Vízilabda: előny a Szentesnél

spigott - 2015. május 1. 19:29

Szoros mérkőzésen, de 10-9 arányú vereséget szenvedett a bajnoki elődöntő első mérkőzésén a DFVE női vízilabda csapata a Szentes otthonában.

A bajnoki elődöntő első mérkőzését játszotta ma este hat órától szentesen a DFVE női vízilabda csapata. A két nyert mérkőzésig tartó párharc első felvonásának inkább a házigazdák voltak az esélyesei, ám főiskolásaink is a győzelem reményében ugrottak medencébe, már csak azért is, mert a döntőbe jutáshoz egyszer idegenben is két vállra kellene fektetniük a szentesieket. Az első negyedben nem is finomkodtak a csapatok, szó sem volt arról, hogy méregették volna egymást, s ebből sajnos ekkor a mieink jöttek ki rosszabbul. Ugyan Miskolczi és Van der Sloot korai góljaira Menczinger rendre válaszolni tudott, az emberelőnyeikkel remekül gazdálkodó házigazdák sorozatban háromszor is mattolni tudták Kasó Orsolyát, s igen hamar megléptek 5-2-re. Szilágyi Dorottya azonban még az első negyed hajrájában szépített, majd a második etap elején Brávik lőtt szép gólt centerből, s újra teljesen nyílt lett a találkozó (5-4).

A hazaiakat Bujka Barbara büntetőből dobott gólja nyugtathatta meg egy kicsit, ám főiskolásaink nem szomorkodtak a kétfás hátrány miatt, hanem Vályi Vanda és Ziegler Diána remek lövéseivel előbb egalizáltak, majd a második negyed utolsó percében, Slagter emberelőnyös találatával a vezetést is átvették, melyet egy kivédekezett emberhátránnyal meg is tudtak őrizni a félidei nagyszünetig (6-7). A harmadik negyedre nagyon összekapta védekezését a szentesi egylet, mely azt is bizonyította, hogy nem csak emberelőnyből és büntetőből, hanem akcióból is képes eredményesen játszani. A játékrész derekán előbb Bujka, majd van Der Sloot talált a DFVE kapujába, s mivel a mieink képtelenek voltak gólra váltani helyzeteiket, így az utolsó felvonás előtt ismét a Szentes állt közelebb a sikerhez (8-7).

Az utolsó nyolc perc sajnos rosszul kezdődött együttesünk számára, ugyanis előbb Gardát, majd Zieglert állították ki a játékvezetők, ráadásul Miskolczi góljával ismét kettőre nőtt a szentesi előny (9-7). A folytatásban a mieink is megkapták a lehetőséget a gólszerzésre, ám mikor Horváth és Gurisatti emberelőnyös helyzete is kimaradt, sajnos elúszni látszott a hajó. Ami nem ment előnyből, az szerencsére sikerült akcióból: Gurisatti Gréta két és fél perccel a meccs vége előtt végre megtörte a mieink hosszú gólcsendjét, így nagy izgalmakat tartogatott még a véghajrá. A mérkőzés végül az utolsó percben dőlt el a Szentes javára, amikor Bujka Barbara váltotta gólra az általa kiharcolt fórt, s ugyan Ziegler a dudaszó előtt még szépített az álláson, végül a hazaiak örülhettek a 10-9-es sikernek. A két együttes hétfőn újra megmérkőzik egymással, ezúttal már a Fabó Éva Sportuszodában, ahol mindenképpen nyernie kell a mieinknek ahhoz, hogy maradjon esélyük a döntőbe jutásra.

Hungerit-Szentesi VK – DFVE
10-9
(5-3, 1-4, 2-0, 2-2)
DFVE: Kasó, Szilágyi 1, Menczinger 2, Gurisatti 1, Slagter 1, Garda, Brávik F 1. Csere: Horváth, Ziegler 2, Vályi V. 1, Vályi F. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.