Kézilabda: Búcsú a kupától

spigott - 2015. február 25. 19:44

Bár 45 percig jól tartotta magát, végül 33-21-es vereséget szenvedett a DKKA női kézilabda csapata a Ferencváros elleni Magyar Kupa negyeddöntőben.

A Győr elleni mérkőzés után ma már újabb nagyon kemény feladat várt a DKKA női kézilabdázóira, akik ezúttal a Fradi otthonában léptek pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozó esélyeseinek egyértelműen a fővárosiak számítottak, míg a mieink abban bíztak, hogy sikerül átmenteniük az ETO ellen nyújtott formájukat, s akkor egy jó meccset tudnak játszani Tomoriékkal.

Mátéfi Eszter tanítványai nagyon jól is álltak bele a mérkőzésbe, már az első percekben igyekeztek megfogni ellenfelüket, s szurkolóik örömére ezt sikerrel is tették, hiszen az első tíz percben nemhogy meglépett volna a Fradi, de jobbára a házigazdáknak kellett futnia a Kohász után (4-5). A 15. percben 7-7-es állásnál azonban érzékeny veszteség érte a mieinket, mert Takács Dusmátát egy szabálytalanság után piros lappal kiállították a játékvezetők, s tekintve, hogy a betegséggel küzdő Vincze Melinda, valamint Rádl Tímea el sem utazott a csapattal, tovább szűkültek Mátéfi Eszter variációs lehetőségei. Ennek ellenére remekül tartotta magát együttesünk, mely a 19. percben még 9-8-ra vezetett, s bár a hajrá a fővárosiaké volt, a 15-13-as félidei Fradi-vezetés ellenére nem lehettünk elégedetlenek a Kohász játékával.

A térfélcserét követően alaposan felforgatta csapatát Mátéfi Eszter, aki lehetőséget akart adni a játékra minden csapattagnak, s bár hamar ellépett néggyel a Fradi, Gera és a pályára visszatérő Ferling találataival pillanatok alatt megfelezte hátrányát együttesünk (19-17). A folytatásban azonban ismét előjöttek azok a hibák, amiket egy FTC szintű csapat ellen nem lehet büntetlenül elkövetni, hiszen a rosszul ellőtt és eladott labdákból pillanatok alatt ziccer alakult ki a túloldalon, s ezeket nem is hibázták el a házigazdák. Hiába kért időt Mátéfi Eszter 27-21-nél, az 53. percben, a végjátékban átrohant a Kohászon a Fradi, így hiába tartotta sokáig jól magát a meccs háromnegyedéig, végül 33-21-es vereséggel búcsúzott a Magyar Kupa idei sorozatától a DKKA gárdája.

FTC – DKKA
33-21
(15-13)
DKKA: Triffa, Berta, Bulath, Ferling, Takács D. Triscsuk, Azari. Csere: Víg, Nagy (kapusok), Gera, Takács B., Ács, Hanusz, Hosszu, Kamper, Kemény D. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.