Kézilabda: a maximum kell Érden is

spigott - 2015. május 5. 7:31

A bajnoki bronzpárharc első mérkőzésére készül a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese. Az Érd elleni szerda esti találkozón rettentő kemény küzdelemre számít a dunaújvárosi csapatvezetés, mely ingyenes szurkolói busszal kedveskedik a dunaújvárosi érzelmű drukkereknek.

A bajnoki bronzcsata első felvonását játssza szerdán este hat órától Érden a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. Mátéfi Eszter tanítványai nagyon készülnek a két nyert mérkőzésig tartó párharc első összecsapására, hiszen a tavalyi szezonban éppen szerdai ellenfelünk volt az, mely kettő büntetőkkel megnyert találkozóval elhalászta előlük a dobogó harmadik fokát.
A feladat azonban nem egyszerű, mert az érdiek nagyon összeálltak a bajnokság második felére, míg a mieinktől két kulcsember is hiányozni fog a párharc találkozóin.

Ezzel együtt is a sikerben reménykedik akadémiánk szakmai vezetője, Radulovics Bojána, aki szerint együttesünk minden tagjának a maximumot kell nyújtania a sorozat összes mérkőzésén.
- Triffa Ágnes és Kamper Olívia sérülése érzékeny veszteség számunkra, ráadásul utóbbira legalább fél évig nem is számíthatunk, annyira komolynak bizonyult vállsérülése. Így persze lényegesen több feladat hárul a csapat többi tagjára, s ahhoz, hogy megnyerjük a bronzérmet, mindenkinek tudása legjavát kell nyújtania holnap, valamint a bronzcsata többi felvonásán is. Az érdiek masszív, jó csapatot alkotnak, rendkívül stabil védelemmel, vagyis lesz dolgunk bőséggel, de bízom a szép eredmény elérésében már a holnapi, érdi összecsapáson is.
Nagy várakozással tekint a szerdai mérkőzés elé vezetőedzőnk, Mátéfi Eszter is, aki biztos abban, hogy nagyon szoros párharcot vívnak majd az érdiekkel, de erősen reméli, hogy nem a tavalyi eredménnyel ér majd véget a sorozat.
- Egész évben keményen dolgoztunk, s most eljutottunk oda, hogy ennek learathatjuk a gyümölcsét, vagyis nagyon szeretnénk megszerezni a bajnokság harmadik helyét. Ez persze nem lesz egyszerű, mert ellenfelünk kiváló csapatot alkot, míg nálunk két alapember hiányzik majd a találkozókról.

Remélem, hogy a csapat tagjai is átérzik, hogy miért is küzdünk, s a maximumot fogják nyújtani már holnap is, de az biztos, hogy rettentő nehéz feladat vár ránk, én személy szerint nagyon kiélezett, szoros párharcra számítok. Az biztos, hogy védekezésben keményen, határozottan kell teljesítenünk, minél több segítséget adni kapusainknak, míg támadásban elengedhetetlen lesz a nyugodt, taktikus játék, s a lehető legjobb helyzetkihasználás. Tisztában vagyunk ellenfelünk erényeivel, s hibáival is, de nekünk elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk, s arra figyelnünk, hogy a lehető legjobban oldjuk meg feladatainkat, csak úgy lehet esélyünk a győzelemre.
Nem csak csapatunk, hanem a DKKA vezetése is nagyon készül a bronzpárharcra, ezért megfelelő létszámú jelentkező esetén ingyenes szurkolói buszt indít a szerda este hat órakor kezdődő érdi találkozóra. A drukkerjáratra ma este nyolc óráig – e-mail cím és név megadásával – lehet jelentkezni a DKKA titkárságának e-mali címén, s a busz indulásáról szerda déli tizenkét óráig minden jelentkezőt értesít együttesünk vezetése. Fontos információ, hogy csak a szurkolói busz lesz ingyenes a dunaújvárosi drukkerek számára, a belépőjegyeket a helyszínen meg kell váltania mindenkinek, melyek árait az érdiek csapathonlapján találhatják meg az érdeklődők.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinoban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinoban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.