Dunaújváros Hetilap

Központi fűtés - vége is a szezonnak, meg nem is

2015. április 15. (szerda) 14:46 - doszerk

Hivatalosan ugyan leállt a távfűtés városunkban, azonban a szolgáltató társaságnak egészen május végéig a városlakók rendelkezésére kell állnia. Amennyiben a hőmérséklet 3 napot meghaladóan 12 fok alá esik vagy 1 napon belül 10 fok alá, ismét vissza kell állítania a fűtés szolgáltatást.

Göblyös Béla, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az időjárási előrejelzések szerint hétvégére a napi külső  átlaghőmérséklet  az éjszakai fagyközeli értékek miatt „fűtési értékhatáron” lesz.  Éppen ezért úgy döntött a társaság, hogy jövő hét végéig fenntartja a fűtés szolgáltatást.

Így csak azoknak a közös képviselőknek kell bejelentést tenni, akik nem szeretnének távfűtést.  A bejelentést követően haladéktalanul leállítja DVCSH Kft. a szolgáltatást. Visszakapcsoltatásra 3 nap eltelte után van lehetőség. Nem árt tudni, hogy a fűtéskorszerűsített lakásokban a termosztatikus radiátor szelepek a beállított értéknek megfelelően a lakásban lévő hőmérséklet alapján kapcsolják be és ki radiátoronként a távfűtést. Azaz 3-as fokozaton csak akkor kapcsol be, ha a helyiségben nem éri el a hőmérséklet a 20 C fokot. 

A mérés szerinti elszámolások bevezetése óta megszűnt a pótfűtés fogalma.  Azaz a fogyasztóknak évente egyszer a hőközpontokban mért, elfogyasztott hővel kell elszámolniuk. Így a mostani fűtés is az éves elszámoláshoz adódik. Az elszámolási időszak társasházanként is változhat. A költségosztók felszerelésének évfordulójához igazodik.

A fűtési idény befejeztével fontos tudni a fűtéskorszerűsített lakások tulajdonosainak, hogy tekerjék fel 5-ös fokozatra a termosztatikus szelepfejeket, hiszen ezzel tudják megakadályozni, hogy az őszi szezon kezdetkor a levegősödés miatt ne csörögjenek, ne zörögjenek a fűtőtestek. A szelepek teljes kinyitásával a nyári javítási, karbantartási munkáknál akadálytalanul tudja a szolgáltató leengedni, és újra feltölteni a rendszert. 

Fekete Györgyi

A rovat további hírei: Közélet

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala. 

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.