Vízilabda: végre győzelem

spigott - 2015. július 8. 7:36

Utolsó csoportmeccsén győzött, így bejutott az Universiade legjobb nyolc csapata közé a magyar női vízilabda válogatott, mely holnap Kanada ellen játszik az elődöntőért.

Utolsó mérkőzésén ugrott medencébe ma hajnalban a magyar női vízilabda válogatott az Universiade csoportküzdelmeiben. A mieink ellenfele az a francia csapat volt, mely két vereség mellett egy győzelmet számlált eddigi találkozóin, s ahhoz, hogy az elődöntőért küzdhessen a három dunaújvárosi játékossal (Polák, Ziegler, Vályi F) felálló magyar csapat, mindenképpen nyernie kellett.

Együttesünk ennek megfelelő elszántsággal vetette is magát a küzdelembe, ám az első felvonás még kiegyenlített játékot hozott, hiszen Polák Zsófia találatára hamar válaszolt az ellenfél, így nyolcpercnyi játékot követően egyenlő állással vonulhattak pihenőre a felek. A második etapban viszont már egyértelműen a mieink akarata érvényesült, hiszen az újabb két találatot jegyző Polák Zsófia vezérletével meglépett ellenfelétől válogatottunk, s ugyan a franciák a félidő vége előtt nem sokkal újra betaláltak, a térfélcsere előtt már 4-2-es magyar előnynek örülhettünk.

A harmadik nyolc perc elején minimálisra csökkentette hátrányát ellenfelünk, ám erre sorozatban szerzett öt góllal válaszoltak a mieink, s így hiába szerezte a negyed utolsó gólját is a francia válogatott, az utolsó felvonás már nem ígért túl sok izgalmat (9-4). Főleg úgy nem, hogy a hajrában újabb két találatot szerzett válogatottunk, mely végül 11-5-re nyerte utolsó csoportmérkőzését. Az első győzelem egyben azt is jelentette, hogy a mieink végül csoportjuk negyedik helyén végeztek, így bejutottak a sorozat legjobb nyolc csapata, ahol a másik csoportot megnyerő kanadai válogatottal játszanak az elődöntő eléréséért.

Magyarország – Franciaország
11-5
(1-1, 3-1, 5-2, 2-1)
A magyar csapat gólszerzői: Polák 4, Ziegler 3, Gémes 2, Kövesdi 1, Takács 1

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.