Atlétika: Kácser Zita remeklése

doszerk - 2015. augusztus 17. 18:00

Kiválóan szerepelt, két arany- és egy ezüstérmet szerzett a 120. Atlétikai Magyar bajnokságon városunk kiváló futója, Kácser Zita.

Székesfehérváron rendezték meg a közelmúltban a 120. Atlétikai Magyar Bajnokság versenyeit. Több mint ötszáz résztvevő egyik legeredményesebb versenyzője a dunaújvárosi, volt DAC-os atlétanő Kácser Zita lett, aki két arany- és egy ezüstéremmel segítette a csapatverseny első helyéhez a Békéscsabai AC együttesét. Zita folytatta idei kimagasló szereplését a közép-hosszútávfutásban. A téli fedett pályás 3000 méteres és a nyár eleji 10000 méteres bajnoki cím után újfent nem talált legyőzőre.

Igaz először még nem az igazi távján, 1500 m-en lett szoros versenyben második, messze leszakítva a mezőny többi résztvevőjét, ezt követően azonban már jöttek a hosszabb, nekikedvező távok. A 3000 méteres akadályfutást nagy fölénnyel nyerve lett magyar bajnok, s az 5000 méteres futam is az ő sikerét hozta. Kácser Zita a közeljövőben is nagy fába vágja a fejszéjét, hiszen részt vesz a szeptember 13-án megrendezésre kerülő 30. Wizz Air Budapest Nemzetközi Félmaraton versenyén, melyen a félmaratoni bajnoki cím elnyerése a célja.

Nem csak Zita jó szereplésének örülhettek azonban a sportág dunaújvárosi szerelmesei, hanem budai Boglárka szép eredményének is: a székesfehérvári ARAK színeiben induló tehetség 400 méteres síkfutásban ért el előkelő harmadik helyezést.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.