Dunaújváros Hetilap

Mobilitási Hét Dunaújvárosban autómentes nappal, várostakarítással

doszerk - 2015. szeptember 14. 18:23

Városunk újra megrendezi a mobilitási hetet szeptember 16-22. között, melynek keretein belül lesz Autómentes Nap, amikor ingyen közlekedhetünk a helyi járatos buszokon és várostakarítási akció is, Tiszta utcák Tiszta terek címmel. Aki részt vesz a programokon, ajándékot nyerhet.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Főépítészi és Környezetvédelmi Osztálya csatlakozva az Európai Unió és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívásához idén is megrendezi Dunaújvárosban az Európai Mobilitási Hetet, melyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvények szeptember 16-22, között zajlik majd, melynek keretén belül sor kerül a már hagyománynak számító „Tiszta utcák, tiszta terek” takarítási akció megszervezésére.

Szeptember 22-én 9:00-15:00 óráig az Autómentes Napon interaktív vetélkedők, óvodásoknak aszfaltrajz verseny, ügyességi pálya, bemutatók, biztonságos közlekedést bemutató feladatok lesznek majd a Vasvári Pál Általános Iskolával szemben, a Petőfi ligetben. Szintén az Autómentes Napon a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (Alba Volán) támogatásával, Dunaújváros helyi buszjáratain egész nap ingyenes lesz a közlekedés!

A szervezők menetlevelet állítanak majd ki és a legtöbb rendezvényen résztvevőknek és a legtöbb pontot gyűjtőknek értékes ajándékokat adnak az eseménysorozat végén. (A menetlevél szabadon nyomtatható, egy A4-es lapon 2 db menetlevél van.) A szervezők ezzel próbálnak mindenkit ösztönözni a takarításra, mert a menetlevélen a résztvevő öt pontot kap ennek a „programpontnak” a teljesítéséért. A rendezvényeken a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Dunaújváros Önkormányzata által biztosított kisebb ajándékokkal kedveskednek az érdeklődőknek.

A részletes programot itt olvashatják.

A rovat további hírei: Közélet

Európai Mobilitási Hét autómentes nappal – városunkban is újra!

Európai Mobilitási Hét autómentes nappal – városunkban is újra!

2024. szep. 15.

A zöld értékek, a klímavédelem és az élhető város pillérein alapul a hétfőn kezdődő programsor – itt a részletes tervezet, sok-sok közösségi programmal!

Az "Acélvárosról" szólt a múzeumi rendezvény

Az "Acélvárosról" szólt a múzeumi rendezvény

2024. szep. 15.

Acélgyártás és Acélváros címmel tartottak rendezvényt az Intercisa Múzeumban még múlt csütörtökön, ahol többek között a magyar vaskohászat múltja mellett a reményteljes dunaújvárosi acélgyártás reorganizációjának a kérdései is felmerültek.

Dolgoznak a város parkjain – és mi is segíthetünk

Dolgoznak a város parkjain – és mi is segíthetünk

2024. szep. 14.

Vágják a fákat, bokrokat, cserjéket a város szinte minden pontján. És bizony előfordul, hogy ezek közel vannak utakhoz, járdákhoz, parkolókhoz. Ezek nyírását azzal is segíthetjük, ha nem vagyunk útban. A GESZ ezekre a helyekre szalagot húz, kis táblát helyez ki – ám sokszor előfordul, hogy hiába.

Az esőzés nyomán nagyon komoly árhullám jöhet

Az esőzés nyomán nagyon komoly árhullám jöhet

2024. szep. 13.

A Duna vízgyűjtő területein folyamatos a csapadék utánpótlása – városunkat várhatóan jövő kedden éri el az az árhullám, amely végül a júniusinál is közel egy méterrel magasabb vízállással fenyeget.

Emléktábla is hirdeti, hogy ezen a helyen példás összefogás történt

Emléktábla is hirdeti, hogy ezen a helyen példás összefogás történt

2024. szep. 13.

A Horgásztanya épületében és annak környezetében jelentős és látványos felújítások történtek az elmúlt évek során. Idén pedig teljesen megújult az udvar, mégpedig példás összefogás segítségével. Az elvégzett munkáknak, de leginkább ennek az összefogásnak állítottak most emléket.

A segítségnyújtás nem időszakhoz vagy évszakhoz kötött

A segítségnyújtás nem időszakhoz vagy évszakhoz kötött

2024. szep. 12.

Dunaújváros vezetése számos területen igyekszik segítséget nyújtani a rászorulóknak, szem előtt tartva a szociális érzékenységet, a rászorultak segítését, hogy városunk jó példát mutathasson ezen a területen is.

Még belegondolni is durva, de nyakunkon a fűtési szezon!

Még belegondolni is durva, de nyakunkon a fűtési szezon!

2024. szep. 11.

Pár napja még meg akarunk főni, de a naptár nagy úr – hivatalosan vasárnaptól elvi lehetőség adódik a fűtésre. Itt a DVG közleménye – minden fontos tudnivalóval!