Dunaújvárosi Nagy Sportágválasztó: próbáld ki magadat!

doszerk - 2015. szeptember 13. 8:04

Az idei esztendőben is megrendezik városunkban a Nagy Sportágválasztót. A sport és a zene összefonódását hirdető rendezvényre szeptember 18-án, valamint 19-én kerítenek sort a szervezők.

Több, mint 10 évvel ezelőtt született meg a fővárosban az elmúlt évek egyik legsikeresebb, a lakosságot megszólítani kívánó rendezvénysorozata a Nagy Sportágválasztó névvel ellátott program. Az elmúlt években az ország számos városa – köztük Dunaújváros is - csatlakozott e rendkívüli sporteseményhez, melynek célja, hogy minél szélesebb körben felhívja a lakosság figyelmét a rendszeres sport és mozgás jótékony hatásaira. A két napos ingyenes rendezvényen a látogatók az adott városban és a környező településeken elérhető sportágakat - több, mint 30 sportágat - ismerhetnek meg, mindezt híres sportolók irányításával.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, itt az ideje, hogy kiszélesítsék a rendezvény program palettáját, melynek eredményeképp a tavalyi évben megszületett a Nagy Hangszerválasztó ötlete, mely a fővárosban és Dunaújvárosban az előző évben nagy sikerrel debütált. Az idén több, mint 10 féle hangszert próbálhatnak ki a gyermekek a Wesley – Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanárai közreműködésével. Ráadásként az idén szerepet kap a képzőművészet is, ahol az érdeklődők a festészetet próbálhatják ki. Minderre az összekapcsolásra azért van szükség, mivel nemcsak a kutatások, de olimpikonjaink teljesítménye is igazolja, hogy a zene elősegíti a versenyekre való ráhangolódást és segíti a koncentrációt.
- Dunaújváros a 2010. évben adott először otthont ennek a magas színvonalú, kiemelkedően közcélú sport napnak – tudtuk meg Hegedűs Judit főszervezőtől -, melyen a közel 1000 regisztrált látogató a 27 bemutatkozó sportággal találkozhatott.  A 2011-es évben már mintegy 1300 leendő sportolónak sikerült ellátogatnia a Dunaújvárosi Nagy Sportágválasztóra. Évről évre egyre többen látogatottak ki az eseményre, a tavalyi évben pedig már közel 2100 főre növekedett a résztvevők száma. Amint az adatok és az összesített tapasztalatok is mutatják, igény van városunkban az ilyen jellegű sporteseményekre, melyeket a lakosság pozitív visszajelzései is megerősítenek.

Az Euroshow Kft. rendezvénye a szokásos helyszíneken kerül megrendezésre, vagyis a Fabó Éva Sportuszodában és Vasvári Pál Általános Iskola udvarán péntek és szombat 900 és 1700 óra között. A pénteki nap az előre bejelentkezett iskolás és óvodás csoportoknak van fenntartva, de 1400 órától mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a családoké, nagyközönségé.

Egy kis ízelítő a kipróbálható sportágak és hangszerek palettájából:

Sportok: röplabda, birkózás, kajak-kenu, torna, úszás, vitorlázórepülés, jégkorong, vízilabda, brasil jiu jitsu, aikido, hastánc, szurkolólányok, kung-fu, kangoo, zumba, kézilabda, asztalitenisz, kosárlabda, speed fitness, futball, gyermek kungfu, hip-hop tánc, break tánc, step aerobic, funkcionális tréning, trx, akrobatikus rock and roll, pom pom, fashion dance, latin táncok, modern tánc, társas tánc.
Képzőművészet: festészet.
Hangszerek: furulya, fuvola, szaxofon, pánsíp, cselló, zongora, gitár, ütős hangszer.

-Szárszó Lajos-

A rovat további hírei: Sport

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.