Asztalitenisz: újabb DASE-sikerek

spigott - 2015. április 30. 11:05

A DASE első és második számú együttese is biztos győzelmet aratott saját osztályában, így mindkét csapat számára él az esély a bajnokság megnyerésére.

A Dunaújvárosi ASE mindkét asztalitenisz csapata megmérette magát a közelmúltban, saját osztálya bajnoki pontvadászatában.
Az egyesület első csapata a rendkívül szimpatikus Bonyhádi Vasas AC I. gárdájához látogatott, ahol 15-3-ra győztek a mieink, de ez az eredmény nem tükrözi a meccs színvonalát. A mérkőzés elején csupa izgalmas, látványos labdamenetekkel tarkított 3-2-es mérkőzést játszottak a fiúk, de szerencsére a végén minden meccs a DASE javára dőlt el. Ezek után már nem volt kérdés a mérkőzés végkimenetele, ami simának tűnő DASE győzelmet hozott.

A dunaújvárosiak szép sikeréből Bihercz Tamás és Nemes Szilárd négy-négy, Furka Attila három, Kutschi Zoltán, illetve a párosok (Bihercz-Nemes és Hanák-Furka) is egy-egy győzelemmel vették ki részüket. A szakosztály első számú csapata számára már csak egy forduló van hátra a bajnokságból május 9-én a PTE-PEAC III. együttesét fogadják hazai pályán egy, az NB II-es bajnoki címet is eldönthető mérkőzésen.

A harmadik osztályban szereplő DASE II. formációja a mezőny végén kullogó Kodolányi együttesével mérkőzött meg. A találkozó egyértelmű esélyeseinek az idei szezonba még veretlen dunaújvárosiak számítottak, akiknél egy ifjúsági korú játékosuk, Kóré Ádám is lehetőséget kapott a bizonyításra. A papírforma ezen a mérkőzésen is igazolódott, mert együttesünk simán, 13-5-re nyert úgy, hogy Mizsei Máté és Mizsei Tamás négy-négy, Farkas László három sikerrel távozhatott az asztaltól, míg a Mizei-Mizsei és a Farkas-Kóré párosok egy-egy győzelemmel járultak hozzá a szép sikerhez. A DASE II. csapata a hétvégén igazi rangadót játszik a Tatai AC I. gárdájával, s ha pontot szerez, úgy karnyújtásnyira kerül tőle a bajnoki cím megszerzése.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.