Munkaruhát öltöttek a Kohász kézisei

2015. július 13. (hétfő) 15:25 - spigott

Megkezdte felkészülését a 2015/2016-os bajnoki és kupaszezon küzdelmeire a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, melynek klub- és szakvezetése sajtótájékoztató keretében számolt be a felkészülési időszak legfontosabb feladatairól.

Hivatalosan is megkezdte a felkészülést a 2015/2016-os szezon küzdelmeire a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely évadnyitó tájékoztatón látta vendégül ma délután a sajtó képviselőit. A családias, jó hangulatú összejövetelen együttesünk vezetése, régi és új játékosai is jelen voltak, s Szemenyei István ügyvezető először a szakmai stáb tagjait ismertette a jelenlévőkkel.

"Vezetőedzőnk továbbra is Mátéfi Eszter lesz, akivel erre a bajnoki szezonra hosszabbítottunk szerződést, míg György László felnőtt együttesünk pályaedzője, a junior csapat vezetőedzője, s utánpótlásunk szakmai munkájának összefogója lesz. Örömünkre szolgál, hogy kapusedző poszton visszatért Dunaújvárosba Farkas Andrea, s ugyancsak öröm, bár ebben az idő múlása egyfajta kényszerűséget jelez, hogy Ferling Bernadett megváltozott szerepkörben, az egyéni képzésekben, a rekreációban, valamint utánpótlásunk egészen fiatal tagjainak edzésével fogja segíteni a munkánkat." – árulta el Szemenyei István.

Ügyvezetőnk az új játékosokkal kapcsolatban is csak megerősíteni tudta korábban kiadott közleményüket, s örömmel köszöntötte Kovács Annát (előző klubja: Érd), Szalai Babettet (siófok), Oguntoye Viktóriát (Érd), Hajtai Vanesszát (Mosonmagyaróvár) és Termány Ritát (Szeged), akikkel több éves szerződéseket kötött a dunaújvárosi csapatvezetés. A felnőtt keretbe igazolt játékosok mellett három tehetséges fiatalt is szerződtetett a DKKA, így Dunaújvárosban folytatja pályafutását Nick Viktória (Érd), Gindeli Panna (Debrecen), valamint Kovács Krisztina (Hajdúnánás) is.

"Nagyon bízunk abban, hogy új játékosaink erősíteni tudják együttesünket, s mint azt a délelőtti csapatköszöntőn elmondtam, mi csapatban játszunk, de közösséget építünk, tehát abban bízunk, hogy új játékosaink nem csak a pályán lesznek hasznosak, hanem abba a közösségbe is be tudnak majd illeszkedni, mely mindig híres volt Dunaújvárosban mind a női, mind a férfi vonalon. Adott posztokra, egy koncepció mentén építjük évről évre ezt a keretet, melyben fő szempont az, hogy magyar játékosokkal érjük el a sikereket, s az, hogy fokozatosan a fiatalításban, a jövőben gondolkodva az akadémia betöltse azt a szerepét, amire hivatott, s amire létrehoztuk 2011-ben. Abban bízunk, hogy egy-két éven belül Dunaújváros még meghatározóbb szerepet fog játszani a válogatott keret összeállításánál, s a válogatott keret nevelésében." – zárta köszöntő beszédét együttesünk ügyvezetője.

A szakmai munkáról, a felkészülésről Mátéfi Eszter vezetőedző osztott meg részleteket a sajtó képviselőivel. Mint megtudtuk, a DKKA kézilabdázói számára hét és fél hét áll rendelkezésre ahhoz, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az új szezon kihívásaira, s ez megadhatja a kellő alapot ahhoz, hogy a tavalyihoz hasonló sikeres szezont zárjon majd együttesünk, melynek szakvezetője abban bízik, hogy az idény végén végre éremnek is örülhet majd csapata, s Mátéfi Eszter szerint a Kohász együttesének összetétele alkalmas arra, hogy igazán jó eredményeket érjenek el.

A felkészülés első két hetében ráhangoló jellegű edzések várnak a játékosokra, majd a harmadik héttől már edzőtábor jellegű, napi három gyakorlással is színesített program vár a játékosokra. Július végétől már edzőmérkőzések is várnak a Kohászra, mely a hagyományos Kohász Kupa mellett egy váci felkészülési tornán is részt vesz, s emellett megmérkőzik a Győr, illetve az MTK csapataival is. vezetőedzőnk elmondta, hogy közvetlenül a bajnoki nyitány előtt szeretnének még egy felkészülési találkozót játszani, így összesen tíz edzőmeccs szerepelne majd a nyári programban.

A nyári tornákkal, valamint Ferling Bernadett búcsúmérkőzésével kapcsolatban Horváth Tibor irodavezetőtől megtudhattuk, hogy az idei Kohász Kupára augusztus 14-én és 15-én kerítenek sort, s ahogy az elmúlt évben, úgy ezúttal is erős ellenfelekkel szemben bizonyíthat együttesünk. A dunaújvárosi felkészülési tornára a külföldi együttesek közül a Zvezda Zvenyigorod és a Zilah jelezte részvételi szándékát, míg a magyarok közül a Fehérvár KC, a Debrecen és a Vác csapatai lépnek pályára a kétnapos, remélhetőleg színvonalas és izgalmas rendezvényen. Ferling Bernadett búcsúmérkőzését augusztus 28-án, délután négy órától tartják meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A szurkolók számára díjtalanul megtekinthető gálamérkőzésre az 1999-ben BEK-győztes csapat játékosai közül sokan jelezték részvételüket, s egy meglepetésvendégre is számíthatunk majd a várhatóan kiváló hangulatú délutánon.

Farkas Andrea a kapusedzői poszton segíthet tudásával!

Az évadnyitó tájékoztató végén Szemenyei István ügyvezető még pár, az együttest és a szurkolókat érintő fontos információt is elárult. Mint az kiderült, a jegy- és bérletárak nem változnak a tavalyi szezonhoz képest, s az egész szezonra szóló belépőket augusztus 3-ától, az Eszperantó úti klubházban válthatják meg a DKKA csapatának drukkerei. a régi bérletesek számára ezúttal is elővételi lehetőséget biztosít a klubvezetés azért, hogy megszokott helyeikről szurkolhassanak csapatunknak az új idény küzdelmeiben is. Ügyvezetőnk elmondta, hogy a sportcsarnok felújításával kapcsolatos egyeztetések a részükről befejeződtek, minden igényüket, elképzelésüket megfogalmazták, s abban bíznak, azok után, hogy a labdarúgó stadionban befejeződnek a felújítási munkálatok, sor kerül a sportcsarnok bővítésére, felújítására is. A bajnoki sorsolásra holnap kerítenek sort a Magyar Kézilabda Szövetségben, így akkor lehetnek csak okosabbak a bajnoki küzdelmek lebonyolításával kapcsolatban, emellett leadták nevezésüket az EHF Kupára is, s ahogy a tavalyi évben, úgy idén is elindulnak a nemzetközi kupasorozatban.

Bizakodó szakvezetés

Újabb örömteli hír az is, hogy akadémiánk az elmúlt héten megkapta az MKSZ határozatát sportfejlesztési programjukkal kapcsolatban, mely alapján 200 millió forintnyi társasági adókedvezményt vehetnek igénybe, amihez 30 millió forint önrészt kell biztosítani. Ezzel a döntéssel, s ezzel az összeggel az utánpótlás magas színvonalú feladatellátása maximálisan biztosított lesz az új idényben is. A felnőtt együttesnél még kutatják az újabb támogatókat, a cél az, hogy minél kevesebb segítségre legyen szükségük a tulajdonos önkormányzattól, s a szezonkezdetre körülbelül ötven komoly támogatóval szándékoznak nekivágni. A dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése bizakodva tekint a jövőbe, sikeres felkészülésben reménykedik, s augusztusban már a bajnoki célokról, reményekről is tájékoztatja a közvéleményt.

A rovat további hírei: Sport

Munkaruhát öltöttek a kézilabdázók

Munkaruhát öltöttek a kézilabdázók

2020. július 06. (hétfő)

Megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es szezonra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Borulni fognak idén az erőviszonyok

Borulni fognak idén az erőviszonyok

2020. július 06. (hétfő)

Ahhoz, hogy kialakítsák az amerikai futballisták idei versenynaptárát, felméréseket is végzett a szövetség a csapatok között.

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

2020. július 05. (vasárnap)

Garret Hughson a 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát erősíti majd.

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

2020. július 05. (vasárnap)

Ezen a héten erről faggattuk Dóczi Zsuzsit, ő mit javasol. Mozogjunk, vagy sem?

Idén is lesz birkózó-vb

Idén is lesz birkózó-vb

2020. július 05. (vasárnap)

A nemzetközi szövetség (UWW) szombati döntése értelmében év végén idén rendhagyó módon megtartják a birkózó-világbajnokságot.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2020. július 04. (szombat)

A Tízpróbások és az SZP-Asztalos együttesei jutottak be a Dunaújváros Kupa fináléjába.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.