Államtitkári bejárás a sporttelepen

doszerk - 2015. október 21. 17:38

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerda délben rövid, szakmai látogatásra érkezett Dunaújvárosba, ahol Radulovics Bojana igazgató mutatta be az utánpótlás-nevelő központ felépítését, működését, eddigi eredményeit.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár vendégeskedett ma délben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiánál. Az államtitkár asszony látogatásáról, annak céljáról akadémiánk vezetősége sajtóközleményben számolt be, melyet mi is megosztunk olvasóinkkal.

"Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerda délben rövid, szakmai látogatásra érkezett Dunaújvárosba, ahol Radulovics Bojana igazgató mutatta be az utánpótlás-nevelő központ felépítését, működését, eddigi eredményeit. A két sportkiválóság gyorsan megtalálta a közös hangot, hiszen rendkívül fontosnak tartja a sport prevenciós szerepét, közösségformáló erejét. Pótolhatatlan forrást jelent ehhez a társasági adó támogatás, amelynek fenntartásában szintén egyetértettek a sportvezetők.

Szemenyei István ügyvezető a sporttelepen vezette körbe a látogatót.
Megnézték a felújítás előtt álló tornacsarnokot, az új gyepszőnyeget kapott stadiont, és természetesen alaposan bejárták a kézilabda csarnokot is.
Itt előkerültek a felújítási tervek, amelyekhez az ügyvezető tett szóbeli kiegészítést.
Kiemelte, hogy a beruházással nem csak minőségileg lépne előre az infrastruktúra, hanem új felületek is születnének, amiből a kézilabdán kívül profitálna a röplabda, futsal és koncert/kiállító térhez is jutna a város.

Képek: kohaszkezi.hu

Államtitkár asszony kifejtette, hogy a helyszíni tapasztalatok még inkább megerősítették abban, hogy a dunaújvárosi csarnok felújítása elodázhatatlan, ugyanakkor szakmailag indokolt és megfelelően előkészített. Azon fog dolgozni, hogy minél gyorsabban kormányzati döntés szülessen, és beindulhasson a konkrét kivitelezés.
A konkrét határidőkről még korai lenne nyilatkozni, de mindenképpen 2016 nyarára várható a munka dandárja.

A találkozó kötetlen beszélgetéssel, jó hangulatban zárult."

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.