Carissa Kupa: célt érő kezdeményezés

doszerk - 2015. március 27. 12:38

Megérkezett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség irodájába az a két életmentő készülék, melyekre a Carissa Kupán szerveztek gyűjtést a torna szervezői.

Megérkezett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség irodájába az a két életmentő készülék, melyet a XIII. Carissa Kupán elindított jótékony akció keretében összegyűjtött pénzből (1 millió 612.392.- forintból) vásároltak meg a kispályás labdarúgó torna szervezői. A nagyszerű kezdeményezés mögé szinte egy emberként álltak amatőr sportolók, magánszemélyek, cégek, vállalkozások, a város nagy sportegyesületei és Dunaújváros Önkormányzata is.

A cél az volt, hogy egy készülék megvásárlására elegendő pénz gyűljön össze a rendezvényen, azonban a rengeteg segítő kéz, valamint a jó szándékú tenni akarás azt eredményezte, hogy két berendezés megvásárlására is lehetőség nyílt a gyűjtésnek köszönhetően, így a jövő héttől kettő vadonatúj, minden igényt kielégítő életmentő készülék áll a dunaújvárosi lakosok szolgálatába.

Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke elmondta, nagyon bíznak abban, hogy lesz folytatása a kezdeményezésnek és további defibrillátorok kerülnek majd városunk fontos pontjaira. A két készüléket ünnepélyes keretek között adják át Cserna Gábor Polgármester úrnak 2015. április 2-án csütörtökön, 11.00 órakor a Városház épületének dísztermében, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt, derült ki a DLSZ tájékoztatójából.

A DLSZ honlapja

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.