatok, viszont a helyezésektől függően bónuszpontokkal (7-5-4-3-2-1) vágnak neki a bajnokság második felének. A mieink hétfőn este fél héttől az Aramis együttesét látják vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, s ahogy azt a drukkerek megszokhatták már, az összecsapás megtekintése természetesen ingyenes. A csapat vezetése ezen kívül ingyen sörrel, valamint szurkolói játékkal várja a meccsre kilátogatókat.

Városi döntő hétfőn

A helyi futsal élet népszerűsítésében igen komoly szerep jutott a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek is, mely az idei szezonban már bajnokságot is rendezett a sportág művelőinek. A tizenkét csapatos pontvadászat hétfőn, a Mé-Szi Frucht és a Riki FC aranyéremről döntő találkozójával ér véget, s mint azt Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, a Dunaferr DF Renalpin FC csapatának segítségével sikerült elérniük azt, hogy a két gárda az Aramis elleni NB I-es mérkőzés előtt, délután öt órától csap össze egymással a Dunaújvárosi Sportcsarnokban - a várhatóan nagyon izgalmas összecsapásra természetesen sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.